Activitat escolar per als dies 21 i 22 de desembre

El dijous 21 de desembre és un dia inhàbil a efectes escolars, d’acord amb la normativa vigent relativa a la jornada electoral. Per tant, tots els centres educatius romandran tancats a efectes lectius i de qualsevol activitat extraescolar ordinària.

El divendres 22 de desembre, últim dia del trimestre, és un dia lectiu, d’acord amb el calendari escolar estrablertper al curs 2017-2018.

La Junta Electoral Central ha publicat un acord que conclou que en els centres educatius que són seu electoral no es pot realitzar cap altra activitat que no sigui pròpia del procés electoral.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Guia prevenció i detecció de casos de ciberassetjament

Com de ben segur recordeu, a les reunions d’inici de curs us vam fer arribar un petit quadern editat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona que tenia com a objectiu facilitar a les famílies la tasca preventiva quant a  l’ús que fan els adolescents de les eines digitals.

En aquest sentit, ara us facilitem dos enllaços amb eines que ofereix el Departament d’Ensenyament en la pàgina web «Família i escola». Es tracta d’una guia de prevenció i detecció de casos de ciberassetjament (elaborada per la Generalitat de Catalunya) i d’una enquesta sobre l’ús adequat de les xarxes socials.

Enllaç a la Guia per a les famílies per a casos de ciberassetjament.

Enllaç de l’enquesta elaborada per la Generalitat.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Assemblea general de l’AMPA el proper dia 21 novembre

L’AMPA convoca a tots els pares i mares de l’Institut a la seva assemblea general que es celebrarà el proper dimarts 21 de novembre a les 19:30.

Podeu ampliar aquesta informació a l’espai web de l’AMPA.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Convocatòria vaga general 8 novembre

Benvolgudes famílies:

En relació a la convocatòria de vaga general que es durà a terme demà dimecres 8 de novembre, volem precisar-vos una sèrie de consideracions:

  1. L’institut obrirà les seves portes i acollirà els alumnes amb la voluntat d’oferir la millor atenció possible dins del marc que estableix la normativa legal per cobrir el serveis mínims.
  2. A hores d’ara ens és impossible preveure amb certesa l’afectació que aquesta convocatòria pot tenir demà entre el personal docent del centre.
  3. Respecte a l’assistència a classe dels vostres fills/filles, sou vosaltres com a pares els que heu de prendre la decisió que considereu més adequada.
  4. Amb el professorat que vingui demà al centre, atendrem la totalitat de l’alumnat que assisteixi, tot i que no podem garantir el funcionament normal de les classes.
  5. En cas que autoritzeu el vostre fill o filla a no assistir al centre, us preguem que ho comuniqueu tot lliurant el full de comunicació de falta d’assistència que trobareu a l’adreça següent: https://sites.google.com/a/xtec.cat/iesmcif/04-autoritzacions
  6. Si no podeu lliurar el full amb antelació, si us plau, truqueu al centre (933575254) o envieu-hi un SMS (675373638) demà al matí a primera hora.

Lamentem els perjudicis que aquesta situació us pugui ocasionar i ens posem a la vostra disposició per qualsevol dubte que tingueu.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Premis i distincions

Les nostres ex alumnes de 2n de batxillerat científic, Carla Blanes i Queralt Portell tornen a obtenir premis i distincions.

La Carla va obtenir el Premi Extraordinari de Batxillerat del curs 2016-17, atorgat  per la Generalitat de Catalunya als millors estudiants de Catalunya.

La Queralt va obtenir el tercer premi EIDÉA pel seu treball de recerca sobre l’estructura de les galàxies a l’univers. Aquest premi va ser atorgat per l’escola Hamelin Laie International School.

Podeu ampliar la notícia a Formigueig Digital

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ATURADA GENERAL el dimarts 3 d’octubre

Benvolgudes famílies,

Demà dimarts 3 d’octubre l’Institut Manuel Carrasco i Formiguera s’adhereix a la convocatòria d’ATURADA GENERAL , feta des de la Taula per la Democràcia .

L’Aturada General significa la TOTAL PARALITZACIÓ de l’Institut  i dels serveis que s’ofereixen (Activitats Extraescolars i servei de menjador).

L’Institut  ROMANDRÀ TANCAT i no s’han decretat serveis mínims.

Atentament,

Institut Manuel Carrasco i Formiguera

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Aturada general

Us informem que la tramesa per carta que us hem fet al llarg d’aquest matí respecte a la convocatòria de vaga i els serveis mínims per a diversos dies del mes d’octubre (entre el 2 i el dia 13) feia referència a les convocatòries realitzades per diferents sindicats (IAC, CGT, COS i CSC) durant la setmana passada.

Aquesta informació NO FEIA REFERÈNCIA a l’anunci d’una ATURADA GENERAL promoguda per la Taula per la Democràcia.

Des del Consorci d’Educació ens han comunicat que en el moment que disposin d’informació respecte a la confirmació d’aquesta aturada i la forma i efectes que tindrà ens ho comunicaran de forma immediata.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Concentració contra la violència

Una gran part dels membres de la comunitat educativa de l’Institut Manuel Carrasco i Formiguera s’ha adherit a la concentració de 15 minuts que s’ha fet aquest matí a les 12 al pati del centre. Aquest acte ha estat convocat com a mostra de rebuig pels actes violents que es varen produir durant la jornada d’ahir.

silenci

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Problema tècnic programa Edugestió amb Iphones

S’ha confirmat que els usuaris que instal·len iOS 11 al seu iPhone 6 o 7  no poden fer clic als botons de l’APP. Ja estem demanant l’actualització de les apps, no obstant cal esperar a que Apple les aprovi i publiqui, i amb els problemes del nou sistema poden ser molt lents.

Mentre esperem, hem habilitat un accés per tal de poder consultar els missatges via web:

http://www.edugestio.com/app_comunicapp/comunicats.php

Aquest accés serveix per a totes les apps, tan sols cal identificar-se amb el número de mòbil i un codi i es mostren els missatges.

*Els pares i mares que tinguin aquesta incidència i no es vulgueu esperar a l’actualització, hen de demanar a l’escola aquest codi d’accés.

Per demanar aquest codi cal que ens envieu un email a la secretaria del centre. Email: iescarrascobarcelona@xtec.cat

Només cal que ens indiqueu el vostre nom i número de telèfon mòbil. Escriviu en el títol del correu electrònic: Sol.licitud codi Edugestió

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Reunions inici de curs amb famílies de Batxillerat

Us recordem que les reunions d’inici de curs per a les famílies de Batxillerat es faran els propers dimarts i dimecres, 26 i 27 de setembre.

Reunió 1r Batxillerat HS i 1r Batxillerat CT: dimarts 26 a les 18:30

Reunió 2n Batxillerat CT i 2n Batxillerat HS: dimecres 27 a les 18:30

Us adjuntem còpia de les convocatòries que ja vàrem lliurar als vostres fills/filles el primer dia de curs.

Convocatòria de reunió inici de curs 1r BATX 2017-2018

Convocatòria de reunió inici de curs 2n BATX 2017-2018

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari