ASSEMBLEA D’AULA A P5

Aquest tercer trimestre els alumnes de P5 hem iniciat el treball de les assemblees d’aula. Durant els dos primers trimestres ja havíem estat fent molta pràctica en aquest sentit però ara hem decidit formar una assemblea. Busquem implicar-nos tots en les activitats d’aula i cuidar el bon funcionament de grup. L’objectiu principal és que construïm acords fruit de l’entesa i que tots ens impliquem.
Primer hem fet una pluja d’idees sobre què creiem que volia dir la paraula assemblea, seguidament hem escollit les persones encarregades de fer de secretari/a i moderador/a i ens hem posat en marxa.
La Cèlia ha anat escrivint en la nostra llibreta d’assemblees el tema del dia que hem tractat i els acords als quals hem arribat. Més endavant, serem nosaltres mateixos qui farem aquest paper.
Ha estat una experiència molt positiva i en la qual tots ens hem implicat molt. Segur que farem un gran treball!

Us deixem amb un recull d’alguns dels moments de la nostra primera assemblea.

SEGON TRIMESTRE A P5

Durant aquest segon trimestre els alumnes de P5 han treballat molt i han après moltes coses. També han viscut moments molt bonics i experiències fantàstiques.

Us deixem amb un recull de fotografies d’algunes de les activitats realitzades a les hores de descoberta de l’entorn, joc simbòlic, lectoescriptura, racons, llenguatge matemàtic, disfresses…

Esperem que us agradin!

BONES VACANCES!!

TALLER D’EXPERIMENTACIÓ I MANIPULACIÓ. Segon trimestre

Durant aquest segon trimestre els alumnes de P3, P4 i P5 hem realitzat diferents activitats en el taller d’experimentació i manipulació.
Vam començar el trimestre treballant amb rampes, tubs i pilotes. Després, vam iniciar un bloc d’activitats relacionades amb diferents experiments amb colors. Així, vam experimentar què passava quan posàvem un guix amb aigua i sal, ens vam convertir en artistes fent un dibuix amb aquarel·les en una superfície de sal i cola blanca, també vam comprovar que el color negre està compost per tots els colors i per començar a preparar-nos pel projecte interdisciplinari de la llet, vam fer un experiment “La llet màgica”.

Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses.

Us deixem amb un recull d’algunes d’aquestes activitats. Esperem que us agradin!

P4 ACTIVITATS DE 2n TRIMESTRE

La classe dels Sols hem fet moltes activitats aquest segon trimestre, emmarcades en dos temes: L’hivern i el projecte de la vaca i els productes l’actics.
A l’àrea de llenguatge hem après moltes paraules noves i hem memoritzat poemes, hem descobert valors de convivència i amistat en contes com “Els bons amics”, hem fet exposicions orals i ens hem iniciat en l’escriptura de paraules i frases.
A matemàtiques hem après a jugar a l’Oca, al Bingo,… hem construït cubs i piràmides,…
Hem fet sortides a l’entorn proper per veure l’hivern a la natura i hem participat en la celebració de Festes com el Carnaval i la Festa de la Pau.

PRODUCTES LÀCTICS: TALLERS DE P3 I P4

Els alumnes de P3 i P4, hem treballat amb tallers els productes làctics:
– Taller d’estadística per descobrir quin tipus de formatge ens agrada més (fresc, tendre o semicurat).
– Taller de trufes , formant esferes ben dolces i fent la recepta.
– Taller de tast amb formatge fresc i torradetes.
– Taller d’entrepans formant diferents figures geomètiques.

MAS LA COROMINA P3-P4

ELS MÉS PETITS DE L’ESCOLA TAMBÉ HEM FET UNA SORTIDA DURANT EL PROJECTE INTERDISCIPLINARI.

HEM POGUT CONÈIXER DE PRIMERA MÀ COM ÉS UNA GRANJA I COM HI VIUEN LES VAQUES. HEM GAUDIT DEL PROCÉS DE LA MUNYIDA, HEM VIST VEDELLS QUE HEM POGUT TOCAR, ELS HI HEM POGUT DONAR MENJAR I ENS HAN EXPLICAT UN MUNT DE COSES RELACIONADES AMB AQUEST MAMÍFER!!
A BANDA, HEM POGUT DEGUSTAR UN IOGURT BONÍSSIM FET AMB LA LLET DE LES VAQUES QUE HEM VISITAT!!

PER ACABAR, HEM FET UNA PASSEJADA FINS A UN PRAT ON HEM POGUT DONAR DE MENJAR A TRES BURROS MOLT SIMPÀTICS I DIVERTITS!!

HA ESTAT UNA VETLLADA FANTÀSTICA!

SORTIDA AL MAS LA COROMINA (P5)

El dimarts 20 de març els alumnes de P5, 1r i 2n hem anat d’excursió al Mas La Coromina de Joanetes. Allà vam poder veure les vaques, els vedells i com s’alimentaven i el moment de munyir. També vam veure altres animals de la granja i vam conèixer moltes característiques dels animals i la granja fent un joc.
Després vam fer una passejada fins a un prat on hi havien uns burros els quals els hi vam poder donar menjar.
Vam dinar i per postres un iogurt fet a la granja boníssim!
A la tarda vam fer un taller on cada nen/a va elaborar un clauer amb goma eva que es van emportar!
Un dia molt divertit!!

Continuem amb el projecte de les vaques!

Els alumnes de P3 i de P4 hem gaudit de la companyia de la mare de l’Aniol Clarà de P3 i d’un munt d’animals de peluix que no es volien perdre el conte que ens ha explicat la Marta: “La Florentina no pot dormir”.
És una divertidíssima història d’una vaca que no pot dormir malgrat que ho intenta de mil maneres diferents!. Aconsegueix agafar el son la Florentina?. Els més petitons de l’escola ja ho sabem!
Moltíssimes gràcies Marta per haver-nos fet gaudir d’aquesta història, per la teva companyia i la de tots els amics que ens has portat!!!!