Projecte Interdisciplinar del Centre

Un any més, tota l’escola realitza el mateix projecte Interdisciplinar, que és un projecte que engloba les diferents àrees i que es duu a terme al mateix temps des de P3 fins a 6è. Enguany el tema del projecte ve proposat pels Tallers d’Història de la ciutat, i tracta sobre el tren de Sant Feliu a Girona.

Algunes de les activitats que es duen a terme són:

 • Xerrades sobre el tren (un conte sobre  un gos ferroviari que feia el trajecte cada dia)
 • Ambients basats en el tema del tren
  • Construccions: construim mitjans de transport, fem rampes amb fustes i caixes, Construïm via, excavadora…, a partir de formes geomètriques bàsiques reproduïm diferents mitjans de transport
  • Artístic: Pintar les estacions i el tren, dibuixar vies amb regle, construir un tren amb papers de formes geomètriques…)
  • Científic: experiments amb carbó
  • Bosc: Construïm trens amb pedres, fem un tren amb nens i nenes
  • Simbòlic:
  • Contes: temàtica de trens
  • Llums i ombres:
 • Racons amb la temàtica dels trens:
  • Construïm trens, vies, estacions…
  • Escrivim paraules relacionades amb el tren : vagó, tren, via, carbó, maquinista…
  • Omplim cada vagó del tren amb el nombre de taps de suro que surt al dau
 • Fitxes sobre trens

 

Fotos de la setmana del projecte del tren

Racons segon trimestre P4

Ja hem començat el segon trimestre, i amb ell reprenem els racons barrejant els dos grups de P4.

Els racons són un espai on els nens i nenes aprenen a relacionar-se, a jugar, a acceptar els errors propis i dels altres. Hi ha racons més lúdics, més autònoms, altres amb més presència de la mestra per reforçar els aprenentatges… En definitiva els racons permeten una atenció més individual i una varietat d’activitats motivadores.

En voleu veure alguns?

Ha arribat el tió

Sabeu què ens ha passat aquest matí?

Quan hem arribat a l’escola hem començat a sentir una estranya pudor. Els nens i nenes asseguraven que no havien fet  cap pet, però la pudor no marxava!

D’una classe a l’altra tothom sentia la pudor,, fins que ha arribat la Dolors i ens ha explicat una cosa que podia explicar aquella ferum: Ens ha dit que quan ha arribat a l’escola, tot aparcant el cotxe, ha vist un  munt de tions que baixaven per la muntanya!

Hem decidit anar al bosquet de l’escola a investigar, i ben abrigats els nens i nenes de P3,P4 iP5 hi hem entrat, i tot i que buscàvem molt, els tions estaven tan arraulits per abrigar-se que hem trigat una bona estona a trobar-los. Finalment,però, hem trobat  tions, però només un era el nostre. Deixant els altres allà on eren per tal que els trobessin els altres nens i nenes, ens hem fet fotos amb el nostre tió abans de portar-lo davant l’aula de psico, on el cuidarem i alimentarem els propers dies.

Ho voleu veure?

Taller de fanalets

El passat dimarts 5 de desembre,els alumnes d’educació infantil van fer el taller de Nadal de cada any, en què els últims anys s’ha aprofitat per fer el fanalet d’anar a esperar els Reis.

Enguany, i lligat amb el treball que cada any ens proposen des dels tallers d’història de la ciutat, el tema ha estat el tren de Sant Feliu.

Les famílies que ens han pogut acompanyar han gaudit d’una estona de manualitats amb els seus nens i nenes i companys d’aula, compartint també un espai de relació amb altres famílies de l’aula i la tutora.

Esperem que n’hàgiu gaudit molt, el fanalet ha quedat preciós!

Fotos

Sortida a la Fageda

Un curs més, els nens i nenes de P4 hem tingut la oportunitat de veure ells colors de la tardor a les fulles dels faig de la Garrotxa.

A les 9 ben puntuals els nens i nenes van arribar a l’escola,i després de fer un pipí i posar-nos  una enganxina amb el nom, ja estàvem llestos per pujar a l’autocar. Pel camí buscàvem cotxes blau, camions verds, tractors… estàvem ben entretinguts mirant per la finestra.

Un cop allà, entaulats vam esmorzar i vam haver d’apilar jaquetes de la calor que feia per jugar una estona. Pujats als carros per un preciós recorregut amb uns cavalls i uns cotxers ben simpàtics vam arribar al bell mig del bosc, on ens van explicar com es fan els carros, així com la història d’un follet.

Ja de tornada encara vam tenir temps per jugar, fer una llar de foc amb pedres i tirar-nos fulles abans de dinar en una gran rotllana i tornar cap al’escola

Quin gran dia!

Un nou curs, comencem els ambients

Ja fa setmanes que hem encetat un nou curs, un curs de canvis a la nostra escola.

Dins aquests canvis hem començat fa una setmana amb els ambients, espais on els infants de P3, P4 i P5 es poden relacionar, col·laborar i aprendre els uns dels altres.

L’experiència està essent relaxada i agradable, la majoria d’infants ja saben trobar l’ambient al que van i s’hi mouen i en realitzen les activitats amb autonomia.

Ho voleu veure?

 

ELS NENS I NENES DE P4 HEM PREPARAT UNA ACTIVITAT PER ACOMIADAR ELS GRANS

Aquesta setmana, els de p4 hem preparat una petita activitat per acomiadar als nostres amics i amigues que ens ajudat molt durant aquests dos anys. Ha sigut un treball molt enriquidor i tots junts hem gaudit molt.

Moltes gràcies per tot el que ens heu ensenyat i us desitgem que tingueu molta sort a la nova etapa que inIcieu.

Bon estiu a tothom.

FOTOGRAFIES