1 de desembre – Dia Mundial de la Sida

Aquest dimarts 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida. Enguany, les alumnes que formen part del grup de participació Entrejoves, en col·laboració amb l’Oficina Jove de l’Ajuntament de L’Hospitalet, van construir un llaç vermell gegant amb l’ajuda dels alumnes de 3r i 4t d’ESO. Aquí teniu les fotografies amb la preparació i l’impressionant resultat final.

3r i 4t – Llaç SIDA

 

La USEE al nostre institut

La USEE ha estat incorporada aquest any al nostre institut, l’INS Bisbe Berenguer

Les sigles USEE volen dir: Unitat de Suport a l’Educació Especial, i el seu objectiu principal és promoure la integració dels seus alumnes amb la resta dels companys del grup classe. Els nois i noies que hi trobem presenten una discapacitat cognitiva i trastorns associats.

Els grups són d’un màxim de 10 persones i, en el nostre cas, n’hi ha 9, tots de 1r d’ESO (12-13 anys). El seu nivell de treball és equivalent al d’un nen de 1r o 2n de primària, però s’intenta trobar una progressió positiva en les seves competències.

Hi ha tres professors a l’aula, els quals són especialitzats en psicopedagogia. Com a responsable hi trobem l’Anna, ajudada pel Josep, especialitzat també en psicologia, i per la Carme, que alhora fa la funció d’educadora.

Les assignatures són les mateixes que les dels seus companys, però més pràctiques i adaptades al seu nivell. A més, realitzen tallers de pintura, de matemàtiques, jocs, etc.

En aquest moment desenvolupen el taller de botiga, que consisteix en la compra i venda de productes, per tal de reforçar els càlculs matemàtics.

Tot i que formen part de la USEE, i per tant passen més temps en aquesta aula, el seu grup principal és el respectiu de 1r d’ESO. Durant les hores amb el grup principal, estan acompanyats sempre per un dels seus professors de la USEE. Aquestes hores són les optatives: educació física, música, dibuix i reforç de matemàtiques.

Redactora:  Julieta Rodríguez 4t C

Fotografia:  Maryem Serroukh 4t B

Visita Global Scholars

Dilluns 9 de novembre l’Institut va rebre la visita dels responsables del projecte Global Cities & Bloomberg Philanthropies per conèixer l’equip directiu, els professors i els alumnes que participen en el projecte Global Scholars i per assistir a una de les classes.

A continuació teniu l’enllaç a la nota de premsa de la fundació on s’explica la visita i es recullen les declaracions de Maialen Prieto, Cap d’Estudis i Carlos Silva, Cap de Departament de Llengües Estrangeres i responsable del projecte.

Building Better Cities: What does it mean to be a Global Scholar?

This year, our school participates for the first time in an international project called Global Scholars.

Global Scholars is an international online learning project that connects students in cities around the world and prepares them to become the next generation of global citizens. Engaging in activities both in the classroom and online, students ages 10-13 interact with their international peers, develop 21st century skills, and ultimately gain a broader perspective on the global world in which they live.

Each year, Global Scholars provides an original curriculum focused on a different topic of global concern, ranging from health and nutrition to environmental sustainability.This year, the project is called Building Better Cities and it deals on the challenges big citiesface, including climate change and growing populations, and how these impact our environment.

Global Scholars are students in cities around the world who communicate withtheir peers across continents and oceans, take an active interest in local and global issues, and work to improve their cities and the world. Being Global Scholars, our students gain global perspective as they share ideas and experiences through discussion forums and develop multimedia projects such as documentary videos and digital presentations. Students ultimately use their knowledge to improve their own communities and the world.

In the following video, the BisbeBerenguer’s 2nd of ESO students involved in the project explain what it means to them being a Global Scholar and what they would like to teach other Global Scholar from all over the world about L’Hospitalet and Barcelona.

 

Salida a Caixa Fòrum

Los grupos de 3º de ESO asistieron la semana pasada a un taller sobre poesía titulado “Rapeando los clásicos”. La actividad consistía en trabajar a partir de un soneto de Lope de Vega cuyo primer verso es: “Desmayarse, atreverse, estar furioso” y que define al amor a partir la la antítesis como algo placentero y doloroso a la vez. Los chicos y chicas trabajaron el ritmo del “Rap” y prepararon una coreografía en la que con el movimiento y la música iban “rapeando” el poema de Lope de Vega.

A continuación, en grupos, escribieron poemas sobre el tópico literario del “carpe diem” a partir de sensaciones relacionadas con los sentidos y los recitaron a sus compañeros.

Una vez terminado el taller de lengua, y tras un breve descanso, visitaron la exposición sobre el Antiguo Egipto, acompañados por una guía que iba explicando las piezas más importantes y la estrecha relación de esa civilización con el mundo animal.

Ambas actividades resultaron muy interesantes.

Os dejamos una muestra fotográfica y algunos vídeos (se incluyen las tomas falsas).

caixaforum

 

Xerrada per a les famílies

El proper dimecres 21 d’octubre a les 18.00h, els Mossos d’Esquadra faran una xerrada per a les famílies amb el tema “Internet Segura”.

L’objectiu de la xerrada és proporcionar a les famílies suficient informació sobre els riscos de l’ús de les xarxes per l’alumnat i estratègies per facilitar una utilització segura.

Dimecres, 21 d’octubre a les 18.00h

“Internet Segura”

1r d’ESO – Sortida al Corredor

El passat 7 d’octubre els alumnes de 1r d’ESO van fer la primera sortida de tutoria amb l’objectiu de facilitar la cohesió del grup i van visitar el Parc Natural del Corredor-Montnegre.

Aquest és el resum del dia fet per una alumna de 1r d’ESO:

EXCURSIÓ AL CORREDOR

El dimecres 7 d’octubre vam anar d’excursió al Corredor. Vam sortir a les 8:30 de l’institut en autocar i vam arribar passades les 10h.
Després d’esmorzar vam començar el recorregut de l’excursió. Vam sortir del Santuari, davant d’ell hi havia un avet, i després vam veure La Pineda, plena de pins pinyers. Aquest pi és un dels arbres més abundants d’aquestes muntanyes.
Vam seguir el camí i vam veure el terra remogut pels porcs senglars i una vegetació més verda i més humida, ja que no hi tocava el sol (ple de molsa, per exemple).
Finalment vam arribar a la pedrera on vam veure el granit i ens van explicar la seva composició.

Alicia Xu (1r ESO A)

 

portada_corredor

 

Reunió de pares d’inici de curs

El calendari i l’horari de les reunions entre pares d’alumnes i professorat tutor, corresponent a l’inici del curs 2015-16, és el següent:

  • 1r. d’ESO – Dimecres 30 de setembre 18:00h
  • USEE – Dimecres 23 de setembre 16:00h
  • 2n. d’ESO – Dimecres 30 de setembre 18:00h
  • 3r. d’ESO – Dimecres 30 de setembre18:00h
  • 4t. d’ESO – Dimecres 30 de setembre18:00h
  • 1r. de Batxillerat – Dimecres 30 de setembre18:00h
  • 2n. de Batxillerat – Dimecres 30 de setembre18:00h

Documentació relacionada:

 

Activitats extraescolars

Activitats extraescolars ofertes per l’AMPA el curs 2015-16. Els interessats han de passar pel despatx de l’AMPA els dimecres de 17.00 a 18.00h:

extraescolars_2015

 

Reconeixement als millors estudiants de L’H

L’inici del curs 2015/16 es va fer oficialment amb el reconeixement al Saló de Plens de l’Ajuntament als setze estudiants de L’Hospitalet que van aconseguir notes per sobre de 9 en les provés d’accés a la universitat.
Entre ells es troben els nostres alumnes Younes El Jarari i Saba Muhammad, alumnes que van cursar el 2n de Batx al nostre institut el curs passat. Felicitats per la bona feina i els bons resultats.

Aquí teniu la informació publicada al diari de la ciutat:

 

Informacions final de curs