La rierada a 2n

Aquí podeu visualitzar un reportatge fotogràfic fet pels nens i nenes de 2n. Es poden veure diverses activitats sobre la rierada: el treball amb la maqueta, la visita d’un avi que ens va explicar la seva experiència, els posters que han fet els mateixos alumnes amb tota la informació recollida…

Esperem que us agradi!

50 anys de la rierada (1962-2012)

Durant aquest inici de curs, a l’escola, hem estat commemorant els 50 anys de la rierada de 1962. Tant com a poble, com a les nostres aules s’han estat fent i es seguiran fent diferents activitats al voltant d’aquest fet que tant va marcar el nostre poble. A través d’aquest bloc intentarem fer-vos-en cinc cèntims.

Imatge rierada 1962 (rubí)

Anem de Geocaching.

Per conèixer millor la zona natural pròxima al nostre centre, Sant Genís, els alumnes de l’IES Duc de Montblanc ens han preparat un Geocaching. Han amagat al bosc tres tresors i ens han enviat les seves coordenades i una fotografia de l’amagatall, ens han explicat com funciona el GPS i ens han acompanyat a buscar-lo.

Aquí us deixem un reportatge de la recerca…

Heu vist què hem trobat? Això necessita una explicació. La podeu trobar al bloc del Duc de Montblanc http://insverd.wordpress.com/ o mirant atentament aquest vídeo:

Ens queden preguntes sense resposta!

Un cop arribats a aquest punt, encara ens quedaven algunes preguntes per respondre, volíem conèixer més coses sobre la història de la nostra ciutat i la seva riera.

Pensant d’on podíem treure aquesta informació, de la biblioteca, d’internet… vam pensar que nosaltres coneixíem una persona que en sap molt de Rubí: la Montse!

Com que ja sabem que la Montse va molt enfeinada, vam decidir enviar-li les nostres preguntes per correu electrònic, així ella ens podria respondre quan tingués un momentet. Així ho vam fer…

Els rius.

Un cop descobert el sentit del nom de la nostra escola i havent vist que per al nostre poble havia estat tant important el riu vermell, l’actual riera que el travessa, necessitàvem conèixer millor els rius; on neixen? què és un afluent? on desemboquen?

A l’edu365.cat vam trobar el que necessitàbem: http://www.edu365.cat/infantil/monperunforat/riu/riu.html

I… per què Rivo Rubeo?

I… per què Rivo Rubeo? Aquesta és una pregunta que totes les persones de l’escola ens hem fet alguna vegada i els nens i nenes de segon l’hem volgut respondre.

Després de fer-nos vàries hipòtesis, la nostra pròpia pàgina web ens ha resolt el dubte. Rivo Rubeo és l’antic topònim de Rubí!

Un cop llegida tota la informació que hem trobat, us volem presentar allò que ens ha semblat més important de la història de la nostra ciutat.


Si voleu saber més podeu visitar la nostra plana web: http://www.xtec.cat/ceiprivorubeo/