ÚLTIM DIA DE CURS: PRACTICANT JOCS D’ESTIU (Ed. Infantil)

fang
Els últims dies de curs ha fet molta calor i per això, i perquè ja és tradició en el Gassó, els nens i nenes d’ed, infantil l’últim dia de classe vam fer uns jocs d’estiu on el protagonista va ser l’AIGUA. Tots en banyador, amb xancletes i crema solar, i amb la il.lusió i l’alegria que els caracteritza, van participar activament de tots els jocs.
(+Imatges)

L’ARBRE MÀGIC. EI4

Els nens/nenes de la classe de les tortugues aquest curs s’han inventat un conte sobre un arbre que era màgic. Era màgic perquè era capaç de fer molts tipus de fruites.
La presentació del conte, també és una mica especial perquè vol ser un llibre-joc.
Aquí en teniu unes imatges, a veure si us agrada!!!

EXPOSICIÓ DELS PROJECTES DE CURS’16-17

Un curs més hem exposat els projectes de treball dels nostres alumnes des dels més petits de 3 anys fins als més grans de 12.

Us recordem els temes, que com sempre han estat d’allÓ més variat:
EI 3,4,i 5 ANYS EL CIRC
1r LA MÚSICA AMB ELS SENTITS
2n EL COS PER DINS
CM 3r i 4t RIPOLLET
5è ANIMALS EN PERILL D’EXTINCIÓ
6è ANIMALS FANTÀSTICS

Aquí en teniu una mostra:

FOTOS EXPO’16-17

i els videos de Cicle Mitjà:

BALLS DE PRIMAVERA’17

Aquest curs, hem gravat les actuacions dels nens a la tarda, quan ja han passat els nervis de l’estrena, quan ja els han vist els familiars,… i ja més relaxats, podem actuar per als nostres companys i gaudir de les seves actuacions.
Per això el primer video, és el del públic, participant “a tope” de les actuacions dels altres cursos.

Ball del públic

Ed. Inf 3 anys

Ed. Inf. 4 anys

Ed. Inf 5 anys

1r de Primària

2n de Primària

3r de Primària

4t de Primària

5è de Primària

6è de Primària

TALLERS d’Ed. Infantil

Com en els darrers anys, a educació infantil tornem a reprendre el treball per Tallers.
Els dimecres, d’ 11’30h a 12’30h proposem als nens activitats lúdiques i creatives.
Els objectius principals son:
* aprendre a relacionar-se amb altres nens i nenes de diferents grups i edats ( per això barregem en grups de 15 infants, els alumnes de P3, P4 i P5).
* aprendre a treballar junts i ser autònoms en espais diferents de l’aula i amb altres mestres que acompanyaran el grup en aquest procés d’aprenentatge.
Aquest any els tallers són : d’expressió (titelles), d’ experiments, de joc simbòlic, de volum i de disfresses. Els infants realitzen tots els tallers que finalitzaran al mes de juny.

Aquí us deixem unes imatges de la 3a sessió (el passat 3 de maig):
Taller de titelles
Taller de disfresses
Taller de joc simbòlic
Taller de volum
Taller d’experiments

EI-5Visita a la radio de Ripollet

Els nens i les nenes de la classe dels Dofins van anar un matí a visitar i  conèixer  com funciona i com és l’espai on es fa radio.

Ens van explicar que la casa on estan ubicats, era l’antiga casa del metge del poble. Vam poder entrar a l’estudi i al locutori i vàrem veure com funcionava el control de producció.

Una visita molt interessant.

Fotos

MUSEU DE LA CIÈNCIA TERRASSA C.M.

MUSEU DE LA CIÈNCIA DE TERRASSA

El cos humà, com sóc jo, ensuma, mira, escolta…

Els infants de CM vam anar al Museu de Terrassa el dijous 27 d’abril, i tot i que el dia no acompanyava, vam aprofitar per aprendre moltes coses sobre el cos humà!

Aquesta exposició està centrada en descobrir el cos humà i el seu funcionament, amb un plantejament atractiu i que permet descobrir de forma interactiva, autònoma i adaptada a petits i grans com és el propi cos per dins i com funciona la circulació sanguínia, la respiració, la digestió, el moviment, la reproducció, etc.

Per a això s’han dissenyat 15 mòduls interactius per aprendre com funciona el cos a partir del joc i l’experimentació directa. S’agrupen en 5 grans àmbits temàtics: Estàs segur, Estàs preparat?, Com funciones? Tot depèn de tu i Ets únic.

Mireu les fotos!

ITINERARI NUCLI ANTIC RIPOLLET 4t

ITINERARI PEL NUCLI ANTIC

Dimarts 25 d’abril, els infants de quart vam fer una sortida pel nostre poble: Ripollet. L’itinerari pel Ripollet Històric és una manera de poder observar directament estructures d’edificis, carrers, monuments que durant molts anys han format part de la història d’aquest poble i poder veure com han canviat.

L’objectiu d’aquesta sortida és poder veure el nostre poble amb uns altres ulls, d’una manera on podràs parar atenció en coses que possiblement no t’havies adonat abans i poder descobrir un munt de coses d’on vius que segur no t’imaginaves.

Vam fer parada en diferents carrers acabant davant de l’església i a cada lloc fèiem unes activitats preparades per la monitora. Va ser molt interessant i vam aprendre moltes coses!

Les fotos les podeu veure aquí!

CATIFES DE CIMENT C.M.

CATIFES DE CIMENT (MOLÍ D’EN RATA)

El Centre Molí d’En Rata del nostre poble té l’exposició “Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica”, i els alumnes CM hem aprofitat per anar a veure-la. L’ exposició mostra el valor de la utilització de la rajola hidràulica, un objecte estretament vinculat a l’arquitectura catalana entre els anys 1890 i 1930.

L’exposició permet situar els seus orígens, identificar els principals fabricants i la seva tècnica, i percebre l’evolució del disseny d’aquestes peces decoratives. A Catalunya, les empreses que manufacturaven rajoles hidràuliques van comptar amb la col·laboració d’artistes i arquitectes reconeguts arreu del país, com Alexandre de Riquer, Lluís Domènech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch, Antoni Maria Gallissà o Rafael Masó.

Després de veure l’exposició i vídeos sobre la rajola i la seva evolució al llarg dels anys, vam anar a un aula a fer la nostra pròpia rajola! Per fer mosaic havíem de posar-nos d’acord uns quants nens i nenes i va ser molt divertit!

Mireu les fotos!!!

Visita a l’Ajuntament 3r

Avui els infants de 3r hem realitzat una visita a l’ajuntament de Ripollet. Allà ens ha rebut la Susanna, una treballadora de l’ajuntament que ens ha acompanyat fins al despatx de l’alcalde.

Hem pogut realitzar preguntes molt interessants al nostre alcalde i aquest molt amablement ens ha explicat moltes coses de la nostra ciutat.

A continuació hem anat a la sala de plens de l´OAC i allà la Pilar, una funcionària de l’ajuntament ens ha explicat el funcionament de l’ajuntament, perquè serveixen els impostos, etc.

Finalment, hem fet de regidors i regidores i la Carla S. era l’alcaldessa. Ha estat interessant i divertit poder fer propostes i votar!!

Aquí us deixem fotos del nostre pas per l’ajuntament.

LABORATORI DE LECTURA 1r

La setmana passada els hàmsters de 1r van fer una visita a la biblioteca, però no la típica visita. En arribar, ens vam convertir en ajudants de biblioteca i vam explorar el món dels insectes, a través d’un llibre molt interessant “El gran llibre de les cuques”, desprès vam investigar per grups diferents insectes i els hem observat amb la lupa. Finalment, quan ja érem uns experts sobre insectes, cadascú de nosaltres va crear el seu propi insecte. Mireu que xulis ens han quedat!!!!

Fotos

Projecte 1r: construïm una escala musical

Els nens i nenes de 1r des de fa uns mesos estan elaborant el seu projecte sobre la música i les emocions. Hem fet tot tipus d’activitats diferents, audicions, manualitats, expressió corporal i fins i tot experiments!!! Hem experimentat amb ampolles de vidres posant diferents quantitats d’aigua i hem trobat les set notes musicals! Ha sigut molt emocionant i divertit.

Escala musical

TREBALLEM LES PLANTES AROMÀTIQUES EI4

A la classe de les tortugues (EI4) hem estat treballant les plantes aromàtiques a partir d’un conte tradicional “El cargol i l’herbeta de poliol” i d’una història proposada per les fitxes que treballem “Un concurs de fotografia”.
dscn2712_670x502

Per vivenciar més el tema hem fet diferents activitats:
– hem comprat 4 plantes aromàtiques: poliol, romaní, farigola i sàlvia, i les hem tocat, olorat, observat, dibuixat,…
– les hem plantat al jardí de l’escola.
– hem arreglat i cuidat els pothos de l’entrada de l’escola: afegint tiges noves i pedretes per que no caiguin.
– hem portat un anthurium al despatx per que faci bonic
i amb tot això, hem recordat el vocabulari i els continguts que vam treballar el curs passat quan estàvem a EI3

Totes les imatges