Preparant les tapes del 2n trimestre

Avui a la tarda hem fet un taller ben especial per preparar les tapes del 2n trimestre. Tot barrejant libèl·lules amb pintura i amb paraules de primavera ens han sortit unes coses ben divertides, ja ho veureu!

Més conferències

Avui hem escoltat les conferències de les comarques del Pla de l’Estany, que ens han explicat la Nerea Soler i l’Ainara, i la de l’Alt Penedès que ens han explicat el Max i el Jan Morell. Hem après moltes coses i ja en portem 10!

Xerrada de la Cibercaputxeta

Avui a 4t han vingut la Montse i la Dúnia dels Mossos d’Esquadra per explicar-nos quines coses es poden fer i no fer a internet. Per exemple ens han donat aquestes instruccions: mai ens hem de connectar sense el permís dels nostres pares, no hem de donar dades nostres a desconeguts, hem de vigilar i tapar si cal les càmeres dels portàtils i dels altres aparells, sempre que tinguem algun dubte l’hem de consultar a un adult i tampoc hem de compartir imatges nostres amb desconeguts. Vaja que hem de ser molt curosos i vigilar què fem!

Com podem posar un glaçó perquè no es fongui?

Fem una nevera.
Les nenes i els nens de quart estem treballant, a l’aula de Ciències, el tema calor i canvi. Hem fet uns quants experiments per comprovar què passa si escalfem molt l’aigua, quines condicions s’han de donar perquè es formin núvols al cel, què accelera la fusió d’un glaçó, què vol dir dilatació i contracció d’un material, per què als ponts hi ha juntes de dilatació i les vies del tren estan enganxades a unes travesses…
Per comprovar que hi ha materials més bon conductors o aïllants de la calor ens hem inventat una nevera: cada equip cooperatiu ha pensat de quins materials podria ser, com els ajuntarien per tal de fer una nevera i després han posat un glaçó dins. Han esperat una estona i han vist clarament quins materials, dels que han utilitzat, han anat millor per no deixar passar la calor; és a dir , són més bons aïllants. Algunes neveres no han deixat passar gens la calor, el glaçó s’ha conservat igual; d’altres n’han deixat passar i el glaçó es començava a fondre.
I l’endemà totes les neveres tenien un bassal dins ! Ja havien passat masses hores…