Prova d’accés al conservatori 2016

Llenguatge Musical, Audició i Cant coral (tots els cursos)

 • Dimarts 24 de maig de 2016. De 9.30h a 14h.

Instrument (tots els cursos)

 • VENT: Dijous, 26 de maig, a partir de les 9.00 del matí:
  Clarinet, flauta de bec, flauta travessera, oboè, saxofon, trompeta, trombó.
 • PIANO: Dilluns, 30 de maig, a partir de les 9.00 del matí.
 • GUITARRA, GUITARRA e i CANT: Dimarts, 31 de maig, a partir de les 9.00 del matí
 • CORDA: Dijous, 2 de juny, a partir de les 9.00 del matí: Violí, viola, violoncel, contrabaix.

Consulteu el vostre horari de la prova d’instrument

 

Publicació dels resultats

 • Qualificacions provisionals de la Prova d’Accés: dijous 2 de juny de 2016, a les 21h.
 • Revisió d’examen ­ fins el 4 de juny de 2016 a les 14:00.

Tots els resultats es publicaran al web i a la cartellera de recepció. Serà necessari saber el número de quatre dígits­ID corresponent a la matrícula de cada alumne.

Publicat dins de Darreres Notícies | Deixa un comentari

Llegiu la Circular Informativa n7 – maig 2016

Circular informativa 7
Maig 2016


SETMANA VERDA DE MAIG
Tal com figura en el programa general de centre, aquesta setmana té lloc el segon període de Jornades Verdes del curs per tal de poder fer activitats de seguiment i avaluació de l’alumnat. Us recordem els canvis que us poden afectar.

HORARIS:
S’anul·len totes les classes a excepció dels grups de llenguatge musical i harmonia de Grau Professional de 1r a 5è, sensibilització P5, els grups de llenguatge de Nivell Elemental escolars (de 9 a 17h), i els grups de Preparació de la prova d’accés al conservatori que mantenen els horaris habituals.
Es restituirà la classe d’instrument dels alumnes que faran la prova d’accés al conservatori el juny 2016.

ACTIVITATS:

 • Audicions de seguiment d’instrument de Nivell Elemental i Nivell Mitjà:
  • Tots els alumnes de 4t i 5è de Nivell Elemental.
  • Alumnes de 2n i 3r de Nivell Elemental en disposició de mantenir al mòdul lectiu de 45 minuts d’instrument o d’accedir-hi el proper curs.
 • Proves d’instrument de Grau Professional: alumnes de 6è de Grau Professional.

Els alumnes convocats a les Audicions de seguiment no faran la classe de grup si els coincideix en l’horari de l’audició.


FESTIUS
Tal com marca el calendari escolar aprovat pel Consell Escolar, us recordem que el divendres 13, el dissabte 14 i el dilluns 16 de maig són festius a l’emvic. De tota manera, el divendres 13 de maig tindrà lloc l’assaig de la Producció emvic que afectarà als Cors i l’Orquestra de Grau Professional.


VISITES ESCOLES BRESSOL
Al llarg del mes de maig els alumnes de les Escoles Bressol de Vic visitaran l’Escola de Música i assistiran a l’activitat que han preparat els alumnes d’alguns grups de Llenguatge musical. Els alumnes de l’emvic oferiran una audició amb programa coral i instrumental que comptarà també amb la intervenció dels alumnes de les Escoles Bressol. Un bon exemple d’intercanvi que il·lusiona a uns i altres.


A L’ENTORN DE ENRIC GRANADOS

L’emvic commemora l’any Granados

A l’entorn de… ENRIC GRANADOS vol retre homenatge al músic català en el centenari de la seva mort. Podeu consultar la publicació a l’entorn de la vida i obra d’aquest músic al web de l’emvic i al mateix temps ja sabeu que podeu participar en el concurs DIVERTIMENTO. La correcta resolució dels enigmes us farà entrar en el sorteig de dues entrades per a un concert de L’Atlàntida. Participeu-hi!


MONOGRÀFIC GRANADOS
Dimecres, 4 de maig de 2016 a les 20h

Alumnes de l’assignatura Recerca Artística participant al concert monogràfic sobre Granados

En el marc de celebració de l’any Granados, el Departament de Piano de l’emvic va programar un concert monogràfic amb obres del compositor català. L’homenatge al compositor romàntic el varen portar a terme prop d’una vintena d’alumnes de piano. El concert també va comptar amb la participació d’alumnes de l’aula de Recerca artística i musical que varen contextualitzar la figura del músic català. Un projecte musical que va posar en valor el sentit transversal d’aquest tipus de col·laboracions. Per molts anys!


INTERCANVI D’ORQUESTRES

Tutti de l’intercanvi d’orquestres Vic – Vilaseca

El cap de setmana del 7 i 8 de maig va ser intens pels alumnes i professors de les orquestres de corda del Conservatori. Es va portar a terme l’intercanvi amb l’orquestra de corda del Conservatori de Vila-seca, un centre amb qui ens uneix l’esperit de treball per a una educació musical de qualitat. L’experiència va resultar molt positiva a tots nivells i va permetre la construcció d’un repertori en comú a més de la intervenció particular de les formacions. Felicitats a tots els que ho han fet possible!


CANTATA CANIGÓ
Dimarts, 17 de maig a les 20h · Sala 1 Ramon Montanyà

Il·lustració de Junceda a l’edició Canigó de 1945

L’ESCOLA CORAL de l’emvic particia a la Cantata Canigó aquest dimarts, 17 de maig, a les 20.30h a la Sala Ramon Montanyà de l’Atlàntida. A partir de la proposta escènica pedagògica sobre Canigó que Francesc Bitlloch va fer, ja fa uns anys, per a les Bressoles de Catalunya nord, s’ha configurat una cantata per commemorar els 50 anys de l’arribada de la Flama del Canigó al Principat. A través de catorze cançons harmonitzades per Xavier Capdevila i il·lustrades amb els gravats que Junceda va fer l’any 1945 es fa un repàs molt significatiu a la llegenda pirenaica, origen de la nostra pàtria, que Verdaguer va convertir en obra universal.


PRIMERS CONCERTS
Divendres, 20 de maig a les 20h · Auditori Joan Anglada
El Departament de Piano organitza la 14ena edició del podium adreçat als alumnes del Conservatori que estiguin en disposició d’insterpretar un programa de concert més enllà de les intervencions habituals de l’aula d’instrument i del mateix Departament. A l’edició d’enguany hi participarà en Max Autonell Torrents, l’Andreu Giménez Larred i en Sergi Costa Ribó.
L’Atlàntida acaba de presentar el cicle Clàssica Jove 2016 Es tracta de la darrera proposta musical de la temporada protagonitzada per joves intèrprets i amb propostes molt directament relacionades amb la formació i professionalització dels músics joves. Per aquesta raó la implicació i l’interès de l’Escola de Música i
Conservatori de Vic són més directes que mai.
Entre els onze concerts programats trobem des d’antics alumnes internacionals com la violista Angès Mauri, una col·laboració del Conjunt de Clarinets amb el clarinetista Lorenzo Coppola, el concert de l’OCVic amb Ferran Bardolet de solista o la producció que ens oferiran l’Orquestra Simfònica de l’emvic i el Cor del Conservatori amb el suggerent títol De llegendes i del mar. Tot això a més de la presència novament de la JONC, l’Orquestra Simfònica de l’Esmuc i de l’Acadèmia de Quartets amb els quartets Casals i Gerhard.
Clàssica Jove comença el 22 de maig i s’allargarà fins el 22 de juliol. Dos mesos plens de bona música, jovent i talent. Aprofiteu els descomptes i abonaments que trobareu en el tríptic informatiu que aquests dies estem repartint i que podeu consultar també des del web de l’emvic.


LA GRAN PARTITA
Diumenge, 22 de maig a les 12h · Sala 2 Joaquim Maideu

Lorenzo Coppola treballarà amb el Conjunt de Clarinets de l’emvic

El conjunt de clarinets i el conjunt de vent de l’emvic treballarà uns dies sota el mestratge de Lorenzo Coppola, un dels clarinetistes més prestigiosos del món. Els resultats d’aquest treball es podran escoltar en un concert públic, on destacarà La Gran Partita de Mozart i en el qual també intervindrà el mateix intèrpret i director italià. Aquesta producció de l’emvic que comptarà amb la participació d’alumnes i professors s’emmarcarà en el Clàssica Jove 2016. Tenint en compte l’interès d’aquest concert i de tota la programació de Clàssica Jove, us recomanem especialment l’adquisició de l’abonament de 30€ que us permetrà l’assistència a tots els concerts del cicle. No us ho perdeu!


DE LLEGENDES I DEL MAR
Divendres, 27 de maig a les 20h · Sala 1 Ramon Montanyà

Evocacions marítimes en la Producció emvic 2016

Impressionisme francès, melodies fràgils i subtils, harmonies postromàntiques volgudament allunyades de la tradició més germànica. La pulcritud de les veus blanques en una obra sense massa pretensions virtuosístiques però amb tota la bellesa del que és simple i autèntic. El cor i l’orquestra del Conservatori de Vic ens presenten, en una esperada actuació conjunta, la Missa dels pescadors de Villerville de G. Fauré, una petita perla nascuda al mar de Normandia ara fa cent vint anys. I a aquesta actuació s’hi sumarà la intervenció de l’Orquestra de Corda del Conservatori i l’Orquestra Simfònica de l’emvic que oferirà l’obertura de Les Hèbrides del compositor romàntic Fèlix Mendelssohn. Un concert molt recomanable per als alumnes a partir de 10 anys. Us hi esperem!


CONCURS ACCat
El cap de setmana del 28 i 29 de maig tindrà lloc la primera edició del Concurs al talent individual que ha organitzat l’Associació de Conservatoris de Catalunya amb el suport del BBVA. Un cop tancat el termini d’inscripció, l’ACCat confirma que més de 150 alumnes dels conservatoris catalans participaran en aquest primer certamen. El Conservatori de Vic també aportarà una representació d’alumnes que es repartiran en les tres categories establertes. Els desitgem una molt bona experiència musical i d’intercanvi amb els alumnes dels altres centres. I molta sort!


RECITAL D’ANNA PROHASKA I VERONIKA EBERLE
Diumenge, 29 de maig a les 18h · Sala 1 Ramon Montanyà

La veu d’Anna Prohaska a l’Atlàntida

L’Atlàntida de Vic presenta Anna Prohaska, una de les grans veus de la lírica internacional, acompanyada per la violinista Veronika Eberle. Un recital únic a Catalunya que després de Vic recorrerà les millors sales de música d’Europa com ara al Concertgebouw d’Amsterdam, el Wigmore Hall de Londres, el Schwetzingen Festival, el Konzerthaus de Dortmund, Zurich, entre d’altres.
Programa:
Schubert: Salve Regina en La major
Webern: Schmerz immer, Blick nach oben
Pergolesi: Salve Regina en Do menor
Schubert: Octet en Fa major
A les 5 de la tarda:
Joan Vives oferirà una xerrada divulgativa entorn de l’obra
Entrada: 40€ (Alumnes emvic 50% de descompte)


SI TOQUEM JUNTS, SONA MILLOR!
Tancarem el mes de maig amb el concert del programa escolar Si toquem junts, sona millor! que en la seva quarta edició posa de manifest el valor d’un projecte de participació social a través de la música. Enguany els alumnes de 3r de primària de l’escola de Sentfores, Sagrat Cor, Santa Caterina i Vic Centre presentaran el treball multidisciplinar que han realitzat al costat dels professors de l’emvic i dels mestres especialistes de música dels centres de primària. Un exemple de transversalitat i de col·laboració educativa que celebrem en el seu cinquè aniversari. Per molts anys!


PREMI AULA DE MÚSICA PUIG-PORRET
Us informem que s’ha obert la convocatòria per a la quarta edició dels Premis Aula de Música Puig-Porret. Es tracta d’un concurs de mèrits adreçat a alumnes que faran 6è de Nivell Elemental o bé el curs anterior a l’accés al Conservatori i que demostrin bones aptituds i interès en aprofundir els seus estudis musicals. El Premi permet cursar el mòdul d’instrument de 60 minuts amb avantatges econòmics, a més de participar en un concert de l’Aula de Música Puig-Porret. Està obert a totes les especialitats i cal fer la inscripció a través del tutor de l’emvic que és el responsable d’orientar també en aquesta qüestió.  El termini d’inscripció és el 10 de juny i el concurs tindrà lloc el dissabte 18 de juny al matí. Trobareu tota la informació a l’apartat corresponent del web. Per qualsevol dubte podeu adreçar-vos a aulademusicapuigporret@emvic.cat


Escola de Música i Conservatori de Vic
93 702 72 57 (1) / emvic@emvic.cat / www.emvic.cat
Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Llegiu la Circular Informativa n7 – maig 2016

Atenció: Setmana Verda de dimarts a dijous

TAL COM FIGURA EN EL PLA GENERAL ANUAL DEL CENTRE, AQUESTA SETMANA TÉ LLOC EL SEGON PERÍODE DE JORNADES VERDES DEL CURS PER TAL DE PODER FER ACTIVITATS DE SEGUIMENT I AVALUACIÓ DE L’ALUMNAT. US RECORDEM ELS CANVIS QUE US PODEN AFECTAR


Del 10 al 12 de maig
JORNADES VERDES

HORARIS:
S’anul·len totes les classes a excepció dels grups de llenguatge musical i harmonia de Grau Professional de 1r a 5è, sensibilització P5, els grups de llenguatge de Nivell Elemental escolars (de 9 a 17h), i els grups de Preparació de la prova d’accés al conservatori que mantenen els horaris habituals.
Es restituirà la classe d’instrument dels alumnes que faran la prova d’accés al conservatori el juny 2016.

ACTIVITATS:

 • Audicions de seguiment d’instrument de Nivell Elemental i Nivell Mitjà:
  • Tots els alumnes de 4t i 5è de Nivell Elemental.
  • Alumnes de 2n i 3r de Nivell Elemental en disposició de mantenir al mòdul lectiu de 45 minuts d’instrument o d’accedir-hi el proper curs.
 • Proves d’instrument de Grau Professional: alumnes de 6è de Grau Professional.

Els alumnes convocats a les Audicions de seguiment no faran la classe de grup si els coincideix en l’horari de l’audició.


*RECORDEU QUE DIVENDRES, 13 DE MAIG, ÉS FESTA ESCOLAR A VIC

 • DURANT TOT EL MATÍ ASSAIG DE LA PRODUCCIÓ EMVIC A LA SALA 2 DE L’ATLÀNTIDA: CORS I ORQUESTRA DE GRAU PROFESSIONAL.

Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Atenció: Setmana Verda de dimarts a dijous

Clàssica Jove 2016: aprofitem-ho!

Tercera edició de Clàssica Jove

L’Atlàntida acaba de presentar el cicle CLÀSSICA JOVE 2016. Es tracta de la darrera proposta musical de la temporada protagonitzada per joves intèrprets i amb propostes molt directament relacionades amb la formació i professionalització dels músics joves. Per aquesta raó la implicació i l’interès de l’escola de música i del conservatori de Vic són més directes que mai. Entre els onze concerts programats trobem des d’antics alumnes internacionals com la violista AGNÈS MAURI, una col·laboració del CONJUNT DE CLARINETS amb el clarinetista Lorenzo Coppola, el concert de l’OCVic amb FERRAN BARDOLET de solista o la producció que ens oferiran l’Orquestra Simfònica de l’emvic i el Cor del Conservatori amb el suggerent títol DE LLEGENDES I DEL MAR. Tot això a més de la presència novament de la JONC, l’Orquestra Simfònica de l’Esmuc i de l’Acadèmia de Quartets amb els quartets CASALS i GERHARD. Clàssica Jove comença el 22 de maig i s’allargarà fins el 22 de juliol. Dos mesos plens de bona música, jovent i talent. Aprofiteu els descomptes i abonaments que trobareu en el tríptic informatiu que aquests dies estem repartint i que podeu consultar també des d’aquest web.

 

Publicat dins de Darreres Notícies | Comentaris tancats a Clàssica Jove 2016: aprofitem-ho!