Com funciona la càmera, el micro… i les descripcions

Aquest passat divendres 8 d’octubre, en el taller de cinema que ens fa en Pep vam veure l’equip de rodatge, que és format per l’equip de so i l’equip d’imatge, també, a l’hora d’escriure, amb la Victòria hem après a fer una descripció.

Primer ens han ensenyat el trípode: és un aparell amb tres potes que serveix per subjectar la càmera. Ens han explicat que per obrir-lo cal destrincar (obrir) uns ganxos; per apujar-lo o abaixar-lo també calen aquesta mena de palanques.

amb-cura-i-delicadesa1trincar-destrincar

Quan ja tenim el trípode llest toca posar la càmera.S’ha d’acoplar a la càmera una cosa que es diu zapata o pastilla que serveix per poder posar la càmera al trípode fent un efecte com de tren o tapa de caixa de dominó També hi ha un ganxo i un botó vermell per poder col·locar la càmera amb seguretat.

Després vam veure l’equip de so. Està format per un micròfon direccional, o sigui, que només grava el so cap a una direcció; una pistola, que serveix per mantenir el micro recte sense que es mogui,i amb molta seguretat; un zeppelin,que és una espècie de funda de plàstic per posar-la a dins de la pistola amb el micro; un cable,en un extrem del qual hi ha forats(femella) i en l’altre punxes(mascle);un peluix que serveix per envoltar el zeppelin per tal que no se senti soroll, i finalment la perxa, que és el pal amb què ho aguantem tot.

zeppelinun-ultim-repastots-contra-el-tripodeencara-atents1

Després hem fet una redacció i hem après que no només es poden descriure persones ,animals o objectes, sinó que també es poden descriure els sentiments, com per exemple l’alegria , la tristesa, l’amor…O sigui, podem descriure els sentiments amb imatges, per exemple l’alegria la podem mostrar amb la imatge d’un nen corrent per un prat…

Text d’Àlex Arenas
per-que-podria-servirno-pesa-tantla-perxa-2la-perxa-1increible-una-classe-atentafotosens-ha-quedat-molt-clarencara-atentsdestrincar-trincarcamera-manara-em-toca-a-miaixo-son-uns-apunts-la-resta-son-xorradesa-punt-per-sortir-a-grabar

15 Respostes a “Com funciona la càmera, el micro… i les descripcions”

 1. Pep Diu:

  Què bones aquestes fotos dels vostres inicis com a cineastes!

  Aprendre a manipular adequadament el material i respectar-lo és molt important per poder-lo fer servir amb total garantia. Divendres que ve encendrem la càmera i començarem a descobrir-ne els recursos: focus, diafragma, balanç de blancs, òptiques… I si tot va bé i tenim temps, cada petit grup rodarà un pla!

  Fins aleshores!

 2. Cinema en curs 2010-2011 » Blog Archive » Introducció a l’equip Diu:

  […] Com funciona la càmera, el micro… i les descripcions, per Institut Domènech i Montaner, de Canet de Mar. […]

 3. Anna Diu:

  Que divertit va ser! Ens u passarem molt bé aquest any amb aquest taller!

 4. cristian Diu:

  el taller de cinema en curs m’agrada per que fem coses sobre el cinema i a sobre podem agafar objectes relacionats amb el cinema.

 5. Rachida Diu:

  Ara ja he après a manipular una mica la camera gracias a tu. Espero aprendre-hi més.

 6. CAAARLA! Diu:

  Ens ho vam passar moltbé la semana passada, i espero que segueixi aixi duran tot el curs! 🙂

 7. Montse Diu:

  Aquest TALLER és fantastic!!!
  només acabem de començar i ja estem tots il·lusionats amb això.
  és un privilegri poder-lo fer 🙂

  MONTSE

 8. dani Diu:

  a mi aquest taller m’agrada molt i espero que el cronometratge final ens a surti molt be el que més m’agradat de moment a sigut el trípode i la camara.

 9. Judit Diu:

  M’ho vaig passar molt bé, suposo que durant el curs ens ho passarem molt millor, grabant i tot!
  Perquè mencanta despertar-me els divendres i pensar ” Bieen! Avui cine!” Perquè és molt diferent que les altres classes! Sortim una miqueta dormits a les fotos però….:)!
  Fins divendres!

 10. Pubiiilll Diu:

  Eiii!!! be, molt be. aquest taler serà una gran experiencia, pas per pas farem una gran pel·lícula!!!

 11. AlEx! Diu:

  Em va agradar molt aquet taller,vam veure lequip de rodatge,estic impacien per saver fer funcionar la càmera… 🙂

 12. ruben Diu:

  golden grajammm macuuu!!!!

 13. Pep Diu:

  Enhorabona!
  Veig que ja sabeu publicar al blog!

  A partir d’ara, per tant, aquesta serà una eina de comunicació i aprenentatge més al taller.

  Fins divendres!

 14. jonh Diu:

  yaaaaa com mola pep les classes cada vegada són mes mollones ara espero anar a gravar m’en moro de ganes de anar a gravar

 15. Abderrahim Diu:

  hola Pep sóc l’abderrahim i en jonh: tenviem aquest missatge per agrairte les vegades que ens vens a veure i fas que ens hu passem bé mentre apranem cine. Tu si que ets un bon professor de cine. Si hi hagues un concurs de professors de cine tu tan portes un oscar .ETS el millor

Deixa una resposta