Matemàtiques financeres

Tallers de matemàtiques financeres que s’estan duent a terme en el nivell de 4t d’ESO.

Enllaç a la notícia publicada a la TV de L’H

Crònica de l’activitat:

Durant tota aquesta setmana, voluntaris del programa EFEC, han vingut a l’Institut per dur a terme petits tallers sobre les matemàtiques financeres a totes les classes de 4t d’ESO.
Els tallers duren al voltant d’una hora i en cada un dels cinc dies, s’explica un concepte nou: administrar els teus ingressos, gestionar l’endeutament, la inversió…
També es dóna a conèixer vocabulari tècnic al qual no estem acostumats.
Trobo que és una bona manera d’introduir-se al món de les finances força pràctica i amena. En un futur ens ajudarà a gestionar-nos i a portar les nostres finances més acuradament en la nostra vida quotidiana.

Marina Gómez – 4t ESO B

Treballs de Recerca

Aquest dimecres 17 de desembre s’ha fet la presentació dels Treballs de Recerca dels alumnes de 2n de Batxillerat. Les defenses orals dels treballs es realitzen davant d’un tribunal format per tres professors de l’institut i és un acte acadèmic obert al que poden assistir altres alumnes i familiars o amics.

La diversitat i qualitat dels treballs ha estat força àmplia i, malgrat els nervis habituals, la majoria d’alumnes han quedat força satisfets.

TR

!Ahora Caigo!

Els alumnes de 1r de Batx van assistir el passat dimarts 16 de desembre a la gravació del programa d’Antena 3 “!Ahora Caigo!”. Durant un matí han tingut la possibilitat de veure des de darrere de les càmeres el procés de creació d’un programa d’entreteniment televisió i tots els professionals que hi treballen.

ahora_caigo

 

 

Consell de savis

Redacció: Clàudia Pujantell           Fotografia: Achqra Farah

El passat divendres 28 de febrer, a l’Institut Bisbe Berenguer es va dur a terme una activitat sobre la guerra per als nois i noies de quart de l’ESO.

A l’institut hi van acudir quatre avis; l’Antoni, la Roser, l’Helena i en Ramon. Cada un d’ells va explicar als alumnes la seva vida i les seves experiències. Algun d’ells va viure la guerra i els altres només la post-guerra. Els vam demanar als alumnes que ens expliquessin unes quantes coses sobre ells.

Fotografies de la trobada amb el “Consell de Savis”

Continua llegint

Taller de lectura en voz alta

Los días 3 y 10 de diciembre asistieron al centro dos integrantes de Plàudite Teatre para realizar un taller de lectura en voz alta con el grupo de 1B durante la hora de Lengua castellana.

Los alumnos realizaron distintas actividades de concentración, coordinación, respiración, percepción y proyección de voz con el fin de leer textos en voz alta de forma amena y expresiva.

DSCN2463

Gran Recapte d’Aliments a Catalunya – 28 i 29 de novembre

Què és el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya?

El Gran Recapte és una campanya de recollida d’aliments bàsics com ara llet, oli, llegums secs i llaunes de conserva de peix/carn per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn més proper rebin ajuda alimentària.

Enguany la campanya es realitzarà durant els dies 28 i 29 de novembre a diferents supermercats i mercats de tota Catalunya i de forma virtual a través del lloc web del Banc dels Aliments. L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any. Un grup d’alumnes de 4t i 1r Batx del nostre institut participaran en el Gran Recapte en un supermercat proper al nostre centre (C.Verdaguer 28-30). Animeu-vos a venir a fer-nos una aportació en forma d’aliments. Imatge de previsualització de YouTube

www.granrecapte.com/

Teatro “Lazarillo de Tormes” – 2º de ESO

lazarilloEl pasado martes día 18 de novembre, los alumnos de 2º de  ESO asistimos a la representación teatral de una de las obras más representativas de la literatura castellana del siglo XVI, la novela picaresca El lazarillo de Tormes.

Fuimos a la Sala Barradas donde la compañía teatral, “Teatro de los caminos”, nos ofreció una versión teatralizada de la famosa novela.

Al finalizar la representación, tuvo lugar un coloquio con los actores en el que nos explicaron características del género de la novela picaresca, y las dificultades que tuvieron que salvar para adaptar El lazarillo para un público adolescente. También nos hablaron de la profesión de actor y del trabajo previo de memorización y ensayos.

lazarillo2

El mercat del Born, l’antiga Barcelona

El passat 14 de novembre els alumnes de 4t d’ESO van visitar «El Mercat del Born», un centre cultural on es troba una petita ciutat de la Barcelona de finals del S.XVII. En principi aquest espai havia de servir per construir una biblioteca, però aquesta idea es va tirar enrere quan es va trobar al subsòl les runes de més de tres segles d’antiguitat.

L’alumnat de 4t d’ESO participa en el jaciment arqueològic «El Mercat del Born» en un activitat organitzada per la matèria de socials amb la finalitat de que els alumnes puguin observar la ciutat derrotada al 1714 i posterior saquejada. Cada classe va fer dos grups d’entre 10 i 12 estudiants i, acompanyats d’un guia i un professor feien un itinerari comentat.

Conforme els grups anaven entrant les altres dues classes esperant el seu torn realitzant l’altra meitat de la feina que tenia com a objectiu fer fotografies en llocs emblemàtics o significatius destacats per la professora Irene Sánchez.

L’experiència ha estat una bona manera de despertar l’interès dels estudiants per la història, ja que fora de les aules és té l’oportunitat de viure-ho en primera persona i així les coses es capten amb major facilitat i d’una forma potser més atractiva.

Redactora: Andrea Morera Calero
Grup City News
Taller de Revista

Salida al teatro de 3º ESO

El pasado viernes 14 de noviembre, los grupos de 3º de ESO asistimos a la representación de Rinconete y Cortadillo, una de las Novelas Ejemplares de Miguel de Cervantes. La compañía “Teatro de las letras” nos ofreció una buena adaptación de la obra, con la intervención de cuatro actores que representaban diversos personajes. Siguieron muy fielmente el texto de Cervantes, que previamente habíamos leído, y nos acercaron, de una manera muy fresca y entretenida, al clásico de la literatura del siglo de oro a través de la historia de estos dos simpáticos pícaros.

rinconete_y_cortadillo

La actividad forma parte de la programación de Literatura del presente curso, y ha sido un buen complemento a la lectura programada por el departamento de castellano.

Gran Recapte d’Aliments

Els propers 28 i 29 de novembre es realitza el “Gran recapte d’aliments” organitzat pel banc d’aliments.http://www.granrecapte.com/ca/que-es-el-gran-recapte/
Un grup d’alumnes de l’Institut Bisbe Berenguer participaran com a voluntaris al supermercat Aranda del Carrer Verdaguer, molt a prop de l’Institut. Durant la tarda del divendres i tot el dissabte engrescaran als clients del supermercat per a que facin la seva aportació en forma d’aliments.

Projecte Conèixer és Estimar

El projecte Conèixer és Estimar que es fa des del Departament d’Educació Física en col·laboració amb els alumnes del Centre d’Educació Especial l’Escorça continua en marxa un any més.

Aquí teniu un recull de fotografies de la darrera activitat feta a l’Escola Prat de la Manta amb els alumnes de cinquè.