El museu Blau

El 25 de febrer vam anar a visitar el museu Blau de Barcelona. Els nens i nenes de 5èA i 5èB vam realitzar una dinàmica amb grups per tal desbrinar “Qui es menja a qui?”, un joc amb fotografies d’animals en el que havíem de construir cadenes tròfiques. Quan vam entrar vam començar pel Big Bang, els primers éssers vius, l’evolució…. i animals, plantes, minerals, microbis, etc. Molt interessant!

Santa Fe del Montseny

El 26 de novembre vam anar al Montseny. Els nens i nenes de 5è vam caminar i caminar fent l’itinerari que ens duia a l’Empedrat de Morou. Vam poder veure La casa Partida, grèvols, castanyers, roques gegantines, l’embassament, un ramat d’ovelles, gel, fulles gelades, i moltes coses més. Feia molt i molt de fred. Sort que anàvem ben abrigats i abrigades.
Aquí teniu unes quantes fotografies de record.

Excursió a la Creu de Canet

El passat dijous 31 d’octubre vam anar a passar el dia a la Creu de Canet.Allà vam buscar tot ple de fulles, fruits i minerals. També vam poder observar diferents tipus de bolets.

Els nens i nenes de cicle superior vam jugar a les presons o cadena tròfica. Cada grup classe havia d’empresonar els de la classe del costat i així successivament, fent una cadena.

Després vam dinar per grups. Cada nen o nena portava alguna cosa per menjar i la compartia amb el grup.

Ens ho vam passar d’allò més bé!

Experimates

Amb els alumnes de 5è i 6è estem fent problemes matemàtics que fan pensar i que són força curiosos.

No ho sembla, però és veritat

A quina altura pot volar una mosca?

 

Pista: La torre més alta del món, que és al Canadà, té una alçària aproximada de 553m.
Les mosques poden volar fins a 647m per sobre d’aquest edifici.

 

I mentre treballem en grup anem resolent els problemes. Aquí teniu algunes fotografies del moment en que treballem.

PLÀSTICA AMB CD’S

Divendres passat vam fer plàstica amb materials diferents: plastilina, cartró, banderoles, cordill,  llana, paper de seda, escuradents, coto fluix, etc. Primer havíem de pensar el que volíem fer amb tot aquell material. El CD era el principal del que creàvem. En segon lloc havíem d’agafar el material i posar-nos a treballar.

Aquí teniu unes quantes fotos: