Clàssica Jove 2016: aprofitem-ho!

Tercera edició de Clàssica Jove

L’Atlàntida acaba de presentar el cicle CLÀSSICA JOVE 2016. Es tracta de la darrera proposta musical de la temporada protagonitzada per joves intèrprets i amb propostes molt directament relacionades amb la formació i professionalització dels músics joves. Per aquesta raó la implicació i l’interès de l’escola de música i del conservatori de Vic són més directes que mai. Entre els onze concerts programats trobem des d’antics alumnes internacionals com la violista AGNÈS MAURI, una col·laboració del CONJUNT DE CLARINETS amb el clarinetista Lorenzo Coppola, el concert de l’OCVic amb FERRAN BARDOLET de solista o la producció que ens oferiran l’Orquestra Simfònica de l’emvic i el Cor del Conservatori amb el suggerent títol DE LLEGENDES I DEL MAR. Tot això a més de la presència novament de la JONC, l’Orquestra Simfònica de l’Esmuc i de l’Acadèmia de Quartets amb els quartets CASALS i GERHARD. Clàssica Jove comença el 22 de maig i s’allargarà fins el 22 de juliol. Dos mesos plens de bona música, jovent i talent. Aprofiteu els descomptes i abonaments que trobareu en el tríptic informatiu que aquests dies estem repartint i que podeu consultar també des d’aquest web.

 

Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Clàssica Jove 2016: aprofitem-ho!

Circular Informativa n6 del mes d’abril

CIRCULAR INFORMATIVA n6
Abril 2016


PROCÉS D’ORIENTACIÓ TUTORIAL

El passat 18 de març va finalitzar el termini de preinscripció al curs 2016-2017. Els alumnes de l’emvic que han manifestat la intenció de continuar és important que sol·licitin entrevista amb el tutor per assegurar el procés d’orientació al nou curs acadèmic. L’orientació tutorial s’hauria de fer abans del juny amb la idea d’enfocar la sol·licitud en l’àmbit curricular: l’instrument en el cas dels alumnes que no fan instrument, l’itinerari en el cas dels alumnes que tanquen una etapa educativa, les assignatures de caràcter optatiu, els canvis de mòdul lectiu, etc. Aquesta sol·licitud que anomenem PREMATRÍCULA es farà de l’1 al 15 de juny via formulari electrònic i insistim en la importància de parlar amb el tutor anticipadament.


REUNIONS INFORMATIVES

Amb la idea de contribuir al procés d’orientació tutorial s’han previst reunions adreçades a les famílies dels alumnes que faran l’últim cicle de primària. Totes les reunions es faran a 2/4 de 9 del vespre a la Sala 3 Joan Anglada. Us hi esperem!

  • Dilluns, 18 d’abril a les 20.30h. Alumnes de 4t de Nivell Elemental de Vic
  • Dimarts, 19 d’abril a les 20.30h. Alumnes de 5è de Nivell Elemental de Vic
  • Dimecres, 20 d’abril a les 20.30h. Alumnes de 4t i 5è de Nivell Elemental de les Aules Associades

NOUS ALUMNES DE L’ESCOLA DE MÚSICA

Els alumnes que en el procés de preinscripció han sol·licitat plaça a l’Escola de Música de Vic rebran resposta a la seva sol·licitud a partir del 30 d’abril. El llistat de sol·licituds baremades amb la confirmació dels alumnes admesos i la relació d’alumnes en espera es publicarà a principis de maig a la cartellera de recepció i al web de l’emvic.


ASSEMBLEA ALUMNI
Associació d’Antics Alumnes de l’emvic

El dissabte 16 d’abril va tenir lloc l’Assemblea general de l’Associació d’Antics Alumnes de l’emvic. Una reunió de caràcter anual que suposa el tractament de qüestions importants per als exalumnes associats. En aquesta ocasió es va fer efectiu el relleu parcial de la junta. Vicenç Coma, president des de l’inici de l’associació i impulsor de l’organisme l’any 2009 deixa la presidència i assumeix la tresoreria. Mercè Voltas assumirà a partir d’ara la presidència dels Alumni. Laura Sureda que ocupava la secretaria serà substituïda per l’Assumpta Casals que s’incorpora a la junta de bell nou. Des de l’emvic agraïm a en Vicenç i a la Laura la seva dedicació i fem notar el potencial extraordinari d’una associació que en Vicenç Coma va fer realitat i que ha sabut crear en aquesta primera etapa tot un seguit de sinergies amb L’Atlàntida i amb l’emvic i que com a realitat plenament consolidada ha donat lloc a l’Orquestra d’Antics Alumnes de l’emvic. Avui enfoquem una nota etapa amb nous integrants a qui desitgem tots els encerts!


BANDA I OBESES

Espectacular imatge del concert Obeses 3D  amb la Banda emvic

El dissabte 16 d’abril a la sala 1 de L’Atlàntida es va portar a terme el concert Obeses 3D amb el grup osonenc Obeses i la Banda Emvic. El públic va poder gaudir dels temes del seu últim disc Monstres i princeses com ara Mammi, Ens hem alçat o La rumba de l’avorrit. La segona part, va ser el torn de La llegenda de la rosa i el drac, una cantata sobre la llegenda de Sant Jordi per banda i cantants. El concert va acabar amb El monstre de l’armari com a bis.

Tant els alumnes com els professors valoren molt positivament aquesta experiència tant pel que fa al treball realitzat durant aquests últims mesos com el fet de compartir el concert amb el grup Obeses. A partir del proper assaig la banda Emvic ja treballarà per preparar el concert de Vigília de la Festa Major de Vic.


OBERT EL PERÍODE DE SOL·LICITUD D’AJUTS SOCIALS

Acabada la preinscripció, ja es poden sol·licitar els Ajuts Socials pel curs 2016 – 2017. Aquest any s’ha avançat el període de sol·licitud per tal que les famílies puguin saber, abans de confirmar la matrícula pel juliol, si tindran o no aquesta ajuda i en cas afirmatiu la quantitat assignada. Els Ajuts Socials es varen instituir arran de la crisi econòmica en una col·laboració de l’AMPA i de la Fundació L’Atlàntida i han arribat, des de la seva creació, a un centenar de famílies. Trobareu les bases i el formulari de sol·licitud al nostre web i també a la Recepció i secretaria de l’escola. El període finalitza el proper 6 de maig.


EL COL·LECCIONISTA DE MÚSIQUES
La cantata de 4t NE i Aules Associades

Assaig dels alumnes de 4rt de NE i Aules Associades a Sant Hilari Sacalm el passat 17 d’abril

Dissabte, 30 d’abril, tindrà lloc una nova edició de la cantata que tradicionalment es fa cada curs amb la participació conjunta d’alumnes de Vic i d’alumnes de la xarxa de les Aules Associades de Calldetenes, Folgueroles, Sant Julià, Viladrau, Arbúcies i Sant Hilari. En aquesta ocasió es presentarà la cantata El col·leccionista de músiques, un recull de cançons d’arreu del món amb un guió d’Anna Obiols que anirà acompanyat d’un combo amb professors del Departament de moderna. Destaquem dues novetats molt significatives: per un cantó la incorporació d’una directora convidada, l’Aida Espeld, professora de música de l’escola Mare de Déu de la Gleva i mare de l’emvic i per l’altre la participació dels nens i nenes de Música i Moviment amb unes boniques coreografies que han treballat amb la seva professora Cristina Bassas. El concert començarà a les 20h a la Sala Ramon Montanyà.


MAGISTRALS abril 2016

Magistral de Daniel Ligorio

Continua la programació de Magistrals amb professors convidats que imparteixen classes obertes a alumnes de les diverses especialitats instrumentals. Les sessions són obertes al públic familiar i en alguns casos també ofereixen conferència i concert.
Alumnes i professors coincideixen en valorar aquesta experiència com a estímul per al seu desenvolupament musical. Recentment l’emvic ha comptat amb la col·laboració de professors que a més del seu saber musical han estat molt hàbils en la comunicació amb els alumnes actius i amb el públic oient. Aprofitem també aquesta nota per fer un agraïment a l’AMPA que amb el seu suport també fa possible aquest programa educatiu. Per molts anys!

Magistral de Raquel Castro

  • Classe magistral d’improvisació. A càrrec del professor Agustí Fernandez. Dissabte 12 de març.
  • Classe magistral de violoncel. A càrrec del professor Joan Antoni Pich. Dissabte 2 d’abril.
  • Classe magistral de violí. A càrrec de la professora Raquel Castro. Dissabte 16 d’abril.
  • Classe magistral de piano. A càrrec del professor Daniel Ligorio. Dissabte 16 d’abril.
  • Classes magistrals de guitarra. A càrrec del professor Eduardo Martin. Dijous i divendres 5 i 6 de maig.
  • Classe magistral de violoncel. A càrrec del professor Cristoforo Pestalozzi. Dissabte 28 de maig.

Magistral de Joan Antoni Pich


PROVES D’ACCÉS AL CONSERVATORI

Simulacre
El passat 9 d’abril va tenir lloc per segon any consecutiu el simulacre de l’exercici oral de la prova d’accés. Van participar-hi 46 aspirants d’accés a primer curs. Organitzats en dues comissions, van poder viure l’assaig d’aquest apartat de la prova, amb les característiques el més semblant possible a les del dia 24 de maig. Els comentaris i recomanacions dels membres de la comissió s’han fet arribar als professors d’aquests alumnes.

Inscripció a les proves d’accés
La inscripció ha seguit el mateix calendari que la resta de conservatoris de Catalunya: del 30 de març al 15 d’abril. S’ha tancat amb 50 aspirants, entre accés a primer i a d’altres cursos.

Prova de so
Oferim la possibilitat de conèixer i provar el so de la sala o aula on tindrà lloc la prova d’instrument, gairebé en tots els casos la mateixa que el dia de la prova oral del dia 24 de maig. Des del moment que han fet la inscripció, els aspirants han pogut i poden encara reservar l’espai corresponent el dia següent:

Oferta de places
Es publicarà l’oferta de places el 26 d’abril de 2016. Les places ofertades responen a l’equilibri de centre d’acord amb el seu Projecte Educatiu, i a la disponibilitat de places de conservatori i de cada especialitat. Les places que es publiquin es podran ampliar en funció de les baixes produïdes al conservatori a final de curs. D’acord amb el que permeten les directrius del Departament d’Ensenyament, com en cursos anteriors el Conservatori de Vic no publica cap plaça a cursos diferents a primer. L’adjudicació definitiva de places es determinarà a partir del 27 de juny, un cop conegudes les baixes produïdes al conservatori a final de curs. Els aspirants interessats poden fer la prova d’accés malgrat d’entrada no es pugui obrir cap plaça, a l’espera de si amb el moviment d’alumnat a final de curs se’n pot obrir, i per tant si amb la nota obtinguda finalment pot ocupar.

Dates de les proves
La prova de llenguatge musical tindrà lloc el dimarts 24 de maig de 2016. Tots els aspirants s’han de presentar a les 9.30h a la sala Joan Anglada del conservatori. La prova d’instrument tindrà lloc entre el 25 de maig i el 2 de juny. Dilluns 2 de maig es publicarà l’horari orientatiu més acotat de la prova d’instrument de cada aspirant, utilitzant el codi de 4 o 5 dígits corresponent a la matrícula de la prova d’accés.

Publicació de resultats
El Departament d’Ensenyament i l’Associació de Conservatoris de Catalunya va decidir des del curs 2013-14 no publicar el resultat de la prova de llenguatge musical, audició i cant coral el mateix dia de la prova, de manera que tots els aspirants podran fer la prova d’instrument, independentment del seu resultat a la prova del 24 de maig.La publicació de resultats tindrà lloc el dijous 2 de juny a les 21.00. Es podrà demanar revisió d’examen fins el 4 de juny a es 14.00. Totes les publicacions es faran al web i a la cartellera específica de recepció.


Escola de Música i Conservatori de Vic
93 702 72 57 (1) / emvic@emvic.cat / www.emvic.cat
Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Circular Informativa n6 del mes d’abril

Èxit de Monstres i Princeses amb Obeses i la Banda emvic

magnífica foto del concert d’Obeses + Banda emvic penjada per l’Oriol Puig

Dissabte passat va tenir lloc a l’Atlàntida l’esperat concert del grup osonenc OBESES amb la Banda de l’emvic. El concert tenia una primera part amb alguns dels èxits més notables del grup que lidera ARNAU TORDERA  i una segona part centrada exclusivament en la LLEGENDA, una adaptació de la llegenda de Sant Jordi en un format que s’acostava molt al teatre musical. La Banda emvic, amb un centenar de components, va estar tota l’estona a l’escenari, lluint especialment en la llegenda. El públic, que omplia l’Atlàntida, va xalar de valent amb el concert i amb aquesta feliç col·laboració. Moltes felicitats!

Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Èxit de Monstres i Princeses amb Obeses i la Banda emvic

Obert el període de sol·licitud d’ajuts socials pel curs 2016 – 2017

Acabada la preinscripció, ja es poden sol·licitar els AJUTS SOCIALS pel curs 2016 – 2017. Aquest any s’ha avançat el període de sol·licitud per tal que les famílies puguin saber, abans de confirmar la matrícula pel juliol, si tindran o no aquesta ajuda i en cas afirmatiu la quantitat assignada. Els Ajuts Socials es varen instituir arran de la crisi econòmica en una col·laboració de l’AMPA i de la Fundació L’Atlàntida i han arribat, des de la seva creació, a un centenar de famílies. Trobareu les bases i el formulari de sol·licitud al nostre web i també a la Recepció i secretaria de l’escola. El període finalitza el proper 6 de maig.

Bases

sol·licitud

Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Obert el període de sol·licitud d’ajuts socials pel curs 2016 – 2017