L’emvic recorda Manuel Oltra

Manuel Oltra, compositor i mestre de mestres ha mort a Barcelona als 93 anys

Aquest cap de setmana ha mort a Barcelona MANUEL OLTRA i FERRER, compositor i professor de moltes generacions de músics del nostre país. Deixeble de Toldrà i Zamacois, representa una de les figures més rellevants de la música catalana de la segona meitat del S.XX. En la seva prolífica i diversa obra musical destaquem les harmonitzacions corals de cançons tradicionals així com una basta producció per a cobla. D’harmonies riques i amb un domini lluminós del timbre l’obra de Manuel Oltra és ja una referència del nostre patrimoni musical.

Manuel Oltra era també un bon amic de la nostra escola on, a finals dels anys setanta, havia vingut regularment a examinar, com a centre agregat al Conservatori Municipal de Barcelona, els primers alumnes de l’escola de música de Vic que volien continuar estudis superiors a Barcelona. Encara avui l’Escola de Música de Vic compta, entre el seu professorat més veterà, amb alguns dels centenars d’alumnes que Oltra va formar al Municipal de Barcelona.  Des de l’emvic, doncs, el nostre petit homenatge i el nostre agraïment.

Publicat dins de Darreres Notícies | Envia un comentari

iMúsica i +Música, dues propostes d’activitats intensives a l’emvic

Aula +Música · dels 9 als 12 anys
La música, un valor universal
Aula oberta a alumnes que no estiguin cursant el Nivell Elemental de música. Programes de música i moviment, cant coral, cultura i recerca musical.

 

 

Aula iMúsica · dels 12 als 18 anys
Tallers per a joves amb o sense experiència musical prèvia
Tallers intensius de vuit sessions relacionats amb la pràctica musical. Adreçats als alumnes de Nivell Mitjà i a alumnat sense coneixements musicals previs.

inscripcions: capdestudis@emvic.cat

INFORMACIÓ

Publicat dins de Darreres Notícies | Desactiva els comentaris