TALLER STOP-MOTION

Els alumnes de 4t ESO (informatica) han participat en un taller de stop-motion.

Stop-motion és una tècnica d’animació que consisteix a capturar fotografies consecutives d’un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que visualitzant-les ràpidament sembla que l’objecte es mogui.

Mostra dels treballs desenvolupats:

STOP
MOTION- Andy G, Carlos M
STOP
MOTION- Cynthia D. i Natali A.
STOP
MOTION- Andy G
STOP
MOTION- Fatima A., Karol R
STOP
MOTION- Alejandro
STOP
MOTION- Gisela C
STOP
MOTION- MIreia J,Eric Pi Mireia M
 STOP MOTION. Alberto A.

STOP MOTION. Christian B

STOP
MOTION- Cynthia D.

Cristina Castillo finalista en un certamen literari

La alumna de 1º de Bachillerato Cristina Castillo participó hace unos meses en el “19º Certamen Nacional Joven de Narración El Cuentacuentos 2014”, concretamente convocado por el Colegio Arturo Soria de Madrid. Hace unas semanas llegó la buena noticia de que su relato había quedado finalista. Las profesoras del Departamento de Lengua Castellana queremos felicitarla y animarla a seguir escribiendo.

Cristina ha demostrado su talento literario en anteriores ocasiones, obteniendo diversos
premios en el Concurso literario que el Instituto Bisbe Berenguer convoca cada curso para sus alumnos.
foto Cristina
Su relato titulado “La brújula de las sonrisas” explica una anécdota entre una madre y el regalo que desea su hija para su cumpleaños, pero detrás de esta anécdota podemos encontrar sentimientos tan profundos como el amor, la generosidad, la esperanza, el espíritu positivo, el esfuerzo y las ganas de superación y por encima de todo, en los difíciles tiempos en que nos ha tocado vivir, la búsqueda de la felicidad en los seres humanos con los nos encontramos en este caminar que es la vida.

Muchas felicidades, Cristina, y gracias por este “regalo”.

Os animo a leer “La brújula de las sonrisas” que podéis encontrar a continuación.

La Brújula de las sonrisas

El Bisbe sotscampió de volei

Felicitats a tots els integrants (jugadores, jugadors i entrenadores) de l’equip de volei de l’Institut Bisbe Berenguer que ha quedat sotscampió de volei de la lliga mixte de l’Hospitalet.

volei_aAquí teniu a un dels seus components en l’acte de lliurament de premis que va fer el Consell Esportiu de l’Hospitalet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

PAU – Proves d’Accés a la Universitat (Selectivitat)

Els propers 11, 12 i 13 de juny es realitzen les PAU – Proves d’Accés a la Universitat. Els alumnes de l’Institut Bisbe Berenguer han d’anar al Tribunal 4 01 006 i el lloc de les proves serà la Facultat d’Economia i Empresa (Edifici 690) – Avda. Diagonal, 690-696.

Els alumnes i la professora Teresa Solé (Coordinadora PAU del centre) han quedat a les 8.00h del matí de dimecres 11 de juny davant l’entrada de la facultat que hi ha al carrer Tinent Coronel Valenzuela (al costat del Palau de Pedralbes). Per a qualsevol incidència els alumnes poden trucar al telèfon 682 30 40 72.

Molta sort a tots i totes!!!

Lectura 1r d’ESO

DEPARTAMENTO DE LENGUA CASTELLANA Y LITERATURA

Los alumnos y alumnas de 1º de ESO han realizado la lectura en clase de la obra de teatro “El chip experimental” de Ignasi García Barba. En las últimas semanas han realizado una actividad relacionada con esta lectura, en la que tenían que poner en marcha sus recursos creativos para convertir en “fotonovela” una escena de la obra.

Se ha tenido que adaptar el texto al formato de viñeta y los propios alumnos se han convertido en actores, encarnando a los personajes del libro y plasmando en fotografías una escena concreta de su elección. Con esta actividad se han trabajado diversos aspectos, como el uso de las TIC, la imaginación, la interpretación, la fotografía, la expresividad… Aquí tenéis una pequeña muestra de los murales que reflejan el trabajo que se ha realizado.

Participació en el Síndic de Greuges de Catalunya

El Consell Assessor Jove del Síndic de Greuges de Catalunya està format per un petit grup de nois i noies d’arreu de Catalunya que realitzen unes trobades al llarg de l’any per reflexionar sobre aspectes que interessen a la infància i la joventut. En aquest consell participen dos alumnes de l’Institut Bisbe Berenguer: Dayana Muñoz de 4t d’ESO i Marc Sánchez de 3r d’ESO.

Continua llegint

Comenius+ Project

The Comenius programme is a European Union educational project. It aims to help young people and teachers to understand European cultures, languages and values and work together on joint projects. As a part of this programme, the Bisbe Berenguer Secondary School has taken part in several multilateral projects involving different schools from different European countries. In the developed projects, we focus on themes broadly linked to the students’ curriculum and interests, and other questions of school management, teaching techniques and methodologies.

As a result of these programmes, we have also done a series of reciprocal exchanges for students for the last ten years with other students and schools from the Netherlands, Germany and Belgium.

Continua llegint

Reunions famílies de final de curs

Aquesta setmana s’ha repartit entre l’alumnat una circular amb informacions diverses de final de curs i la convocatòria per a les reunions de final de curs dels següents nivells:

  • 1r d’ESO: Reunió de final de curs: Dimecres, 28 de maig a les 18.00h.
  • 2n d’ESO: Reunió de final de curs: Dimecres, 28 de maig a les 18.00h.
  • 3r d’ESO: Reunió de final de curs: Dimecres, 21 de maig a les 18.00h.
  • 1r Batx: Reunió de final de curs: Dimarts, 27 de maig a les 18.00h.

Els nivells finals d’etapa (4t d’ESO i 2n de Batx) realitzaran un acte de comiat durant el mes de juny al que seran convidades les famílies.

Aquesta és la circular amb la resta d’informacions:

 

Visita de FERNANDO MARÍAS, autor de Cielo abajo

El pasado 21 de mayo hemos tenido el placer de recibir en nuestro instituto al escritor Fernando Marías.

Los alumnos de 4º ESO B y D hemos estado leyendo y comentando una de sus novelas, Cielo abajo. Esta obra nos ha acercado a un momento histórico, la Guerra Civil, desde una óptica muy humana: el protagonista, Joaquín Dechén, empujado por el destino y por un amor platónico tiene la oportunidad de conocer algunos personajes históricos y de ir formándose una opinión que variará y evolucionará a lo largo de la obra. Esa es una de las características más destacables, no se trata de una novela de buenos y malos sino que, como dice otro personaje, don Manuel, en las guerras hay dos bandos ”el de los muertos y el de los asesinos”. El amor por “las Constanzas” constituye un motor tanto para Dechén como para Cortés, aunque los sentimientos de uno y otro, tras los horrores de la guerra, son totalmente opuestos.

Fernando Marías es un novelista reconocido tanto por sus obras para público adulto como para público juvenil. Por la novela Cielo abajo recibió en 2005 el Premio Anaya de literatura infantil y juvenil. Entre los muchos premios que le han sido concedidos destacamos el Premio Nadal en 2001 por la novela El Niño de los coroneles, y más recientemente el XIII Premio Primavera de Novela por Todo el amor y casi toda la muerte.

También es autor de guiones cinematógraficos como La luz prodigiosa, por el que obtuvo una nominación a los Premios Goya por el mejor guión adaptado ,o El segundo nombre.

Comiat Comunitat Educativa

M’ha arribat l’hora. EL GRAN MOMENT. M’acomiado. Em jubilo. Ho he intentat portar amb la màxima discreció per no interferir en la meva feina, però ja és hora d’esbombar-ho i he volgut aprofitar aquest mitjà per adreçar-me a tots vosaltres…

Ja em tocava. Vaig començar a treballar l’any 1975 i des de llavors he treballat ininterrumpidament, tan sols 2 baixes per maternitat, que en aquells temps eren força més curtes… Porto molts anys en aquesta professió, i amb els anys es perden facultats, al menys jo les perdo, sinó que ho preguntin a aquells alumnes a qui sovint els canvio el nom.

He gaudit molt en la meva professió, li he posat il·lusió, esforç, dedicació, compromís, he après, he transmès, divertit, però també he patit, m’he enfadat, preocupat, angoixat.

Guardo molts bons records de les relacions que he establert entre alguns companys, alumnes i pares. Us puc dir que al llarg d’aquests anys he fet amics.

A les famílies vull agrair-vos la col·laboració en la tasca comuna que compartim: la d’educar els vostres fills. I felicitar-vos i animar-vos a continuar endavant.

Als alumnes, dir-vos que espero que us hagi pogut ajudar en la vostra formació, que he après de vosaltres, que m’he divertit, encara que també m’he enfadat. Desitjo deixar-vos algun record agradable, penseu que amb el temps tendim a recordar els bons moments. Em fa molt feliç que quan em trobo amb ex alumnes em saludin, em facin un somriure i se’n recordin del meu nom.

Em sento privilegiada per poder-me jubilar i com que és un dels pocs privilegis que ens permet la professió, he volgut aprofitar-lo. Crec que és el moment perquè penso que puc fer-ho amb una certa dignitat, els anys no perdonen.

Tinc projectes immediats, de moment res relacionat amb ensenyament, vull desconnectar: viatjar, dedicar-me a la família, tinc un nét meravellós, faré algun voluntariat… sobre la marxa, no em faltarà temps per anar pensant.

És un comiat del més alegre, desitjat i merescut, un comiat esperat, volgut…., anhelat.

Us enyoraré, però desitjo enyorar-vos.

Us estimo:

Carme Notó Brullas

comiat_carme_02