EXPERIMENT
Ja que sabem que el iogurt té bacteris bons, hem provat de fer iogurt i veure que pot passar, com agafarem els bacteris? D’un altre iogurt
MATERIALS:
v ¼ De litre de llet (qualsevol tipus.)
v Un iogurt natural.
v Una olla de porcellana o ceràmica.
v Un bol o got de vidre o fang amb tapa ( paper d’alumini, tapa, etc)
INSTRUCCIONS:
1) Escalfa la llet, si la llet no està pasteuritzada (perquè no hi hagin bacteris dolents) l’has de bullir
2) Posa la llet en un bol o got de vidre i aboca una culleradeta de iogurt.
3) Posa la tapa i embolica’l amb una tovallola i posa’l en un lloc càlid, que no canvi massa la temperatura.
4) Després de 12 hores (com a mínim) observa el que ha passat.
QUÈ HA PASSAT?
A la meitat de la classe li va sortir: Hi ha nens que van seguir les mateixes instruccions, i d’altres van fer una cosa especial com posar-lo a la nevera (els hi va sortir millor),i d’altres al microones sense encendre’l, per què amb la calor s’escalfi.
En canvi a l’altra meitat els hi ha sortit en una part líquid i l’altre sòlid. I part d’ells líquid totalment però amb olor a iogurt.
ESPEREM QUE HO PROVEU, US SURTI, I EXPERIMENTEU!!!
Els Biòlegs


