Informació CONFIRMACIÓ MATRÍCULA 2015-16

El període de confirmació de matrícula per als alumnes actuals de l’institut és del 26 de maig al 5 de juny. La documentació ha estat lliurada a les reunions de pares o als mateixos alumnes.

En el full d’instruccions hi ha una errada en una de les dades bancàries. Les dades correctes són aquestes:

 • Abonament de la quota pel fons de materials, activitats complementàries i altres despeses (quantitat variable en funció del curs i del nombre de fills):
  • Núm. compte: 0182-8734-90-020-0008697
 • Abonament per a les activitats complementàries fora del centre (35 €):
  • Núm. compte: 0182-8734-98-020-001528 (incorrecte)
  • Núm. compte: 0182-8734-98-020-0001528  (correcte) 

 

Sortida al riu Llobregat – 1r d’ESO

L’Institut Bisbe Berenguer som padrins del riu Llobregat i per això, com cada any, l’alumnat de 1r d’ESO hem anat per comprovar l’estat del riu.

Després d’ubicar­nos i analitzar l’entorn (infraestructures, equipaments, camps,…), vam passar a analitzar l’estat del riu. Primer vam analitzar el bosc de ribera des de la perspectiva d’un pont que creua el riu. A continuació, ens vam endinsar fins a la vora del riu i allà vam analitzar l’hàbitat del nostre tram de riu, el cabal i, finalment, la qualitat biològica de l’aigua a partir de l’estudi de macroinvertebrats que hi vam trobar. A part, vam prendre nota de les alteracions que ens vam anar trobant (algunes deixalles que també vam recollir) i vam anar observant la biodiversitat de la zona.

Reunions generals de pares

Convocatòria de reunió general de pares per als següents cursos:

 • 1r d’ESO – Dijous, 21 de maig a les 18:00h.
 • 2n d’ESO – Dimecres, 20 de maig a les 18:00h.
 • 3r d’ESO – Dimecres, 20 de maig a les 18:00h.
 • 1r Batxillerat – Dimecres, 20 de maig a les 18:00h.

Altres informacions per a les famílies (circular lliurada als alumnes):

circular_pares_maig_15

BisbeChef

Después de la lectura de “Como agua para chocolate” , de Laura Esquivel, y del visionado de la película, los alumnos y alumnas de 3º ESO han realizado un ejercicio culinario realizando un videoclip titulado “Bisbechef”. A continuación tenéis una muestra de sus trabajos., donde podréis comprobar sus habilidades en la cocina. Tal como decía Tita, la protagonista, el secreto está en hacerlo “con mucho amor”. ¡Esperemos que os guste!

2015-05-05_111342

 

Taller de Lengua Castellana en CaixaFòrum

Los alumnos y alumnas de 2º ESO han participado, en el mes de abril, en un taller de lengua castellana impartido por el filólogo Carles Alcoy, titulado “Del jeroglífico al WSP”.
En esta actividad los chicos y chicas han podido aprender de forma muy amena algunos conceptos de lingüística y de comunicación. Han tomado conciencia de la importancia de la lectura y de la correcta interpretación, no solo de los textos, sino también de la realidad que nos rodea ya que nos comunicamos continuamente y no solo a través de las palabras.
También han podido ver la evolución del lenguaje y de las diferentes técnicas de escritura y de comunicación desde los sumerios hasta la actualidad, desde las tablillas de cera hasta las google glasss.
A continuación han podido utilizar formas de escritura obsoletas como tablillas de cera y estiletes, cálamos y tinta, pinceles japoneses e incluso grabar sobre piedra.
Ha sido una actividad muy interesante y una forma diferente de aprender.

Sant Jordi 2015

Programa de Sant Jordi 2015

Actuacions i lliurament premis

1a actuació: Grup de QUART amb Joan (3r) al saxo, Saiel (2n) al baix, Eva (4t) al teclat, Arnau (1r) a la percussió.   “Stand by me”

 • Primer cicle: prosa
  • 1r premi català – Tania Pastor, de 1r B, per El gran bosc
  • 2n premi català – Pau Ramos, de 2n C, per El mico cec
  • 1r premi castellà – Alba Hernández, de 1r D, per Mi debilidad
  • 2n premi castellà – Amal El Hammoud, de 1r B, per La aventura de Juan
 • Primer cicle: poesia
  • 1r premi castellà – Javier Valera, de 2n C, per Noche Ardiente
  • 1r premi català – Alba Hernández, de 1r D, per Sentiments
  • 2n premi català – Dominic Segura, de 1r D, per Quatre estacions

Continua llegint

Sortida Aula d’Acollida

El dimecres 22 d’abril, els alumnes de l’aula d’acollida vam fer una sortida a la muntanya de Montjuïc. Vet aquí alguns dels llocs que vam visitar, i les reaccions que van suscitar entre els alumnes:

 • Des de Miramar podem gaudir d’unes vistes que et traslladen al Mediterrani! (Bilal Amhaj, 3r A)
 • Els jardins de Joan Brossa em van agradar pels coixins musicals i també pel telefèric! (Faheem Khan, 4rt A)
 • Els jardins de Jacint Verdaguer tenen com una mena de piscines de flors (Ayman Zaitouni, 1r A)
 • La Fundació Miró conté algunes de les millors obres d’aquest pintor català (Souhaila Amhaj, 4rt A)
 • Als jardins de Laribal tenim la font del gat i un dels primers jardins públics de Barcelona (Rachna Devi, 4rt A).
 • L’antic jardí botànic va ser creat cap el 1930 (Arshpreet Arshpreet, 4rt A) i és un dels petits tresors de la ciutat (Souhaila Amhaj, 4rt A)

Trigonometria al pati

Ahir dimarts el grup de 4rt B d’ESO a l’hora de matemàtiques vam anar al pati a fer mesures trigonomètriques. És un treball per parelles. Cada parella hem construït un  goniòmetre , fent servir un fil, un boli, un pes i un transportador d’angles. El vam utilitzar per poder mesurar els angles necessaris per calcular després, mitjançant la trigonometria: l’altura del institut, l’altura d’un arbre, l’altura del Prytanis, la distància de l’institut fins al geriàtric, etc.

L’únic problema que vam tenir és que no hi havia molts metres per poder mesurar  la distància horitzontal  i algunes parelles havien d’esperar.

Aquesta classe va ser diferent de les altres classes de matemàtiques i més entretinguda. Ara només ens falta acabar els càlculs a partir d’aquestes dades.

Autor: Erick Zanabria

Cuentacuentos 1º y 2º ESO

El pasado martes 7 de abril, los alumnos de 1º y 2º de la ESO, asistieron a un evento que organizó el Departamento de Lengua castellana con el cuentacuentos venezolano Rubén Martínez Santana.

Rubén es un hombre muy conocido en Barcelona, fundador y director del Festival de Narración Oral de Barcelona y profesor del Programa “Atrapa la Paraula” del Consorci de Biblioteques de Barcelona. Nació en Caracas y es Comunicador Social por la Universidad Central de Venezuela.

Rubén viene de un pueblo pequeño y la universidad para él fue algo nuevo, un sitio donde probar y vivir experiencias nuevas: ”Nos juntamos unos amigos para empezar a contar cuentos y yo dije sí, sin saber dónde me metía”. Así empezó Rubén a interesarse por este oficio aunque él realmente estudió periodismo y, actualmente, aunque ser cuentacuentos sea su trabajo principal, también se dedica a la promoción de talleres de la lectura y a la música.

Los alumnos de 1º y 2º de la ESO disfrutaron de su compañía. Rubén comenzó explicando tres tipos de historias diferentes: ”la Rural, la Indígena y la Moraleja”. Seguidamente contó cuentos con las manos, los explicas con gestos y pocas palabras y, así, puso en funcionamiento la mente de los espectadores para que tuvieran que pensar y buscarle sentido a la anécdota.

Para finalizar recitó relatos cortos y cantados, como ”El autentico hombre invisible que nadie ve” y frases tan cortas a las que él llama cuentos breves, en los que uno debe esforzarse para entender.

La reunión tuvo mucho éxito entre los estudiantes ya que la risa dominó todo el encuentro. En general han coincidido en que el mejor cuento ha sido La Rural aunque hay que decir que como todos los demás ”son cuentos de tradición oral que nadie ha escrito y son memorias que la gente se va contando.”

Redactora: Karen Morera

Fotografía: Iman Serrouk

Alumnes alemanys d’intercanvi

Des del dia 16 fins al 23 d’abril passen uns dies amb nosaltres els alumnes de l’institut Ostendorf Gymnasium de Lippstadt (Alemanya) que participen en un intercanvi amb alumnes de Batxillerat.

La primera activitat que han fet ha estat un recepció a l’Ajuntament de L’Hospitalet i una ruta guiada per la Vila Vella amb l’objectiu de que coneguin l’origen de la nostra ciutat.

Els mitjans de comunicació de la ciutat s’han fet ressò d’aquest intercanvi. Aquest és l’enllaç a l’informatiu televisiu del divendres (el reportatge comença al minut 4) i la notícia del portal informatiu LHDigital.

2015_04_ 18

XV Jornada de Poesia Juvenil de L’Hospitalet

Avui dimecres el Regidor de Joventut de L’Hospitalet ha fet lliurament als dos guanyadors de la XV Jornada de Poesia Juvenil de L’Hospitalet: Cristian Bartrina (1r Batx B) i Karen Morera (4t C).

La Regidoria de Joventut ha editat un llibre amb els poemes dels finalistes i guarnit amb els dibuixos de Garbi KW.

Felicitats als guanyadors, als finalistes i a tots els participants i a les professores del Departament de Llengua Castellana per la tasca realitzada. Aquest és el llistat de participants:

 • Gina Castejón Garcia 1r ESO B
 • Yusra Kallouch El Yazidi 1r ESO B
 • Skarllette Asencio 1r ESO D
 • Javier Valera 2n ESO C
 • Rihab Choulli 2n ESO C
 • Lessly Chávez 2n ESO D
 • Diana Mirila 4t ESO B
 • Nerea Velasco 4t ESO C
 • Karen Morera 4t ESO C
 • Christian Bartrina 1 BAT A
 • Cristina Castillo 2n BAT B
 • Angélica Arroyo 2n BAT A