Fem treballar als bacteris

EXPERIMENT

Ja que sabem que el iogurt té bacteris bons, hem provat de fer iogurt i veure que pot passar, com agafarem els bacteris? D’un altre iogurt

MATERIALS:

v  ¼ De litre de llet (qualsevol tipus.)

v  Un iogurt natural.

v  Una olla de porcellana o ceràmica.

v  Un bol o got de vidre o fang amb tapa ( paper d’alumini, tapa, etc)

 

INSTRUCCIONS:

1)    Escalfa la llet, si la llet no està pasteuritzada (perquè no hi hagin bacteris dolents) l’has de bullir

2)    Posa la llet en un bol o got de vidre i aboca una culleradeta de iogurt.

3)     Posa la tapa i embolica’l amb una tovallola i posa’l en un lloc càlid, que no canvi massa la temperatura.

4)    Després de 12 hores (com a mínim) observa el que ha passat.

 

QUÈ HA PASSAT?

A la meitat de la classe li va sortir: Hi ha nens que van seguir les mateixes instruccions, i d’altres van fer una cosa especial com posar-lo a la nevera (els hi va sortir millor),i d’altres al microones sense encendre’l, per què amb la calor s’escalfi.

En canvi a l’altra meitat els hi ha sortit en una part líquid i l’altre sòlid. I part d’ells líquid totalment però amb olor a iogurt.

ESPEREM QUE HO PROVEU, US SURTI, I EXPERIMENTEU!!!

 

 

Els Biòlegs

IMG_4326
IMG_4325
IMG_4324

Els Biòlegs

Hola som els biòlegs de l’escola “El Sol i la Lluna”. Nosaltres estem dins del projecte de Recercaixa i el nostre treball tracta sobre “la resistència als antibiòtics en el medi ambient”.

En aquest blog us anirem explicant com anem avançant en el nostre projecte. Hem començat el nostre treball buscant  informació sobre els bacteris, virus. Cada un de nosaltres ha buscat informació sobre aquests punts, l’hem compartit amb petits grups i finalment l’hem posat en comú amb tot el grup-classe.