24 D’OCTUBRE DIA INTERNACIONAL DE LES BIBLIOTEQUES

Hola famílies!

Des de la nostra Comissió de Biblioteca vam voler celebrar el Dia Internacional de les Biblioteques! Així doncs, vam proposar que aquell dia els infants de Cicle mitjà i Cicle Superior portessin un llibre de casa que els hi agradés molt.

A les classes, mentres feiem l’activitat vam estar parlant de què veiem a les portades, quins eren els autors, què era un il.lustrador, els hi vam llegir un text guanyador de l’any passat i el que ha guanyat aquest,…Vam gaudir i aprendre molt de l’activitat! Us posem un dels escrits tan maco que van escoltar i llegir!

El text, molt bonic, diu així:

Una luciérnaga es una isla perdida en la noche más densa. Cien luciérnagas, una constelación misteriosa que marca el rumbo hacia otros universos. Así, con esa estrategia de luz, se organizan los libros que moran en las bibliotecas. Son caricias fosforescentes que incendian los sueños y recomponen los corazones grises hasta hacerlos recobrar su color rojo brillante. Cualquier individuo que padezca el síndrome del corazón gris, debería ponerse en manos de un experto y visitar una biblioteca.
Para escribir un libro, además de hacer malabarismos con las palabras hay que ser una desvergonzada o un loco. Un atrevido, una excéntrica descontrolada. Llevar un calcetín de lunares, otro de rayas y los pelos de punta. Una cresta como las que lucen las cacatúas sería un peinado muy interesante para un escritor. Solo las mentes más disparatadas son aptas para escribir libros. Pero para custodiarlas no es suficiente con tener un desajuste en los cables cerebrales. Es indispensable ser de fuera. Un extraterrestre. Las bibliotecas albergan seres con antenas giratorias, cerebros millométricos que memorizan títulos rebuscados, rimbombantes, campanudos. Las personas que custodian libros siempre me han parecido criaturas singulares. Están dotadas de extremidades retráctiles que estiran y estiran hasta alcanzar aquel volumen al que parecía imposible acceder. A continuación, como si nada, se recomponen y todo vuelve a su posición natural. Parecen seres humanos, pero a poco que les observes percibirás que no son de aquí. Una de las cosas que más me fascina de los bibliotecarios es su cerebro. ¡Me parecen tan listos! Los libros fabrican pensamientos. Pasar tantas horas dentro de una factoría de ideas es bueno para tener un corazón rojo y brillante y una cabeza repleta de planes fantásticos.
Alguien me han contado que el 24 de octubre es el Día de la Biblioteca. Sería genial organizar una fiesta con confeti y pompas de jabón. Celebrarla por todo lo alto. Me encantaría vestirme para tal ocasión como el personaje de algún libro, sentarme en la mesa de una biblioteca de la ciudad donde vivo y esperar a que fueran a visitarme. En las bibliotecas puedes ser quien tú quieras. Desde Mary Poppins hasta Matilda, Atreyu, Drácula o incluso Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump. Puedes ponerte botas de pelo, plumas, zancos y sombreros. ¡Sombreros! ¡Eso es! Imagino a una pequeña lectora acercándose a mí discretamente, atraída por los colores y formas de mi sombrero:
—Sombrerera loca, ¡qué fiesta más maravillosa! ¿Sería tan amable de servirme una taza de té?
Yo se la serviría con mucho gusto, poniendo cara de mujer refinada, y luego ambas haríamos ruido al tragar. Sonaría algo parecido a glup glup glup. Y antes de que nos diese tiempo de romper a reír de forma desenfrenada, aparecería el bibliotecario, como surgido de la nada, que para eso poseen la facultad de materializarse delante de ti en el momento más inoportuno, y nos advertiría de que las bibliotecas no son merenderos. Hay que reconocer que son únicos custodiando tesoros. Extraterrestres con el corazón rojo y brillante. Qué cosa tan extraordinaria. ¡Feliz Día de la Biblioteca!
Ledicia Costas

Voleu veure algunes fotografies i com ha quedat el nostre mural??? Podeu clicar aquí i entrar!

EL NOM DE LA CLASSE

Aquest curs hem canviat el nom a les classes d’ed. Infantil. Feia molt de temps que erem les classes dels peixos (EI3), de les tortugues (EI 4) i dels dofins (EI5), i aquest curs hem deixat als nens que triessin el nom que més els agradès.

A la classe de 5 anys hem fet diferents votacions en diferents dies que han anat acotant el tema.

La 1ª votació: Quin nom us agradaria per la classe?
El resultat  14 noms d’animals diferents  i un  de ninot de neu.

2ª votació: Quin nom us agradaria, que no sigui cap animal?
El resultat 14 coses diferents.

3ª votació: les 14 propostes agrupades en 6 categories.
El resultat ganyador : ROBA I COMPLEMENTS.

Fem un llistat de vocabulari de roba i complements i

4ª votació: ja tenim nom definitiu:
Som la classe de les BUFANDES !!!E

eleccions nom classe2

Els nens i les nenes de P-4 per seguir el mateix tema que havien triat els de P.5 van decidir anomenar-se “ELS BARRETS” després de fer una votació també. Aquí en teniu una mostra.

DSCN3452_670x502

Els nens/es de 3 anys ens hem afegit a buscar un nom de peça de roba, ja que els nens/es més grans havien triat ser Bufandes i Barrets.

Després de mirar i comparar sobre diferents robes, vam decidir que seriem la clase de les Sabates
DSCN3591_773x580

PREMIS BESÒS TORDERA

DESCOBREIX-EL-RIU-LOGO-COLOR-530x516La nostra alumna Carlota Pino, que actualment cursa 3r de Primària, guanya el primer premi de dibuix al concurs organitzat pel Consorci Besòs Tordera i a més a més aconsegueix ser la imatge del programa educatiu per al curs 2017-2018.

Moltes felicitats Carlota, estem molt orgullosos del teu èxit!Guanyadors-Concurs-DIbuix-cicle-inicial-br
Carlota-Pino-bernat-pescaire-imatge-530x882

http://besos-tordera.cat/2017/09/el-consorci-lliura-els-premis-consorci-besos-tordera-curs-2016-2017/

http://besos-tordera.cat/blog/ja-tenim-la-nova-imatge-del-nostre-programa-educatiu/

http://besos-tordera.cat/blog/el-consorci-lliura-els-seus-premis-consorci-besos-tordera-curs-2016-2017/

http://besos-tordera.cat/recull-de-videos-a-la-premsa/

 

ÚLTIM DIA DE CURS: PRACTICANT JOCS D’ESTIU (Ed. Infantil)

fang
Els últims dies de curs ha fet molta calor i per això, i perquè ja és tradició en el Gassó, els nens i nenes d’ed, infantil l’últim dia de classe vam fer uns jocs d’estiu on el protagonista va ser l’AIGUA. Tots en banyador, amb xancletes i crema solar, i amb la il.lusió i l’alegria que els caracteritza, van participar activament de tots els jocs.
(+Imatges)

L’ARBRE MÀGIC. EI4

Els nens/nenes de la classe de les tortugues aquest curs s’han inventat un conte sobre un arbre que era màgic. Era màgic perquè era capaç de fer molts tipus de fruites.
La presentació del conte, també és una mica especial perquè vol ser un llibre-joc.
Aquí en teniu unes imatges, a veure si us agrada!!!

EXPOSICIÓ DELS PROJECTES DE CURS’16-17

Un curs més hem exposat els projectes de treball dels nostres alumnes des dels més petits de 3 anys fins als més grans de 12.

Us recordem els temes, que com sempre han estat d’allÓ més variat:
EI 3,4,i 5 ANYS EL CIRC
1r LA MÚSICA AMB ELS SENTITS
2n EL COS PER DINS
CM 3r i 4t RIPOLLET
5è ANIMALS EN PERILL D’EXTINCIÓ
6è ANIMALS FANTÀSTICS

Aquí en teniu una mostra:

FOTOS EXPO’16-17

i els videos de Cicle Mitjà:

BALLS DE PRIMAVERA’17

Aquest curs, hem gravat les actuacions dels nens a la tarda, quan ja han passat els nervis de l’estrena, quan ja els han vist els familiars,… i ja més relaxats, podem actuar per als nostres companys i gaudir de les seves actuacions.
Per això el primer video, és el del públic, participant “a tope” de les actuacions dels altres cursos.

Ball del públic

Ed. Inf 3 anys

Ed. Inf. 4 anys

Ed. Inf 5 anys

1r de Primària

2n de Primària

3r de Primària

4t de Primària

5è de Primària

6è de Primària

TALLERS d’Ed. Infantil

Com en els darrers anys, a educació infantil tornem a reprendre el treball per Tallers.
Els dimecres, d’ 11’30h a 12’30h proposem als nens activitats lúdiques i creatives.
Els objectius principals son:
* aprendre a relacionar-se amb altres nens i nenes de diferents grups i edats ( per això barregem en grups de 15 infants, els alumnes de P3, P4 i P5).
* aprendre a treballar junts i ser autònoms en espais diferents de l’aula i amb altres mestres que acompanyaran el grup en aquest procés d’aprenentatge.
Aquest any els tallers són : d’expressió (titelles), d’ experiments, de joc simbòlic, de volum i de disfresses. Els infants realitzen tots els tallers que finalitzaran al mes de juny.

Aquí us deixem unes imatges de la 3a sessió (el passat 3 de maig):
Taller de titelles
Taller de disfresses
Taller de joc simbòlic
Taller de volum
Taller d’experiments

EI-5Visita a la radio de Ripollet

Els nens i les nenes de la classe dels Dofins van anar un matí a visitar i  conèixer  com funciona i com és l’espai on es fa radio.

Ens van explicar que la casa on estan ubicats, era l’antiga casa del metge del poble. Vam poder entrar a l’estudi i al locutori i vàrem veure com funcionava el control de producció.

Una visita molt interessant.

Fotos

MUSEU DE LA CIÈNCIA TERRASSA C.M.

MUSEU DE LA CIÈNCIA DE TERRASSA

El cos humà, com sóc jo, ensuma, mira, escolta…

Els infants de CM vam anar al Museu de Terrassa el dijous 27 d’abril, i tot i que el dia no acompanyava, vam aprofitar per aprendre moltes coses sobre el cos humà!

Aquesta exposició està centrada en descobrir el cos humà i el seu funcionament, amb un plantejament atractiu i que permet descobrir de forma interactiva, autònoma i adaptada a petits i grans com és el propi cos per dins i com funciona la circulació sanguínia, la respiració, la digestió, el moviment, la reproducció, etc.

Per a això s’han dissenyat 15 mòduls interactius per aprendre com funciona el cos a partir del joc i l’experimentació directa. S’agrupen en 5 grans àmbits temàtics: Estàs segur, Estàs preparat?, Com funciones? Tot depèn de tu i Ets únic.

Mireu les fotos!

ITINERARI NUCLI ANTIC RIPOLLET 4t

ITINERARI PEL NUCLI ANTIC

Dimarts 25 d’abril, els infants de quart vam fer una sortida pel nostre poble: Ripollet. L’itinerari pel Ripollet Històric és una manera de poder observar directament estructures d’edificis, carrers, monuments que durant molts anys han format part de la història d’aquest poble i poder veure com han canviat.

L’objectiu d’aquesta sortida és poder veure el nostre poble amb uns altres ulls, d’una manera on podràs parar atenció en coses que possiblement no t’havies adonat abans i poder descobrir un munt de coses d’on vius que segur no t’imaginaves.

Vam fer parada en diferents carrers acabant davant de l’església i a cada lloc fèiem unes activitats preparades per la monitora. Va ser molt interessant i vam aprendre moltes coses!

Les fotos les podeu veure aquí!