Bones vacances!

Nois, noies i famílies… s’ha acabat el curs! Des d’aquest bloc us desitgem que passeu molt bones vacances. Descanseu, disfruteu del mar i la muntanya, del poble, del futbol sala, de les festes majors i del retrobament amb els amics, dels vespres a la fresca… A veure si ens hi trobem! 

Podem fer uns estalactita de sal al laboratori?

El dia que vam anar a visitar les mines de sal de Cardona ens van fer un encàrrec que també és un repte: aconseguir fer una estalactita de sal!
El 28 de maig ens vam posar mans a l’obra: vam omplir dos gots d’aigua i els vam anar tirant cullerades de sal fins que ja no es dissolia. Després vam lligar els dos extrems d’un cordill a dos clips i els vam submergir un a cada got. El cordill quedava penjant entre els dos gots.
El 31 de maig ja van aparèixer els primers cristalls. El 4 de juny l’estalactita ja feia 1 cm. El 15 de juny feia 2,5 cm i el 18 la més llarga fa 3 cm.
Hem observat que els cristalls són en forma cúbica molt exacte. Una pega que ens ha passat és que al laboratori hi ha molta humitat, més d’un 80%!!, i els cristalls es fonen i costa més que l’estalactita s’allargui.