Primer premi a les subvencions per a projectes educatius de l’ Ajuntament de Terrassa

Hola!

El passat 14 de desembre l’ escola Joaquima Vedruna va ser guardonada per l’ Ajuntament de Terrassa amb el premi premi a les subvencions per a projectes educatius d’ aquest curs 2017/18. Aquest premi serveix de reconeixement per tal de dur a terme el nostre projecte engegat el passat setembre.

L’ acte, va comptar amb la presència de l’ alcalde Alfredo Vega així com de diversos regidors de l’ Ajuntament. En petit comitè, ens van comentar que la nostra proposta va ser la vencedora per unaminitat.

Sense cap mena de dubte es tracta d’ un estímul per no defallir en el nostre intent de continuar creant projectes de ciutat i que esdevinguin un aprenentatge.

 

Us deixem el link de la noticia publicada al Diari de Terrassa.

http://www.diarideterrassa.es/terrassa/2017/12/16/premio-excelencia-educativa/72096.html

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Convocatòria d’ajuts per a projectes d’aprenentatge servei

Hola!

L’ entrada d’ avui és ben especial ja que és per informar d’ una gran notícia. La fundació Jaume Bofill juntament amb la Xarxa d’ aprenentatge servei ens ha concedit una beca de 320 euros per tal de finançar el nostre projecte “RELACIONA’T AL CENTRE”.

El nostre projecte ha estat premiat juntament amb 15 projectes més d’ un total de 106 propostes de diferents escoles i entitats de Catalunya.

Esperem estar a l’ alçada de les circumstàncies.

Trobareu molta més informació del projecte “Relaciona’t al centre” al següent enllaç.

http://blocs.xtec.cat/relacionaticreix/relacionat-al-centre/

Us deixem també els enllaços de les dues entitats que han subvencionat el nostre projecte i que realitzen una gran tasca per l’ educació del nostre país.

http://www.fbofill.cat/ 

http://www.aprenentatgeservei.org/index.php

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Presentació Relaciona’t i Creix

El passat 4 d’ octubre, coincidint amb el DIA MUNDIAL DE LA PARÀLISI CEREBRAL, s’ ha fet l’ obertura d’ una edició més del RELACIONA’T I CREIX.

Aquest curs es realitzarà la cinquena edició d’ aquesta activitat compartida on els alumnes de sisè de primària de l’ escola juntament amb els alumnes de l’ escola d’ educació especial EL PI comparteixen sessions de joc.

L’ activitat es durà a terme tots els dimecres fins a final de curs.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PRESENTACIÓ SOBRE LA PARÀLISI CEREBRAL

Hola companys/es!

Avui dimecres 27 de setembre,  els alumnes de sisè de primària de l’ escola Joaquima Vedruna han assistit a una xerrada sobre la paràlisi cerebral i altres trastorns a càrrec de la Núria Pérez i la Jana Guerola, mestra i fisioterapeuta respectivament de l’ escola d’ educació especial El Pi.

Recordem que, un any més, els alumnes de sisè de l’ escola Joaquima Vedruna i els alumnes de la classe El Globus de l’ escola EL PI participen a l’ activitat compartida Relaciona’t i Creix.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Reportatge sobre el Relaciona’t i Creix, al Vallès Educa

Us deixem l’ adreça del reportatge que Vallès Educa va fer el passat dimecres en una de les sessions del Relaciona’t i Creix. Desitgem que gaudiu del reportatge.

http://votv.xiptv.cat/el-valles-educa/capitol/capitol-3-08

Publicat dins de General | 2 comentaris

Emissió programa Vallès Educa als diferents mitjans de comunicació

Al llarg d’ aquesta setmana, podrem veure un reportatge exclussiu sobre el nostre projecte en diferents mitjans de comunicació. Us deixem els horaris d’ emissió:

CANAL TERRASSA

Dimecres 21:00/23:00
Dijous 15:30
Divendres 18:30
Dissabte 14:30
Diumenge 11:30/22:00
Dilluns 18:30

VOTV

Dimecres 18:30
Dijous 17:00
Divendres 15:30

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El passat dimecres, els nostres alumnes de sisè van ser protagonistes del programa Vallès Educa que emet la Xarxa de Televisions Locals.

Els alumnes van ser enregistrats dintre de la cinquena sessió del Relaciona’t i Creix, en el marc del dia internacional de les ciutats educadores. Us fem arribar l’ enllaç del programa. 

Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de General | Deixa un comentari

SESSIÓ 5. RELACIONA’T I CREIX

La nostra escola ha participat dintre del dia internacional de la ciutat educadora realitzant una sessió del nostre projecte RELACIONA’T I CREIX al centre de Terrassa.

Els alumnes han fet un treball de recerca en primera persona, en petits grups, per tal de conèixer les dificultats i les barreres arquitectòniques que podem trobar-nos al centre de la nostra ciutat.

Ha estat una sessió molt productiva on els alumnes han pogut gaudir de l’ autonomia necessària per poder fer aquest procés reflexiu i viure en primera persona les limitacions que, de vegades, mostra el nostre entorn.

Ens sentim orgullosos de col·laborar amb la ciutat en un dia com avui  potenciant activitats innovadores que serveixin als nostres alumnes a créixer coneixent la diversitat i aprenent a ser millors ciutadans i ciutadanes, amb un esperit crític i constructiu.

 

Us deixem més informació sobre el concepte CIUTATS EDUCADORES.

http://www.edcities.org/ca/

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Experiències del Relaciona’t

Us fem arribar el missatge que van transmetre dues ex-alumnes del Relaciona’t als seus companys i companyes de l’ escola Joaquima Vedruna dintre de la presentació de la quarta edició de l’ activitat compartida.

Hola! Som dues noies que venim a explicar-vos la nostra experiència sobre el projecte que vosaltres fareu. Segurament estareu pensant que això és la xerrada de l’ any però esteu equivocats.

Els vostres professors us hauran explicat les normes, els horaris, com funcionaran a partir d’ ara els dimecres, etc. i haurà intrigat molt, només sabeu que tot serà molt divertit perquè us ho diuen altres però fins que no ho visqueu no serà el mateix.

nosaltres estem convençudes que després d’ avui tots vosaltres esperareu impacients els dimecres, pujar per aquelles rampes que costen la vida i et deixen sense respiració, però només pensar que us estan esperant uns nens encantadors amb un gran somriure fa que et sigui igual.

Només dir-vos que gaudiu molt des del minut zero, que no tingueu por perquè aquí aprendreu moltes lliçons i a divertir-vos de veritat.  També aprens que amb un somriure o una mirada tot pot canviar, aprens a sentir-te millor amb tu mateix, a poder comunicar-te amb una persona sense dir cap paraula i també a descobrir sentiments que mai haguessis pogut sentir.

Però això s’ acaba, tot té un principi i un final, gaudiu molt i siusplau, tracteu als nens i als profes com si fossin la cosa més important per vosaltres. Val la pena!

Petons i records dels nens i nenes de 1r ESO. Us trobem a faltar!

Irene Montesinos i Sara Sánchez

IMG-20160210-WA0055

Publicat dins de General | 1 comentari

Parlem del Pi?

El passat dilluns 24 d’ octubre els alumnes de sisè de l’ escola Joaquima Vedruna van assistir a una xerrada sobre paràlisi cerebral i sobre el funcionament de l’ escola El Pi impartida per dues persones que coneixen molt bé la mateixa: la directora del centre Mercè Palau i l’ educadora de la classe del globus Marta Sagrera.

Els alumnes van poden endinsar-se una mica més en allò que trobaran quan vagin a fer les sessions del Relaciona’t.

El proper 26 d’ octubre serà el moment de fer la presentació oficial del projecte per tots els alumnes, on posarem el punt de partida a aquest nou curs.

SOM-HI!

Publicat dins de General | Deixa un comentari