SORTIDA FI DE CURS-FINS AL SETEMBRE

El passat 21 de juny vam realitzar la sortida de fi curs tot l’alumnat de l’escola al Càmping Eucaliptus.  Va ser  una experiència molt enriquidora per a tots i totes  el poder gaudir d’una diada conjuntament  grans i petits, ja que el nostre dia a dia a l’escola no ens ho permet.

Va estar una dia bonic, compartint una bona estona de piscina i dinar al Restaurant.  Tots i totes ens vam divertir molt tal com podreu veure a les fotos que es mostren a continuació.

Agrair a tot el personal i voluntariat que ha participat en aquesta activitat per poder fer-la possible.

Fins aviat i bon estiu a tothom!!

VET AQUÍ UN GOS I VET AQUÍ UN GAT QUE AQUEST CURS JA S’HA ACABAT!

20170621_111027 20170621_111109 20170621_111324 20170621_111354B 20170621_133549 20170621_140447 20170621_140543 IMG_3385 IMG_3387 IMG_3389 IMG_3398 IMG_3403 IMG_3406 IMG_3416 IMG_3422 IMG_3426 IMG_3433 IMG_3436 IMG_3446 IMG_3456 IMG_3458

Publicat dins de Sortides i festes | Deixa un comentari

2n trimestre- Aula Globus

En començar el 2on trimestre, l’aula globus vam donar la benvinguda al nostre company Younes que va venir del Marroc. Encara que al principi no coneixia la nostra llengua, poc a poc li hem anat ensenyant vocabulari i ja comença a utilitzar paraules del nostre idioma per comunicar-se. Per saber d’on venia Younes vam buscar el seu país al mapa mundi i a la bola del món. Mohamed com també coneix molt bé el Marroc, ens va ajudar a conèixer més la cultura d’aquest país.

Hem fet algunes activitats noves a l’àrea de ciències com experimentar amb diferents materials: hem vist el rellotge d’arena, l’electricitat estàtica amb globus, observem com surt l’aire bufant per una palleta, identifiquem diferents metalls amb imants,…. Agraïm també a Joan Ferré de manteniment que ens ha facilitat part del material.

CIMG2577 CIMG2616 CIMG2621 CIMG2732 CIMG2751 CIMG2756 CIMG2774 CIMG2788 CIMG2870 CIMG3051

Publicat dins de Aula globus, Aules | Deixa un comentari

2n trimestre – Aula Flamencs

Hola a tothom!!

El segon trimestre va arribar a l’aula Flamencs carregat d’activitats i novetats. Vam començar el nou trimestre amb l’arribada d’un nou company, en Sufyan, té 12 anys i prové del Paquistan. Estem molt contents de tenir un nou company a l’aula i  amb qui poder compartir aprenentatges, jocs i moooltes activitats. Cal dir també, que Sufyan no ha estat l’únic nou company a l’aula, també hi ha hagut canvis interns i ha passat a l’aula dels Flamencs Riad, antic company de l’aula Pollets. Riad està molt content de ser amb nosaltres a l’aula ja que li agrada molt jugar i es diverteix molt amb tots nosaltres. D’altra banda, l’Asier i la Magda van deixar el grup dels Flamencs per a formar part d’altres grups de l’escola.

IMG_2532

 

IMG_2548

Seguint amb els canvis, a mitjans del mes de febrer vam acomiadar a Gursewack amb un bon berenar ja que va marxar durant 2 mesos al seu país, la Índia, per tal de visitar als seus familiars i amics. Va tornar l’última setmana abans d’acabar el 2n trimestre i ens va explicar molt emocionat que s’ho va passar genial.

IMG_1317 IMG_2826 IMG_2850

Al llarg del trimestre hem realitzat moltes activitats: hem celebrat el dia de la Pau, hem celebrat el Carnaval, hem anat al teatre, hem assistit a una plantada d’arbres juntament amb nens d’altres escoles, hem participat a una jornada de compra saludable, hem anat a utilitzar la pissarra digital interactiva del centre de recursos, hem fet mones… Ja veieu, no hem parat! D’entre totes les activitats us volem mostrar un recull de fotografies del taller sensorial que vam realitzar fent pasta de sal, ho vam passar genial tot i que vam acabar fins a dalt de pasta!! Mireu, mireu:

IMG_1136 IMG_1130 IMG_1123 IMG_1120 IMG_1117

Publicat dins de Aula Flamencs, Aules | Deixa un comentari

2n trimestre – Aula Gallinetes

Els alumnes de l’aula gallinetes vam començar el segon trimestre amb alguns canvis, ja que s’ha incorporat una alumna nova a la classe que abans estava a l’aula flamencs, es diu Magda. A més a més, han marxat dos alumnes, en Marc i la Jana, que ara estan a l’aula pollets.

Durant aquest segon trimestre hem realitzat moltes activitats diferents i hem començat a treballar el centre d’interès de les parts del cos. Fins ara ens hem centrat més en les parts de la cara i hem treballat molt per poder-les identificar. Ens agrada molt fer aquest treball ja que podem jugar amb el Mr Potato.

Hem fet moltes activitats manipulatives i d’experimentació, ja que ens agraden moltíssim. Treballem l’estimulació tàctil amb diversos elements que tenen diferents textures, primer fem un passeig tàctil on explorem aquestes textures amb els peus i després amb les mans. Ens distreu molt a la vegada que disfrutem.

Per acabar, durant aquest segon trimestre, també hem treballat molt la música, ja que ens agrada molt i ens ho passem súper bé, estem molt atents i a la vegada ens relaxa. Experimentem i manipulem amb alguns dels instruments musicals.

Què bé ens ho passem!

Aleix II Aleix Magda I Magda música NàdiaBàrbara

Publicat dins de Aula gallinetes, Aules | Deixa un comentari

2n trimestre- Aula Lleons

Benvinguts i benvingudes un altre cop,

Aquest segon trimestre, a l’aula lleons, hem fet moltes activitats i a més a més, n’hem iniciat algunes que han estat completament noves per a tots nosaltres.

Hem treballat el cos i les plantes com a centre d’interès. El cos és més complex de com nosaltres el veiem, ja que hem après a treballar-ho des d’un punt de vista més experimental. I ho hem fet gràcies als contes sensorials, a la música, al ioga, als exercicis de gimnàstica cerebral, als exercicis de respiració i relaxació com també mitjançant la teràpia de moviments rítmics. La veritat que hem descobert moltes sorpreses que el cos ens amaga sinó estem presents, amb l’aquí i l’ara.

6 4 3 2 1

 

Amb les plantes hem pogut manipular tot tipus de llavors, com per exemple: fesols, llenties, cigrons, julivert, planters de tomateres i enciams… que poc a poc han anat creixent perquè tots i totes ho hem fet possible regant-les com també cuidant-les dia rere dia. Al moment de trasplantar-les hem pogut observar i també manipular les seves arrels.

7 8 9

Sense deixar de banda tots els tallers de cuina setmanals, els quals hem après i perfeccionat diversitat de coses: fer la llista de la compra, sortir a comprar al supermercat tots plegats, realitzar i degustar diferents receptes de cuina, compartir espais amb els altres, confeccionar frases senzilles amb l’ajuda dels pictogrames… Ara esperem, en moltes ganes, les properes sessions a veure quines noves receptes ens esperen per descobrir.

10

Hem gaudit de totes aquelles activitats que hem realitzat conjuntament amb la resta de companys i companyes dels diferents grups com també de la comunitat: patis compartits, rua i festa de carnestoltes, repartiment mensual de la fruita, plantada d’arbres, cursa solidària, entre altres. Hem après que junts podem construir una infinitat de moments harmoniosos, solidaris i amigables amb tots aquells i aquelles que ens envolten i fan que tot sigui possible!

Fins aviat,

Publicat dins de Aula lleons, Aules | Deixa un comentari

2n trimestre- Aula Pollets

Hola a tots i totes!!

El segon trimestre va començar amb l’arribada de dos companys a l’aula, el Marc i l’Asier. Tots dos estaven a altres grups de l’escola. Estem molt contents que estiguin al nostre grup i poder compartir amb ells moltes aventures!

Aquest segon trimestre hem fet molts tallers sensorials a l’aula pollets, dos dels que hem gaudit més són el taller de llums i el taller de música. Al taller de llums l’aula té una llum i uns colors especial i ens encanta mirar-los i al taller de música  xalem molt tocant la guitarra i escoltant la seva música!!

IMG-20170303-WA0008 IMG-20170303-WA0041 IMG-20170303-WA0065 IMG-20170328-WA0023 IMG-20170328-WA0061 IMG-20170328-WA0094

Publicat dins de Aula pollets, Aules | Deixa un comentari

2n trimestre- Aula Monstres

Aquest segon trimestre l’aula Monstres hem estat molt ocupats realitzant moltes activitats diferents!  Al igual que el trimestre anterior, hem continuat celebrant els aniversaris dels alumnes que han complert anys durant aquests mesos; aquest trimestre han fet l’aniversari Josep i David.

Hem començat a treballar el projecte de la xocolata. Per a escollir aquesta temàtica, primer vam fer una pluja d’idees dels temes que ens agradarien estudiar, després vam fer votacions i finalment, es va escollir el tema més votat. Després vam fer un llistat de tot allò que ja sabíem entorn la xocolata, d’allò que ens agradaria aprendre sobre aquest tema i finalment com ho podríem estudiar (mitjançant llibres, cercant a Internet…).

Una altra activitat que hem iniciat aquest segon trimestre i que ens ha agradat molt ha estat l’activitat que realitzem a l’agrària. Aquest any hem plantat bledes i bajoques.

També hem participat en diferents concursos: el Sol-solet, que consistia en fer un dibuix relacionat amb els ocells; el concurs de narrativa Omnium, al qual vam participar col·lectivament amb el relat “Un amor d’estiu” i vam aconseguir el primer premi. També el concurs dels Jocs Florals, el dels Moments Lectors i per últim, el de Tria bo, tria sa, el qual consistia en dissenyar un menú saludable.

Com a novetat d’aquest any, us volem explicar que aquest trimestre hem començat el projecte de la pintura, que consisteix en pintar els marcs de les portes de les aules d’Escola 1. Nosaltres mai havíem fet de pintors però hem de dir que se’ns dóna molt bé!

ANIVERSARI JARDINERIA 1 JARDINERIA 2 JARDINERIA 3 MOMENTS LECTORS PINTURA 1 PINTURA 2 PINTURA 3

Publicat dins de Aula monstres, Aules | Deixa un comentari

2n trimestre- Aula Galàctics

Aquest segon trimestre hem estat durant una temporada sense el nostre company Àlbaro que ha anat a visitar la seva família materna durant tres mesos. Ha tornat molt content i ens ha explicat moltes coses, costums i menjars del seu país.

Ha sigut un trimestre molt intens i hem fet moltes activitats. Hem participat a diferents concursos tant municipals, territorials, provincials com estatals. Concursos de dibuix “Sol Solet”, concursos de narrativa “Omnium i Jocs Florals”, concursos de fotografia “Moments lectors”, i altres sobre el bullying “ONCE” i d’aliments “Tria bo, tria sa de Caprabo”.

Hem fet ús de les instal·lacions municipals d’Amposta com ara la Biblioteca per buscar informació dels temes que treballem a l’aula, del pavelló on enguany hem fet com a novetat els esports d’Handbol i Beisbol, del museu i la PDI del Centre de Recursos, entre altres.

Hem anat d’excursió a Temps de Terra com a sortida de dijous llarder, a correus per enviar els nostres treballs per als concursos  ja que alguns no es podien fer online, hem fet ús de les instal·lacions de l’escola Agrària d’Amposta i he anat al teatre.

Aquest trimestre hem sigut els encarregats del telèfon i del llistat de menjador i assistència de l’escola i cada setmana un de nosaltres era l’encarregat de fer-ho.

Ens ho hem passat molt be!

A LA BIBLIOTECA 2 A LA BIBLIOTECA A L'AGRÀRIA 2 A L'AGRÀRIA 3 A L'AGRÀRIA AL FÒRUM AMPOSTA CONCURS ONCE SOBRE BULLYING FEM PRÀCTIQUES 2 FEM PRÀCTIQUES 3 FEM PRÀCTIQUES LLEGIM AL PARC

Publicat dins de Aula galàctics, Aules | Deixa un comentari

2n trimestre- Aula Amics

Aquest segon trimestre ha estat molt interessant per a l’aula Amics ja que hem engegat tasques noves, celebrat festes, realitzat activitats a l’exterior, començat el projecte i continuat amb les visites dels animals…

Aprofitant que estàvem fent el projecte, un dels companys va portar xocolata del viatge que havia fet amb la seva família a Roma. Era xocolata amb llet i estava boníssima!

A més, la primavera ja ha arribat i amb ella el bon temps! Ara podem aprofitar per sortir a passejar, jugar, córrer, fer un pícnic… Uns llocs ideals per gaudir d’aquesta estació són el Parc dels Xiribecs i el costat del riu. Allí juguem, trepitgem i rodolem per la gespa, veiem els arbres i olorem les flors…

També hem anat alguns dies al vaixell pirata. Allí ens ho passem molt bé jugant, tirant-nos pel tobogan, corrent… Ens encanta anar-hi!

DSC_0355 DSC_0358 DSC_0384 DSC_0865 DSC_0877 DSC_0884 DSC_0913 DSC_0928 DSC_0982DSC_1019

Publicat dins de Aula amics, Aules | Deixa un comentari

RELAT INDIVIDUAL- DAVID PICOT: UN VIATGE A LA NEU

Hi havia una vegada un xiquet que es deia Dídac i tenia 8 anys. Anava de viatge amb els seus pares però se’n van adonar que estaven perduts. Llavors, van decidir parar-se a un bar per a preguntar on estaven i per a prendre alguna cosa, perquè el pare feia moltes hores que estava conduint. L’amo del bar els va donar un mapa en el que hi havia un camí senyalat. Dídac i els seus pares van seguir el camí marcat. Seguint aquest mapa, van arribar al poble que estaven buscant, però llavors no trobaven l’hotel. Es van trobar una persona pel carrer i li van preguntar on estava l’hotel però aquest home no era del poble i no ho sabia. Després, van trucar al telèfon de l’hotel i una noia que treballava allí els va anar guiant per a que poguessin arribar fins allí. Quan van arribar no trobaven l’entrada i va començar a nevar. La família, al final va aconseguir entrar a l’hotel però va dir als treballadors que ja tornarien més tard perquè volien anar a veure la neu.

Primer, van anar a passejar pel poble, estava tot nevat i hi havia molts de nens jugant amb la neu: feien boles i se les tiraven, feien ninots de neu… També hi havia moltes botigues: tendes de roba de neu, sabateries, supermercats… De tant de caminar al pare de Dídac li va agafar moltes ganes de beure i va voler entrar a un bar per a comprar-se una ampolla d’aigua. Dídac li va dir que anessin a comprar-la a un supermercat perquè les begudes són més barates que a un bar. Tot i que només havien de comprar una ampolla d’aigua, al final van acabar comprant més coses: una colònia, patates de bossa, un suc de pinya i protecció solar per als llavis. Quan van anar a pagar, se’n van adonar que s’havien deixat la cartera a l’hotel i no portaven diners. Llavors, el pare va anar corrents a l’hotel a buscar-la, mentre Dídac i la seva mare s’esperaven al supermercat. Quan va arribar el pare, van pagar i ja van poder marxar.

Una estona després, es van trobar una pista de gel molt gran, van preguntar si podien entrar a la pista per a patinar i els van dir que sí però havien de pagar 1,50€ per persona. La família va decidir entrar i patinar però Dídac va caure al terra i es va fer mal a l’esquena. Llavors, van tenir que marxar per anar al metge i li va dir que havia de descansar molt per a recuperar-se. Quan van acabar del metge, la família va tornar a l’hotel per a descansar i van sopar al buffet lliure de l’hotel. Van menjar macarrons de primer plat, pizza de segon i pinya de postres. A més, quan van acabar de sopar, també es van beure un cafè. Després, van marxar a dormir en la panxa plena.

Quan es van despertar, Dídac va dir que ja no li feia mal l’esquena i van anar a esmorzar. Després van fer les maletes perquè ja se’n havien d’anar. Van tornar a agafar el cotxe i van marxar cap a casa seva. Quan van arribar a casa Dídac va dir que no li havia agradat molt el viatge perquè s’havia fet mal i no havia pogut patinar tantes hores com ell hagués volgut. Els seus pares li van dir que no es preocupes que l’any següent tornarien a patinar.

Publicat dins de Activitats generals, Relats concurs Òmnium | Deixa un comentari