Visita a TV3 i Catalunya Ràdio

Aquest mes de gener, els alumnes de 3r d’ESO de l’institut han visitat les instal.lacions de TV3 a Sant Joan Despí. Allà han pogut descobrir les entranyes dels platós i estudis de televisió. Posteriorment, s’han desplaçat fins als estudis de Catalunya Ràdio, a la Diagonal de Barcelona, per comprovar in situ com és el dia a dia dels periodistes i locutors de ràdio d’un dels mitjans de comunicació més rellevants de Catalunya.

Xerrada Internet Segura

El proper dijous 15 de gener a les 18:00h es farà a la Biblioteca de l’Institut una xerrada per a mares i pares sobre els riscos de les xarxes socials i per aprendre a fer un ús correcte de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

logo_mossosesquadra

La xerrada la duen a terme els Mossos d’Esquadra i desitgem que sigui del vostre interès.

Equip Directiu

Recomanació de lectura

Els alumnes de 1r A ens fan una recomanació de lectura, es tracta del llibre “Historia de una gaviota y del gato que le enseñó a volar” de Luis Sepúlveda. Aquest vídeo l’han fet en la matèria optativa de Lectura amb la professora Natàlia Flo del Departament de Castellà.

Tallers de matemàtica financera

Taller de Revista      Redacció: Haja Aissaoui   

Fotografia: Luis Villar i Ylenia Carrasco 

Els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Bisbe Berenguer van realitzar uns tallers de matemàtica financera, del dia 10 fins al 22 de desembre. Els tallers van ser organitzats per l’Institut d’Estudis Financers. La primera sessió de 4t B es va dur a terme el dia 15 i va ser gravada pel canal de l’Hospitalet.

Aquests tallers es van fer amb la finalitat d’aprendre a endeutar-se de bones formes, és a dir, no demanar diners al banc per fer alguna cosa innecessària. També es va explicar com organitzar els diners familiars i intentar gastar el mínim possible, com elaborar un pressupost, saber estalviar i organitzar els ingressos.

Es va destacar el tema del sobreendeutament. Es perillós endeutar-se de males formes, perquè sinó podria passar que es necessiti més deute per poder pagar-ne de pendents. En general, es va explicar que si alguna cosa d’aquestes es fa malament, els riscos podrien ser bastant problemàtics.

En cada classe van repartir uns quants fulls amb bastant informació dels tallers financers i d’activitats que es van fer a classe mentre el professor indicat, explicava el tema. Ha estat una experiència única, ja que els alumnes han après moltes coses que els hi servirà útil pels seus futurs.

 

 

 

Matemàtiques financeres

Tallers de matemàtiques financeres que s’estan duent a terme en el nivell de 4t d’ESO.

Enllaç a la notícia publicada a la TV de L’H

Crònica de l’activitat:

Durant tota aquesta setmana, voluntaris del programa EFEC, han vingut a l’Institut per dur a terme petits tallers sobre les matemàtiques financeres a totes les classes de 4t d’ESO.
Els tallers duren al voltant d’una hora i en cada un dels cinc dies, s’explica un concepte nou: administrar els teus ingressos, gestionar l’endeutament, la inversió…
També es dóna a conèixer vocabulari tècnic al qual no estem acostumats.
Trobo que és una bona manera d’introduir-se al món de les finances força pràctica i amena. En un futur ens ajudarà a gestionar-nos i a portar les nostres finances més acuradament en la nostra vida quotidiana.

Marina Gómez – 4t ESO B

Treballs de Recerca

Aquest dimecres 17 de desembre s’ha fet la presentació dels Treballs de Recerca dels alumnes de 2n de Batxillerat. Les defenses orals dels treballs es realitzen davant d’un tribunal format per tres professors de l’institut i és un acte acadèmic obert al que poden assistir altres alumnes i familiars o amics.

La diversitat i qualitat dels treballs ha estat força àmplia i, malgrat els nervis habituals, la majoria d’alumnes han quedat força satisfets.

TR

!Ahora Caigo!

Els alumnes de 1r de Batx van assistir el passat dimarts 16 de desembre a la gravació del programa d’Antena 3 “!Ahora Caigo!”. Durant un matí han tingut la possibilitat de veure des de darrere de les càmeres el procés de creació d’un programa d’entreteniment televisió i tots els professionals que hi treballen.

ahora_caigo

 

 

Consell de savis

Redacció: Clàudia Pujantell           Fotografia: Achqra Farah

El passat divendres 28 de febrer, a l’Institut Bisbe Berenguer es va dur a terme una activitat sobre la guerra per als nois i noies de quart de l’ESO.

A l’institut hi van acudir quatre avis; l’Antoni, la Roser, l’Helena i en Ramon. Cada un d’ells va explicar als alumnes la seva vida i les seves experiències. Algun d’ells va viure la guerra i els altres només la post-guerra. Els vam demanar als alumnes que ens expliquessin unes quantes coses sobre ells.

Fotografies de la trobada amb el “Consell de Savis”

Continua llegint

Taller de lectura en voz alta

Los días 3 y 10 de diciembre asistieron al centro dos integrantes de Plàudite Teatre para realizar un taller de lectura en voz alta con el grupo de 1B durante la hora de Lengua castellana.

Los alumnos realizaron distintas actividades de concentración, coordinación, respiración, percepción y proyección de voz con el fin de leer textos en voz alta de forma amena y expresiva.

DSCN2463

Gran Recapte d’Aliments a Catalunya – 28 i 29 de novembre

Què és el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya?

El Gran Recapte és una campanya de recollida d’aliments bàsics com ara llet, oli, llegums secs i llaunes de conserva de peix/carn per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn més proper rebin ajuda alimentària.

Enguany la campanya es realitzarà durant els dies 28 i 29 de novembre a diferents supermercats i mercats de tota Catalunya i de forma virtual a través del lloc web del Banc dels Aliments. L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any. Un grup d’alumnes de 4t i 1r Batx del nostre institut participaran en el Gran Recapte en un supermercat proper al nostre centre (C.Verdaguer 28-30). Animeu-vos a venir a fer-nos una aportació en forma d’aliments. Imatge de previsualització de YouTube

www.granrecapte.com/

Teatro “Lazarillo de Tormes” – 2º de ESO

lazarilloEl pasado martes día 18 de novembre, los alumnos de 2º de  ESO asistimos a la representación teatral de una de las obras más representativas de la literatura castellana del siglo XVI, la novela picaresca El lazarillo de Tormes.

Fuimos a la Sala Barradas donde la compañía teatral, “Teatro de los caminos”, nos ofreció una versión teatralizada de la famosa novela.

Al finalizar la representación, tuvo lugar un coloquio con los actores en el que nos explicaron características del género de la novela picaresca, y las dificultades que tuvieron que salvar para adaptar El lazarillo para un público adolescente. También nos hablaron de la profesión de actor y del trabajo previo de memorización y ensayos.

lazarillo2