VISITA DE LA LOLA CASAS

El 23 de març ens va visitar la Lola Casas. Va ser una visita molt interessant i divertida ja que vam parlar de llibres, ens va llegir poemes seus, li vam recitar un poema seu sobre l’eclipsi que ens havíem après, vam cantar cançons i fins i tot vam ballar!

Li vam fer algunes preguntes. Aquí teniu les seves respostes:

Quina és la teva música preferida?

M’agrada molts tipus de música, des d’alguna música electrònica , música clàssica… Però tinc dos autors preferits, un compositor rus que es diu Diimitri Xostakòvitx i un d’americà que es diu Bruce Springsteen.

Per què et portaves tan bé amb el Roal Dalh?

Tot va ser a partir dels alumnes que li van voler fer arribar un treball del llibre de “Les Bruixes” que havien fet. Va començar una relació que va durar 4 anys.

Per què escrius més poemes que no altres coses?

Perquè vaig començar per aquí…És com escriure contes curts, potser és que sóc una mica mandrosa per escriure contes llargs…

Quan escrius un llibre, quines sensacions tens?

M’ho passo molt bé, si no gaudís escrivint, no escriuria, ho deixaria córrer.

Quan escrius un llibre, ho fas pensant en algú?

De vegades si, de vegades no. Per exemple, “Pep l’escombriaire” el vaig escriure pensant en l’escombriaire del meu barri, o el de la burra Xurra, que existeix de veritat.

Com era la teva vida quan eres petita?

Una vida molt normal, com la de qualsevol nen de l’època, el que passa és que els pares no tenien diners i no em van poder pagar les classes de ballet, jo volia ser ballarina. Em vaig haver de posar a treballar de molt jove, abans als 12 anys molts ja treballàvem.

Va canviar la teva vida a partir que vas conèixer en Roal Dalh? Sobretot a l’hora d’escriure?

A l’hora d’escriure no, ja que jo encara no escrivia. Com a persona, bastant, era una persona molt interessant, un autor important que em va fer canviar la manera de veure el món.

Quin ha estat el llibre que més t’ha agradat publicar?

Jo els estimo tots igual els llibres, com si fossin els meus fills. Quan surt un llibre nou em fa molta il·lusió, però quan surt el següent també…

Si poguessis demanar un desig, quin seria?

Que la gent anés menys atabalada, que es prenguessin el seu temps i no anéssim tan ràpid per tot i estressats.

Amb el Roal Dalh, parlàveu en anglès?

No, havíem de parlar amb un traductor davant, és una llàstima no saber anglès.

Els teus alumnes t’ajuden a escriure els poemes?

No, si algú t’ajuda a escriure alguna cosa has de posar el seu nom en el llibre, sinó no seria just.

T’agrada més fer poemes amb rodolins?

No, al contrari, tinc un llibre que es diu precisament “Rodolins”, sinó prefereixo fins i tot els poemes que no rimen.

20150323_101308

EL REI INJUST

Avui ens ha visitat el Yorgos i ens ha explicat un cont molt interessant: El Rei Injust.

Ha estat molt divertit perquè hem pogut participar tots i totes i a més, ens ha ensenyat moltes coses. Ara ja sabem que les coses més importants del món són… Ai, ara no me’n recordo! M’ajudes?

Escriu un comentari explicant quines són aquestes coses tan importants i si t’ha agradat el conte!

Per cert…Que bé que dibuixa el Yorgos, eh?

rei injust

Setmana Mediambiental

Ara que ja fa uns dies que vam acabar la Setmana Mediambiental i hem pogut pair una mica totes les activitats que vam fer, és hora d’avaluar la feina feta!

Heu d’escriure un comentari valorant la setmana en general o les activitats que us hagin agradat més i les que menys.

Hem d’intentar escriure sense faltes d’ortografia!

logo escola verda

Visita al Museu Blau

El passat divendres vam anar a visitar una de les seus del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el museu Blau que està al Fòrum de Barcelona. Molts de nosaltres no coneixíem aquest museu i va ser un descobriment. Els nens i nenes de la classe del foc de 3r van fer un recorregut pel museu intentant descobrir com es mouen els éssers vius i els alumnes de 4t van fer d’exploradors de la illa d’Hipàtia. Ens van quedar parts del museu que no vam poder visitar com l’exposició que hi ha actualment dels enverinats. Si animeu els vostres pares us podeu acostar un dia per veure-la. Us deixem l’enllaç de la pàgina del museu:

Museu de Ciències Naturals

BOMBERS!!!

Fa uns dies vam anar a visitar el Parc de Bombers de Sant Feliu de Llobregat. Aviat sortirà un article a la Revista Candela de l’escola, però us fem un avançament…

Vam conèixer al Raul i al Jose Ángel que ens van explicar moltes coses sobre els bombers: com treballen, la roba que han de portar, els tipus de camions, el material dels camions, ens van ensenyar tot el parc, o sigui “casa seva”…Va ser molt interessant i divertit perquè ens ho van explicar molt bé, eren molt simpàtics.

Aquí us deixem una foto!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comarques de Catalunya

Els alumnes de 4t estem estudiant les comarques de Catalunya i hem trobat aquesta web on podeu aprendre-les. Teniu puzzles per saber on es troba cada comarca, jocs per reconeixer-les amb l’ajuda de la capital, entre d’altres. D’aquesta manera segur que us serà més divertit estudiar-les.

Mapes interactius