Èxit de El petit escura-xemeneies, un dels grans projectes d’aquest curs

Gran èxit de El petit escura-xemeneies, òpera de B.Britten que es va presentar divendres passat en una producció conjunta de l’Atlàntida, l’Escola de Música i la Farinera. Una vuitantena d’alumnes entre l’Escola Coral i l’Aula de cant juntament amb l’Orquestra de Cambra de Vic i un quartet vocal format per l’Anna Casadevall, Judit Muñoz, Joan Mas i Oriol Roca, varen ser els protagonistes d’aquesta petita joia musical que Britten va escriure per acostar els nois i noies al món de l’òpera. L’espectacle va demostrar la bona feina de tots els participants així com l’encert de la col·laboració amb la Farinera que donava una qualitat indiscutible a la presentació escènica. Molt bones impressions i moltes felicitacions per part del públic que omplia l’Atlàntida. També satisfacció entre els nens i nenes participants i més que satisfacció, gairebé emoció, per part del grup de solistes vocals que des del mes de juliol han estat treballant com una petita família. En els propers dies penjarem més imatges i el vídeo de l’espectacle. Moltes felicitats!

Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Èxit de El petit escura-xemeneies, un dels grans projectes d’aquest curs

Setmana de Santa Cecília

Una mica volgudament, una mica casualment, la coincidència de diverses activitats i celebracions musicals aquests dies fa que aquest any la festa de Santa Cecília tingui un relleu més especial que mai. Per això hem decidit dedicar aquest període, que comença el diumenge 22, dia de Santa Cecília, i acaba el diumenge 29 amb un gran concert a l’Atlàntida, a celebrar la setmana de la música, la setmana de Santa Cecília. Us relacionem totes les activitats i efemèrides que celebrem i us convidem a participar-ne i a gaudir-ne aprofitant aquesta bona oportunitat que ens brinda el calendari.

A L’ENTORN DE… BRITTEN

A l’entorn de… dedica el seu programa a Benjamin Britten

En ocasió de l’estrena de l’òpera infantil EL PETIT ESCURA-XEMENEIES, el programa A l’entorn de… dedica la primera gran activitat del curs a la figura de Benjamin Britten, un dels compositors més rellevants del S.XX i el compositor més destacat de la història d’Anglaterra juntament amb H.Purcell. A l’entorn de… és un projecte educatiu transversal, obert a professors, alumnes i a famílies que té com objectiu conèixer els principals compositors, èpoques, intèrprets i tot allò que pugui ajudar als nostres alumnes i al seu entorn a entendre que aprendre música és també, més enllà d’unes habilitats que requereixen molt temps i atenció, aprendre a gaudir del riquíssim bagatge cultural que ens aporta el coneixement de la història de la música.

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

L’emvic es suma al dia internacional contra la violència vers les dones

Des de fa tres anys i coincidint amb el dia internacional contra la violència vers les dones, l’emvic s’adhereix  a la jornada dedicant l’AUDICIÓ, que té lloc cada mes a l’Auditori Joan Anglada, a aquesta causa. En aquesta ocasió coincideix, a més, el dia concret que és celebra i que és el dimecres, 25 de novembre. L’Audició comença a les 20.00h.

Xè ANIVERSARI DE LA MORT D’IRENEU SEGARRA

Desè aniversari de la mort d’Ireneu Segarra, un gran amic de l’Escola de Música de Vic

Aquesta setmana farà deu any de la mort del P.Ireneu Segarra, director de l’Escolania de Montserrat durant quaranta anys i creador d’un mètode d’ensenyament musical que va tenir un gran impacte als anys vuitanta a Catalunya. L’Escola de Música de Vic va viure de primera mà aquesta renovació gràcies a dos estrets col·laboradors del P.Ireneu, Joaquim Maideu i Santi Riera que van portar a la pràctica aquesta innovadora pedagogia. En ocasió del Xè aniversari de la seva mort, l’emvic vol tenir també un record entranyable pel P.Ireneu i la seva obra.

PREMI NEUS MIRALPEIX ANGLADA

11a edició del Premi Neus Miralpeix Anglada

Onzena edició d’aquest premi vinculat ja des de fa molts anys a Santa Cecília. L’alumne amb millor nota de cada comissió de la promoció d’accés al conservatori rebrà aquesta beca instituïda a la memòria  de la NEUS MIRALPEIX ANGLADA per la la seva família i els seus amics. Aquest any els guardonats són l’ISAAC OLIU, la CLARA ACEVES, la MARIA ESPUNY i la QUERALT MASQUÉ. Moltes felicitats!

ESTRENA DE EL PETIT ESCURA-XEMENEIES

Estrena de El petit escura-xemeneies, un dels projectes més importants d’aquest curs

Una producció de L’Atlàntida, l’Escola de Música i la Farinera. Un centenar d’alumnes a l’escenari per representar l’òpera infantil de Benjamin Britten EL PETIT ESCURA-XEMENEIES. El final d’un procés i un treball que ja va començar el mes de juliol i que ara arriba al seu port. Protagonitzat pels alumnes de l’AULA de CANT i l’ESCOLA CORAL de l’emvic amb l’Orquestra de Cambra de Vic, solistes vocals, professors i antics alumnes de l’escola. Tots ells dirigits musicalment per Raül Patiño i escènicament per Antoni Font. Aquest divendres a les 20h a la Sala Ramon Muntanyà. No us ho perdeu!

ARCADO VOLODOS A VIC

Arcado Volodos a Vic, un dels aconteixements culturals de l’any a la ciutat

Un dels millors pianistes del món de l’actualitat serà a Vic el diumenge per oferir un recital amb obres de Brahms i Schubert. Es tracta del rus Arcadi Volodos. Nascut el febrer de 1972 a Sant Petesburg  és reconegut per la seva gran tècnica virtuosística. Tot i que havia tocat el piano des de l’edat de vuit anys, no va dedicar-se a un estudi seriós de l’instrument fins al 1987. La seva formació pianística formal va tenir lloc al Conservatori de Moscou amb Galina Eguiazarova. Volodos també va estudiar al Conservatori de París amb Jacques Rouvier. Finalment va estudiar a Madrid, a l’Escola Superior de Música Reina Sofía amb Dimitri Bashkirov. Imprescindible pels pianistes. Penseu a identificar-vos com alumnes de l’emvic per tenir el descompte del 50%.

Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Setmana de Santa Cecília

Cap de setmana intens

Cap de setmana intens a l’emvic que va acollir tres activitats de gran format. Per un cantó l’intercanvi de l’Aula de violoncel amb l’Escola de Música de Banyoles que ha tingut lloc ja per cinquena vegada. En segon lloc la trobada de TROMBOCAT que va portar una seixantena d’alumnes i professors de trombó de tot Catalunya a la nostra escola. Finalment el primer assaig general de l’ESCURA-XEMENEIES que encara ja la recta final per estar tot a punt el dia de l’estrena, el divendres 27 d’aquest mes. Us deixem una galeria d’imatges.

Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Cap de setmana intens

Est Oest guanya el premi SONA 9 2015

Est Oest està integrat per quatre antics alumnes de l’emvic

El grup osonenc  Est Oest, integrat per cinc antics alumnes de l’emvic, ha guanyat el concurs SONA 9 en l’edició 2015. Es tracta del principal concurs de música pop rock de l’escena catalana que destaca els grups revelació de cada temporada. Est Oest està integrat pels antics alumnes de l’emvic Ferran Casas, Nil Ordeig, Joan Paré, Martí Ferrer i Joan Rial. Fan pop rock d’autor amb temes originals d’una acurada presentació que podeu escoltar en el seu treball l’últim sol. Moltes felicitats i molta sort!

Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Est Oest guanya el premi SONA 9 2015