PROJECTE: ELS MINERALS

Els alumnes de 3r B hem fet un projecte sobre els minerals molt interessant. Hem après moltes coses, sobretot hem après el que significa treballar en equip, la importància d’autoavaluar-nos i ser conscients de les coses que fem molt bé i també de les que cal millorar, a organitzar-nos…

Tot plegat ens ha portat temps i esforç però ha valgut la pena!

Ara tenim una exposició muntada a l’aula d’audiovisuals i la volem compartir amb tots vosaltres. Ja sabeu que esteu convidats!

També hem volgut fer un recull d’una part del treball fet i hem preparat un llibret per compartir-lo. Aquí el teniu:

COLÒNIES

Ja tenim aquí les colònies. Aquest any anem a Can Font, al municipi de Brunyola. Aquí teniu la seva pàgina web:

http://www.canfontbrunyola.cat

Els mestres ja hem anat a visitar-la i ens ha agradat molt. Segur que ens ho passarem molt i molt bé!

TALLER DE ROQUES I MINERALS

El dijous 19 d’abril els alumnes de 3r B vam fer un taller molt divertit i interessant sobre les roques i els minerals relacionat amb el projecte que estem fent.

La mare de la Lila de la nostra classe i de l’Aina de 5è A, la Marta Guinau, juntament amb altres dues expertes geòlogues i química, la Mari Àngels i la Fadua, de la Universitat de Barcelona, ens van ajudar a entendre la diferència entre roques, minerals i pedres.

Després d’investigar una mica vam poder classificar alguns minerals com la halita, la galena, la pirita, el quars, el grafit, el guix…tenint en compte les seves propietats: duresa, lluïssor, color, i fins i tot el sabor!!

Hem tingut l’oportunitat de veure altres minerals molt interessants i també d’entendre com són d’importants per a la nostra vida ja que s’utilitzen per fer moltes coses: amb el grafit es fa la mina del llapis, de la halita s’extreu sal, amb el quars es fan coses de vidre, amb la galena es fa el plom…

La Mari Àngels ens ha explicat que perquè alguns minerals tinguin formes tan maques i especials necessiten tres coses: temps, espai i tranquil·litat (TET).

Apa! Això si que és un bon missatge!! I és ben cert!! Tot allò que fem surt molt millor si ho fem amb temps en un espai adequat i amb tranquil·litat, sense pressa.

Ha estat una experiència fantàstica per a tots i agraïm moltíssim a les tres expertes que hagin compartit amb nosaltres els seus coneixements d’una manera tan entretinguda. MOLTES GRÀCIES 😉

VISITA A LA FÀBRICA DANONE

El dia 5 i 6 de març els alumnes de cicle mitjà vam anar  a visitar la fàbrica Danone.

El Juan Granados, pare de l’Arnau Granados de 5è B, que treballa a la fàbrica, ens va explicar  l’origen dels iogurts Danone així com tot el procés de producció, des del moment que arriba la llet en els camions cisterna, procedent de les granges,  fins que els transportistes s’emporten els productes elaborats cap a les botigues i supermercats.

Vam descobrir  moltes coses que són necessàries per  poder arribar a fabricar un iogurt. Des del tipus de vaca que dona molta llet, la frisona, fins a uns éssers minúsculs,” la vulgui i la filo”, uns bacteris la mar de bons!  que són els encarregats de transformar la lactosa de la llet en àcid làctic i així la llet es transforma en iogurt.

També vam  veure un vídeo sobre el inicis de la fàbrica  Danone i vam conèixer algunes curiositats com per exemple que el nom de Danone es deu al fill del fundador que es deia Daniel  i també  que el  iogurt es venia al principi en farmàcies com a medicament.

Més tard  ens vam equipar amb bata i barret per entrar a la fàbrica i veure, a traves d’unes finestres,  les grans màquines que es  fan servir i com s’organitzen per fabricar milions de iogurts.

També ens van deixar tastar algun dels seus productes i fer una manualitat abans de fer un examen final! El vam fer molt bé i ens van premiar amb un lot de productes per a cadascú.

En acabar la visita vam anar cap el Parc de la Linera de  Parets del Vallès per  dinar i  passar una bona estona jugant  tots plegats !