Graduació P5 2018

El passat divendres 1 de Juny els nens i nenes de P5 van acomiadar l’etapa d’Educació Infantil amb una celebració que inclou balls, vídeos i entrega de birrets.

A continuació podreu veure els vídeos que s’hi van projectar, el de la celebració i una última sorpresa per recordar com han canviat aquests nens i nenes des de P3.

Desitgem als nens i nenes que segueixin el seu camí per l’ensenyament amb alegria i il.lusió!

Els nens i nenes parlen de l’escola

Celebrem la graduació

Com hem canviat

Els ambients

Butterfly Park, P4

Els nens i nenes de P4 van anar ja fa dies a veure el Butterfly Park d’Empuribrava.

Després d’una estona a l’autobús van arribar al centre, van esmorzar a la zona de picnic i tot seguit van fer 3 grups per fer les activitats i la visita al centre, on a més de conèixer les papallones i el seu cicle vital van poder veure molts altres animals, i fins i tot tocar-los.

Després de dinar altre cop cap a l’escola! Mireu!

Tots sobre rodes

Els nens i les nenes de P3 el divendres passat van portar a l’escola els seus patinets i bicicletes. Amb l’ajuda de les tutores i els nens i les nenes de 6è, van anar a la pista i s’ho van passar d’allò més bé.

Aquesta activitat s’ha dut a terme perquè els menuts han fet un projecte sobre bicicletes i patinets. Els alumnes de P3-A són patinets i els de P3-B bicicletes. Han après les parts d’aquests dos vehicles (manillar, roda, cadena, timbre…), els materials de protecció que s’han de portar sempre (casc, genolleres, colzeres) i també els diferents tipus de patinets i bicicletes que hi ha.

Molt bé petits! Ho heu fet súper bé.

Aquí teniu alguns imatges.

Sortides P3

Els més menuts de l’escola Ardenya, els nens i les nenes de P3, van fer dues sortides durant el mes d’abril.

La primera van anar fins al pavelló on els alumnes de l’institut de Sant Feliu de Guíxols havien preparat unes activitats molt interessants que van acabar amb una teatralització molt divertida. Els nens i les nenes van fer jocs olímpics i van fer una corona de llorer, també van pintar amb pintura. Va ser una experiència molt maca. Volem donar les gràcies a les famílies que ens van acompanyar.

La segona sortida van anar molt lluny amb el bus, fins a Sant Celoni on van visitar Can Putxet. Un lloc lúdic a l’aire lliure situat a les faldes del Montseny ple d’activitats d’aventura, descobriment i creació. Els menuts van fer unes barquetes de fusta i paper i van conèixer diferents tipus d’aus de granja. També van poder posar una barqueta al riu i van jugar lliurement en un parc. Tornant cap a Sant Feliu de Guíxols, quasi tothom va fer un son per carregar les piles. Mestres i alumnes, van passar un dia inoblidable.

 

Fotos

Aquí teniu la presentació que hem preparat per la Jornada de Portes Obertes, on expliquem a grans trets els projectes i la manera de treballar a l’escola. També hi ha dos vídeos de racons i ambients a infantil que donen una clara idea de com es treballa.

Pels que ja teniu els nens /es a l’Ardenya podeu recordar tot el que es fa i veure fotos d’algunes activitats.

Esperem que us agradin.

presentació

Canvis en el bloc

Com podeu veure, hem canviat l’aparença del bloc i hem afegit a dalt un enllaç directe a les fots dels ambients, que anem actualitzant sovint. D’aquesta manera no heu de buscar l’article per veure-les sinó que des d’aquesta pàgina hi teniu accés directe.

Esperem que us sigui més fàcil arribar-hi i sobretot que gaudiu veient les activitats que fan diàriament els nens i nenes d’infantil a l’Ardenya.

Neva a Sant Feliu

Tot i que vivim arran de mar i no és habitual veure-hi neu, aquest curs ja són 2 els dies que n’hem pogut veure des de l’escola.

Pel fet de ser una cosa excepcional, en les dues ocasions els nens i nenes d’infantil ens hem abrigat bé i hem sortit uns minuts a veure-la, tocar-la i tastar-la, ja que no n’hi havia prou fer fer un ninot de neu com ens hagués agradat.

Mireu que bé que ho hem passat!

RACONS A P5

Aquests trimestres que falten per acabar el curs continuarem treballant per racons. És una experiència molt enriquidora pels nens i nenes de P5. Les activitats que hi fem són molt variades i donem molta importància als conceptes matemàtics i de llengua i escriptura sense deixar de banda les habilitats motrius, de percepció, visuals. Aquesta metodologia també els ajuda a cooperar entre ells.

mireu

 

 

 

 

Projecte Interdisciplinar del Centre

Un any més, tota l’escola realitza el mateix projecte Interdisciplinar, que és un projecte que engloba les diferents àrees i que es duu a terme al mateix temps des de P3 fins a 6è. Enguany el tema del projecte ve proposat pels Tallers d’Història de la ciutat, i tracta sobre el tren de Sant Feliu a Girona.

Algunes de les activitats que es duen a terme són:

 • Xerrades sobre el tren (un conte sobre  un gos ferroviari que feia el trajecte cada dia)
 • Ambients basats en el tema del tren
  • Construccions: construim mitjans de transport, fem rampes amb fustes i caixes, Construïm via, excavadora…, a partir de formes geomètriques bàsiques reproduïm diferents mitjans de transport
  • Artístic: Pintar les estacions i el tren, dibuixar vies amb regle, construir un tren amb papers de formes geomètriques…)
  • Científic: experiments amb carbó
  • Bosc: Construïm trens amb pedres, fem un tren amb nens i nenes
  • Simbòlic:
  • Contes: temàtica de trens
  • Llums i ombres:
 • Racons amb la temàtica dels trens:
  • Construïm trens, vies, estacions…
  • Escrivim paraules relacionades amb el tren : vagó, tren, via, carbó, maquinista…
  • Omplim cada vagó del tren amb el nombre de taps de suro que surt al dau
 • Fitxes sobre trens

 

Fotos de la setmana del projecte del tren

Racons segon trimestre P4

Ja hem començat el segon trimestre, i amb ell reprenem els racons barrejant els dos grups de P4.

Els racons són un espai on els nens i nenes aprenen a relacionar-se, a jugar, a acceptar els errors propis i dels altres. Hi ha racons més lúdics, més autònoms, altres amb més presència de la mestra per reforçar els aprenentatges… En definitiva els racons permeten una atenció més individual i una varietat d’activitats motivadores.

En voleu veure alguns?