ADAPTACIÓ P3

Un cop el curs ja està en marxa, podem dir que els més menuts de l’escola estan molt ben adaptats. Venen contents a l’escola amb moltes ganes de jugar amb els seus amics i amigues i aprendre moltes coses. Hem iniciat diverses activitats com són: el bon dia, treball d’hàbits i rutines, conèixer els canvis que es produeixen a la tardor,… les especialitats d’anglès, la música i la psico.

A continuació us deixem un recull de fotos on podeu veure com treballem i que bé ens ho passem.

ELS AMBIENTS A INFANTIL

Al cicle d’infantil hem iniciat el treball per ambients.

Cada matí els nens i nenes des de p3 a p5 poden triar entre els 7 ambients que fem: Llums i ombres; joc simbòlic; científic; construccions; contes;  Bosc i l’artístic. On els infants  desenvolupen la seva creativitat, espontaneïtat, curiositat i aprenen a treballar de forma cooperativa interaccionant amb els companys i els adults, fent aportacions i implicant-se en el seu propi aprenentatge. D’aquesta manera proporcionem un enriquiment i un creixement personal i social mutu.

Aquí us anirem deixant  una mostra de les feines que portem a terme als diferents ambients.

 

P4 FEM NAVEGAR VAIXELLS DE SURO

El passat dimecres 10 d’octubre els nens i nenes de P4 van trobar una gran bassa al pati de l’escola i van decidir aprofitar-la per sortir a fer un experiment. Van buscar objectes per la classe i entre tots vam pensar si surarien o no a l’aigua. Llavors els van tirar a la bassa per comprovar-ho; els taps de suro si flotaven. Cada classe va construir una barqueta amb tres taps de vi, una goma, un pal i una cartolina que feia de vela. En deixar-los a  l’aigua tots dos van navegar per l’enorme bassa que hi havia al pati. Els alumnes de la classe dels elefant i els de les girafes s’ho van passar molt bé. 

P5 CAMINA DESCALÇ

La primera sortida del curs ha arribat i ha passat. Avui dijous 11 d’Octubre els micos i els goril·les hem anat a Arbúcies, al Sender dels Sentits Camina Descalç.

Després de despedir-nos de les famílies i fer el trajecte en bus amb el conductor que més ens agrada perquè ens tracta molt bé, hem arribat i de seguida en hem posat a esmorzar. Després hem fet 3 grups i els monitors ens han anat explicant on deixar les sabates i les tovalloles i com començar el circuit.

Com diu el seu nom, el sender dels sentits està cuidadosament preparat per gaudir-ne amb el tacte (peus), l’olfacte, la vista i l’oïda.

Després de setmanes treballant-ho a l’aula, avui hem vist les alzines sureres i hem pogut trepitjar el suro ( tallat a diferents gruixos i creant així diferents sensacions), hem olorat les maduixes silvestres, hem vist siluetes de guineus (de mentida, ja que de dia dormen i s’amaguen) i hem escoltat el so d’una paella gegant que feia el so d’un gong oriental, pals de pluja… I moltes altres coses.

Molts nens i nenes han recordat els animals, els arbres i els arbusts que havíem vist a la pissarra digital i han pogut així respondre les preguntes dels monitors.

Tot això caminant amb els peus nus i gaudint del contacte directe amb la natura.

Per acabar un laberint fet a la pròpia natura amb una mica d’ajuda de l’home, en què ens han explicat aspectes tan importants com el reciclatge i la cura del medi ambient.

Més de dues hores de passeig que ens han passat en un sospir, arribant amb el temps  necessari per dinar, jugar lliurement i després en un joc organitzat per les mestres.

Ja tenim ganes que arribin les colònies per gaudir dels companys en un ambient natural!!

 

Fotos

 

 

 

Graduació P5 2018

El passat divendres 1 de Juny els nens i nenes de P5 van acomiadar l’etapa d’Educació Infantil amb una celebració que inclou balls, vídeos i entrega de birrets.

A continuació podreu veure els vídeos que s’hi van projectar, el de la celebració i una última sorpresa per recordar com han canviat aquests nens i nenes des de P3.

Desitgem als nens i nenes que segueixin el seu camí per l’ensenyament amb alegria i il.lusió!

Els nens i nenes parlen de l’escola

Celebrem la graduació

Com hem canviat

Els ambients

Butterfly Park, P4

Els nens i nenes de P4 van anar ja fa dies a veure el Butterfly Park d’Empuribrava.

Després d’una estona a l’autobús van arribar al centre, van esmorzar a la zona de picnic i tot seguit van fer 3 grups per fer les activitats i la visita al centre, on a més de conèixer les papallones i el seu cicle vital van poder veure molts altres animals, i fins i tot tocar-los.

Després de dinar altre cop cap a l’escola! Mireu!

Tots sobre rodes

Els nens i les nenes de P3 el divendres passat van portar a l’escola els seus patinets i bicicletes. Amb l’ajuda de les tutores i els nens i les nenes de 6è, van anar a la pista i s’ho van passar d’allò més bé.

Aquesta activitat s’ha dut a terme perquè els menuts han fet un projecte sobre bicicletes i patinets. Els alumnes de P3-A són patinets i els de P3-B bicicletes. Han après les parts d’aquests dos vehicles (manillar, roda, cadena, timbre…), els materials de protecció que s’han de portar sempre (casc, genolleres, colzeres) i també els diferents tipus de patinets i bicicletes que hi ha.

Molt bé petits! Ho heu fet súper bé.

Aquí teniu alguns imatges.

Sortides P3

Els més menuts de l’escola Ardenya, els nens i les nenes de P3, van fer dues sortides durant el mes d’abril.

La primera van anar fins al pavelló on els alumnes de l’institut de Sant Feliu de Guíxols havien preparat unes activitats molt interessants que van acabar amb una teatralització molt divertida. Els nens i les nenes van fer jocs olímpics i van fer una corona de llorer, també van pintar amb pintura. Va ser una experiència molt maca. Volem donar les gràcies a les famílies que ens van acompanyar.

La segona sortida van anar molt lluny amb el bus, fins a Sant Celoni on van visitar Can Putxet. Un lloc lúdic a l’aire lliure situat a les faldes del Montseny ple d’activitats d’aventura, descobriment i creació. Els menuts van fer unes barquetes de fusta i paper i van conèixer diferents tipus d’aus de granja. També van poder posar una barqueta al riu i van jugar lliurement en un parc. Tornant cap a Sant Feliu de Guíxols, quasi tothom va fer un son per carregar les piles. Mestres i alumnes, van passar un dia inoblidable.

 

Fotos

Aquí teniu la presentació que hem preparat per la Jornada de Portes Obertes, on expliquem a grans trets els projectes i la manera de treballar a l’escola. També hi ha dos vídeos de racons i ambients a infantil que donen una clara idea de com es treballa.

Pels que ja teniu els nens /es a l’Ardenya podeu recordar tot el que es fa i veure fotos d’algunes activitats.

Esperem que us agradin.

presentació

Canvis en el bloc

Com podeu veure, hem canviat l’aparença del bloc i hem afegit a dalt un enllaç directe a les fots dels ambients, que anem actualitzant sovint. D’aquesta manera no heu de buscar l’article per veure-les sinó que des d’aquesta pàgina hi teniu accés directe.

Esperem que us sigui més fàcil arribar-hi i sobretot que gaudiu veient les activitats que fan diàriament els nens i nenes d’infantil a l’Ardenya.