XIV Edició Jornada de Poesia Juvenil de L’Hospitalet

Aquest matí s’ha celebrat al Teatre Joventut de L’Hospitalet la XIV edició del certamen de poesia jove que organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet. Les professores Teresa Fargas i Valeria Lafita han acompanyat un grup d’alumnes del nostre centre que hi han participat. Set dels treballs presentats van quedar finalistes, i dos han resultat premiats amb un primer i un segon premi. Donem l’enhorabona a la Rihab Choulli de 1ESO D i a la Karen Calero de 3r ESO C com a guanyadores de l’edició d’aquest any.

2014 Año Cortazar

Durante el presente año 2014, celebramos el centenario del nacimiento del escritor argentino Julio Cortázar. El departamento de Lengua castellana y Literatura organizará a lo largo del curso diversas actividades sobre la figura y obra del escritor. Para empezar, se ha expuesto en el vestíbulo del centro un mural con fotografías, textos y datos biográficos en forma de rayuela, que nos ayuda a acercarnos a este autor.

unnamed

Treballs de Síntesi

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han arribat bé a la casa de colònies La Cinglera de Vilanova de Sau i ja estan instal·lats.

Els alumnes de 3r d’ESO han arribat a Lesaka i ja han visitat el poble. El viatge ha anat molt bé i professors i alumnes estan gaudint de l’entorn.

Aquí teniu una foto dels alumnes davant del Museu Guggenheim de Bilbao:

unnamed

Els alumnes de 2n d’ESO han visitat el Delta del Llobregat:

 Els alumnes de 1r d’ESO estan fent un Treball de Síntesi sobre la ciutat de L’Hospitalet,

Recepció a l’Ajuntament dels alumnes d’intercanvi

L’alcaldessa, Núria Marín, ha rebut aquest dimarts 1 d’abril al Saló de Plens un grup d’alumnes de la ciutat belga de Kapelle-op-den-Bos que visiten aquests dies la ciutat mitjançant un intercanvi amb estudiants de l’Ins Bisbe Berenguer, del barri Santa Eulàlia. L’acte també ha comptat amb el tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones, Lluís Esteve.

Proves Cangur de Matemàtiques al Campus UPC de Castelldefels

Aquest dijous 20 de març, el Campus del Baix Llobregat acollirà 381 alumnes de 3r d’ESO a 2n de Batxillerat que es presentaran al concurs internacional de matemàtiques Cangur.Els estudiants que hi participen provenen de 12 centres de secundària de Castelldefels, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, El Prat de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Sitges i Begues.

De la mateixa manera que es va fer en l’edició de 2013, des de les Escoles del Campus s’atorgarà el Premi Cangur del Campus del Baix Llobregat 2014 a l’estudiant de cada nivell que obtingui la millor puntuació a la prova d’entre tots els que la realitzin al nostre Campus. Els  noms dels guanyadors seran publicats a la web i seran convocats al Campus per a l’acte de lliurament del premi que tindrà lloc al maig.

Molta sort a tots els participants!

Dijous 20 de març - Proves Cangur de Matemàtiques al Campus

La prova Cangur és una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières que té representants de 49 països d’arreu del món, entre ells tots els europeus. En total, hi participen 5 milions d’estudiants.

La Societat Catalana de Matemàtiques té delegació a Le Kangourou sans Frontières i s’encarrega tant de la traducció i adaptació de les proves en llengua catalana com de l’organització a Catalunya.

Visita de la escritora Ana Alcolea

El pasado 5 de marzo recibimos la visita de la escritora Ana Alcolea, invitada por las profesoras Teresa Fargas, Valeria Lafita y Natalia Flo,del Departamento de Lengua Castellana y Literatura. Estuvo con los grupos de 2ºESO B y C, que durante el pasado trimestre han leído y trabajado su novela El medallón perdido , publicada por la editorial ANAYA.

La escritora zaragozana nos habló de la “magia” de la literatura y de cómo es su proceso de creación literaria. Nos contó muchos aspectos que desconocíamos sobre los personajes y las situaciones que aparecen en su obra, y respondió a muchas de las preguntas que nos habíamos planteado a lo largo de su lectura.

Al final de la charla, le hicimos entrega de dos preciosos dibujos realizados por la alumna de 2ESOC, Julieta Rodríguez, en los que plasmó su idea de cómo sería el famoso medallón y el delicioso jarabe de rosas que aparecen en el libro.

¡Gracias, Ana, por tus libros y por tus palabras!

ana

 

Activitat de teatre en Llengua Castellana

Los alumnos de tercero han leído Las Bicicletas Son Para El Verano, de Fernando Fernán Gómez, obra ambientada entre los años 1936-1939.
Como parte de la evaluación del libro, los alumnos han formado grupos, escogido un cuadro y lo han representado, asumiendo cada cual el papel de alguno de los personajes de la obra. Además,se han disfrazado y han ambientado la obra (decoración, sonidos, ruidos de bombas, radio…).
El trabajo se ha desarrollado fuera del aula, en la sala Polivalente, donde el Instituto cuenta con un pequeño escenario y vestuario para los alumnos-actores.

 

 

Teatre castellà “La Casa de Bernarda Alba”

El pasado lunes 24 de febrero, los grupos de 4 ESO B y C asistieron a la representación de La casa de Bernarda Alba, obra que habíamos leído, de manera dramatizada, previamente en clase de castellano, con la profesora Natalia Flo. El montaje fue una adaptación muy fiel al texto, con la dificultad añadida de que estuvo representada solo por cuatro actrices que se repartieron todos los papeles femeninos. La puesta en escena, la música y la escenografía contribuyeron a resaltar las estupendas actuaciones de las cuatro actrices. Todo, en conjunto, nos permitió acercarnos más a la magnífica obra de Federico García Lorca.

teatre

Scottish Dancing with David Vivanco

Last Friday, 21st February, all the Bisbe Berenguer Batxillerat students had the chance to enjoy a Scottish dancing workshop and learn a few steps of Céilidh dancing, a popular form of folk dancing in Scotland.
David Vivanco visited our school for the second time and conducted this fab session where all the students learnt some of the most popular Scottish traditions, songs and dances while listening to the melancholy airs of Scottish bagpipes. They also improved their English in a very funny and exciting way, socialized with their classmates and danced with their English teachers, which was an unexpected plus.
After the workshop, they all agreed they had had a wonderful time and felt like doing it again in the future, be it here in L’Hospitalet or there, in the magnificent scenery of the Scottish Highlands.

Justícia i Joves – 4t d’ESO

Visita al Col·legi d’Advocats

El passat divendres 21 de febrer, l’alumnat de 4t ESO B i D va realitzar una visita al Col·legi d’Advocats de Barcelona, dins el programa “Justícia i Joves”. La primera part del matí la vam dedicar a visitar el palauet modernista del carrer Mallorca, on es troba la Seu del Col·legi. Vam recórrer les diferents estàncies com la magnífica Sala de columnes, la Sala de Juntes i la fantàstica Biblioteca.

Després vam poder esmorzar a la terrassa durant mitja hora i a continuació vam anar a la Sala d’Actes . Allà, ens van rebre alguns advocats i la Vice-degana del Col·legi, que ens va explicar en què consisteix la professió d’advocat i per a què serveix aquesta Institució. Tot seguit es va realitzar l’acte solemne de la imposició de togues i el jurament, tot simbòlic, és clar, però ens vam poder fer a la idea de com és aquesta cerimònia i de la seva transcendència per als futurs advocats i advocades.

La darrera activitat del matí, va ser a la mateixa Sala d’Actes. Es tractava d’una representació teatral sobre el tema de l’assetjament a Internet i les implicacions jurídiques i ètiques que pot tenir una acció d’aquest tipus. En acabar, es va obrir un col·loqui dirigit per un dels advocats, al qual li vam poder plantejar tots els nostres dubtes sobre aquest i altres temes relacionats amb el món de l’Advocacia.

La visita i les activitats ens han agradat molt i hem pogut aprendre moltes coses sobre el món de la justícia, que desconeixíem.

Documentació del programa Justícia & Joves

Proves per a l’obtenció del graduat en ESO

L’alumnat que no hagi obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO) en finalitzar l’etapa, durant el mes de març es pot presentar a les proves que s’organitzen en el centre.

Per fer-ho caldrà presentar la sol·licitud d’inscripció del 3 al 17 de febrer a la Secretaria del Centre.

Els continguts curriculars i els criteris d’avaluació de les diferents matèries els teniu en aquesta mateixa pàgina web, en la secció d’enllaços, a la dreta.

Si voleu ampliar la informació sobre requisits i la resta de normativa podeu consultar la pàgina del Departament d’Ensenyament: