Preinscripcions pel curs 2014 -2015

 • ALUMNES DE NOU ACCÉS: termini fins el 10 d’abril.
 • ALUMNES ACTUALS: termini prorrogat fins després de Setmana Santa.
 • ALUMNES ACTUALS DE 1r CURS: termini fins el 17 de maig.
  • cal contestar el formulari que us hem enviat via email.
  • si no l’heu rebut demaneu-lo a Recepció o accediu directament des del web.
   • ATENCIÓ: El formulari NO permet imprimir comprovant, però SEMPRE confirma l’enviament amb un missatge a la pantalla.
  • llegiu els canvis curriculars del Nivell Elemental.

LES NOVES ASSIGNATURES DE LLIURE ELECCIÓ A 5è i 6è DE NIVELL ELEMENTAL

Recerca artística i musical
A partir del treball en petit grup, la Recerca artística i musical proposa una nova manera d’aproximar-se a la cultura musical. Professor i alumnes es constitueixen com a grup de treball a l’entorn de centres d’interès que s’aniran definint en un procés d’aprenentatge cooperatiu. Una concepció oberta i flexible de la programació que permet l’adaptació als interessos que es van despertant en el grup. Molt lluny de les lliçons magistrals i de les classes teòriques, la Recerca artística i musical estimula el treball en equip, el procés de recerca, el sentit analític, l’esperit crític, el diàleg, la capacitat de deducció i l’associació d’idees artístiques entre d’altres valors.
 
Des de la creativitat dels propis alumnes, es construeix una aproximació pràctica i significativa a la cultura musical. Fomentar l’interès i la curiositat per la cultura musical des d’una participació activa, emprenedora i tenint a l’abast les noves tecnologies. Descobrir la pròpia motivació per escoltar música, assistir a concerts, entrevistar a músics, construir jocs de cultura musical per a petits i grans i mantenir una relació significativa de la cultura amb la praxis musical. Grans compositors, grans obres, èpoques, estils i altres expressions artístiques que el grup de treball va descobrint des de la pròpia iniciativa.
 
Es compta amb la participació de professionals d’altres àmbits artístics i es desenvolupen projectes interdisciplinars, especialment en relació amb les arts plàstiques i visuals.
 
 
 
Escola coral
 
Més enllà de la pràctica coral troncal, que està present al llarg de tot el Nivell Elemental, l’Escola Coral vol ser un aprofundiment en la tècnica vocal, la consolidació del cant a dues i tres veus i la producció musical com una activitat inherent a l’assignatura. Tot això amb un concepte modern del Cant Coral que implica un repertori eclèctic, amb una atenció especial a la cançó en anglès, la coreografia, expressió corporal i l’experiència escènica.
 
L’Escola Coral compta amb un equip de professors especialitzats en àmbits com la tècnica veu, idiomes, repertoristes o coreògrafs que col·laboren puntualment en cada projecte.
 
 
 
Música i moviment
 
A Música i Moviment es treballa partint de l’ús del cos, de la veu, de la percussió i expressió corporals. Tots aquests elements es posen al servei de la música per tal d’experimentar-la i per tant comprendre-la a través d’una vivència directa, pràctica i dinàmica.
 
La tècnica pedagògica de la Rítmica Jacques Dalcroze permet utilitzar la música i el moviment de forma reeducadora. Treball de les aptituds auditives, de les habilitats motores, la memòria, la capacitat de concentració, la sensibilitat, l’espontaneïtat, la creativitat…
 
Un dels objectius principals és el d’interioritzar els continguts del llenguatge musical des del treball corporal. A partir de l’oïda, l’atenció i la intuïció s’arriba a la lectura analítica de partitures i peces musicals.
 
A través de projectes concrets, també es treballen danses de diferents tipus, amb la col·laboració d’especialistes convidats.
 
 
 
Preparació per a la prova d’accés al Conservatori
 
(Només per 6è de NE).
 
Després del 5è. curs del Nivell Elemental, els alumnes que tinguin la perspectiva d’accedir al Conservatori podran rebre, amb aquesta assignatura, la preparació tècnica suficient per afrontar la prova de Llenguatge Musical corresponent a la Prova d’Accés al Conservatori que es convoca a finals de 6è. Aquesta part de la prova inclou dictats, lectures, teoria, creativitat, entonació, etc. Es treballa seguint les mateixes pautes que es demanen a la prova.
 
Per matricular-se a l’assignatura cal haver decidit prèviament, juntament amb el tutor, l’opció de cursar els estudis professionals de música. També podran cursar aquesta matèria tots els alumnes que, malgrat no voler accedir al Conservatori, tinguin la intenció de continuar l’aprofundiment del llenguatge musical en el Nivell Mitjà. En aquest cas es demanarà una nota mínima en la darrera avaluació de 5è.
 
Publicat dins de Darreres Notícies | Desactiva els comentaris

La cantata Del Meu País i el concert de Rams tanquen el segon trimestre del curs 2013-2014

Assaig de la cantata Del meu país que es va fer dissabte passat

Assaig de la cantata Del meu país que es va fer dissabte passat

Darrera setmana del trimestre que tindrà dues activitats centrals. Per un cantó la Cantata Del meu País que protagonitzaran els alumnes de 3r de l’Escola de Música de Vic juntament amb els alumnes de les sis Aules Associades de l’emvic, Calldetenes, Folgueroles, Sant Julià, Sant Hilari, Arbúcies i Viladrau. El concert es farà dijous a la Sala Ramon Montanyà de l’Atlàntida i comptarà també amb un petit conjunt instrumental que acompanyarà l’obra de Xavier Baurier i Pilar Cabot. La cantata estarà dirigida pel professor Marc Serra i en la producció hi ha intervingut també el Departament de Llenguatge Harmonia del Conservatori amb la instrumentació de la partitura. D’altra banda, el divendres a les vuit del vespre i a la Sala Joaquim Maideu tindrà lloc el tradicional Concert de Rams que des de fa ja alguns cursos es celebra per tancar el segon trimestre amb una mostra d’alumnes de diferents especialitats i nivells així com conjunts orquestrals i corals. També el dijous tindrà lloc el segon concert del Cicle Música d’Aprop amb els professors Natàlia Arroyo i Fran Gamallo. Moltes activitats, doncs, per acabar amb molta música el segon trimestre del curs i encarar la recta final d’un tercer trimestre que serà molt breu.

Publicat dins de Darreres Notícies | Desactiva els comentaris

Èxit del + Música celebrat a Vic dissabte passat

Tutti final del concert +Música 2014

Tutti final del concert +Música 2014

Èxit organitzatiu i de participació de la tercera trobada + Música celebrada dissabte passat  a l’emvic i que va reunir dotze escoles de música de la Catalunya central amb gairebé dos cents estudiants de corda. L’emvic, juntament amb les escoles comarcals de Manlleu, Taradell i Roda-l’Esquirol, eren les encarregades d’organitzar un encontre que va trobar en les instal·lacions de l’Atlàntida i en l’equip humà de l’organització els elements idonis  per desenvolupar tot el treball  amb la qualitat i la comoditat que la proposta requeria. Quim Térmens era el director artístic que va tenir el suport de quatre professors més de la casa, Núria Ayats, Gabriel Coll, Humbert Rovira i Daniel Oliu, en els assajos parcials, juntament amb la resta de professors de les escoles participants. Una jornada intensa i molt ben aprofitada que va culminar, a la tarda,  en el concert de cloenda a la Sala Ramon Montanyà. Podeu veure fotografies al facebook de l’escola.

Publicat dins de Darreres Notícies | Desactiva els comentaris

Oberta la inscripció del 3r trimestre de l’Aula d’Adults i l’Aula iMúsica

Ja podeu formalitzar les vostres inscripcions a l’Aula d’Adults i a l’Aula iMúsica corresponents al tercer trimestre del curs. Trobareu tota l’oferta en aquest mateix web a l’apartat Oferta Educativa.

INSCRIPCIONS iMÚSICA

INSCRIPCIONS AULA d’ADULTS

Publicat dins de Darreres Notícies | Desactiva els comentaris