Canvis en el bloc

Com podeu veure, hem canviat l’aparença del bloc i hem afegit a dalt un enllaç directe a les fots dels ambients, que anem actualitzant sovint. D’aquesta manera no heu de buscar l’article per veure-les sinó que des d’aquesta pàgina hi teniu accés directe.

Esperem que us sigui més fàcil arribar-hi i sobretot que gaudiu veient les activitats que fan diàriament els nens i nenes d’infantil a l’Ardenya.

Neva a Sant Feliu

Tot i que vivim arran de mar i no és habitual veure-hi neu, aquest curs ja són 2 els dies que n’hem pogut veure des de l’escola.

Pel fet de ser una cosa excepcional, en les dues ocasions els nens i nenes d’infantil ens hem abrigat bé i hem sortit uns minuts a veure-la, tocar-la i tastar-la, ja que no n’hi havia prou fer fer un ninot de neu com ens hagués agradat.

Mireu que bé que ho hem passat!

RACONS A P5

Aquests trimestres que falten per acabar el curs continuarem treballant per racons. És una experiència molt enriquidora pels nens i nenes de P5. Les activitats que hi fem són molt variades i donem molta importància als conceptes matemàtics i de llengua i escriptura sense deixar de banda les habilitats motrius, de percepció, visuals. Aquesta metodologia també els ajuda a cooperar entre ells.

mireu

 

 

 

 

Projecte Interdisciplinar del Centre

Un any més, tota l’escola realitza el mateix projecte Interdisciplinar, que és un projecte que engloba les diferents àrees i que es duu a terme al mateix temps des de P3 fins a 6è. Enguany el tema del projecte ve proposat pels Tallers d’Història de la ciutat, i tracta sobre el tren de Sant Feliu a Girona.

Algunes de les activitats que es duen a terme són:

 • Xerrades sobre el tren (un conte sobre  un gos ferroviari que feia el trajecte cada dia)
 • Ambients basats en el tema del tren
  • Construccions: construim mitjans de transport, fem rampes amb fustes i caixes, Construïm via, excavadora…, a partir de formes geomètriques bàsiques reproduïm diferents mitjans de transport
  • Artístic: Pintar les estacions i el tren, dibuixar vies amb regle, construir un tren amb papers de formes geomètriques…)
  • Científic: experiments amb carbó
  • Bosc: Construïm trens amb pedres, fem un tren amb nens i nenes
  • Simbòlic:
  • Contes: temàtica de trens
  • Llums i ombres:
 • Racons amb la temàtica dels trens:
  • Construïm trens, vies, estacions…
  • Escrivim paraules relacionades amb el tren : vagó, tren, via, carbó, maquinista…
  • Omplim cada vagó del tren amb el nombre de taps de suro que surt al dau
 • Fitxes sobre trens

 

Fotos de la setmana del projecte del tren

Racons segon trimestre P4

Ja hem començat el segon trimestre, i amb ell reprenem els racons barrejant els dos grups de P4.

Els racons són un espai on els nens i nenes aprenen a relacionar-se, a jugar, a acceptar els errors propis i dels altres. Hi ha racons més lúdics, més autònoms, altres amb més presència de la mestra per reforçar els aprenentatges… En definitiva els racons permeten una atenció més individual i una varietat d’activitats motivadores.

En voleu veure alguns?

Ha arribat el tió

Sabeu què ens ha passat aquest matí?

Quan hem arribat a l’escola hem començat a sentir una estranya pudor. Els nens i nenes asseguraven que no havien fet  cap pet, però la pudor no marxava!

D’una classe a l’altra tothom sentia la pudor,, fins que ha arribat la Dolors i ens ha explicat una cosa que podia explicar aquella ferum: Ens ha dit que quan ha arribat a l’escola, tot aparcant el cotxe, ha vist un  munt de tions que baixaven per la muntanya!

Hem decidit anar al bosquet de l’escola a investigar, i ben abrigats els nens i nenes de P3,P4 iP5 hi hem entrat, i tot i que buscàvem molt, els tions estaven tan arraulits per abrigar-se que hem trigat una bona estona a trobar-los. Finalment,però, hem trobat  tions, però només un era el nostre. Deixant els altres allà on eren per tal que els trobessin els altres nens i nenes, ens hem fet fotos amb el nostre tió abans de portar-lo davant l’aula de psico, on el cuidarem i alimentarem els propers dies.

Ho voleu veure?

Taller de fanalets

El passat dimarts 5 de desembre,els alumnes d’educació infantil van fer el taller de Nadal de cada any, en què els últims anys s’ha aprofitat per fer el fanalet d’anar a esperar els Reis.

Enguany, i lligat amb el treball que cada any ens proposen des dels tallers d’història de la ciutat, el tema ha estat el tren de Sant Feliu.

Les famílies que ens han pogut acompanyar han gaudit d’una estona de manualitats amb els seus nens i nenes i companys d’aula, compartint també un espai de relació amb altres famílies de l’aula i la tutora.

Esperem que n’hàgiu gaudit molt, el fanalet ha quedat preciós!

Fotos