CONSTRUCCIONS AMB MATERIAL DE REBUIG

La classe dels egipcis de 5è, i la dels polítics de 6è estem fent un projecte de reciclatge, a partir de materials de rebuig cadascún de nosaltres ha de pensar en fer alguna cosa.
En aquesta activitat de plàstica es treballa sobretot la creativitat i la feina ben feta.

Ara totjust comencem, d’aquí uns dies us ensenyarem les nostres creacions i farem una EXPOSICIÓ.

DIA D’ANAR A PEU A L’ESCOLA

Dimecres 8 de setembre, se celebra el dia d’ anar a peu a       l’ escola per tal de poder reduir la contaminació.

A la nostra escola, aquest any, aquesta diada va tenir el lema : CAMINANT TOT ES VEU MILLOR.

En primer lloc tots els alumnes de primària vam haver de buscar pel poble 36 detalls dels quals en teníem la fotografia.

Aquesta va ser una manera de descobrir petits racons del nostre poble. A nosaltres el que ens va costar més, va ser trobar la bústia de Cal Cadiraire.

Els nens i nenes d’educació infantil van comptar els carrers per on havien passat. L’Ariadna es la que va passar per mes carrers.

En conclusió ens ho vam passar molt bé!

Equip de redacció: Lluís, Genís, Jesús i Josep

La classe dels polítics, 6è. Torà 10 d’octubre de 2014

ELS DIABLES FEM CODONYAT

Aquest matí hem anat a plegar uns quants codonys que havien caigut de l’arbre. Els hem portat a la cuina i més tard hem anat a fer codonyat.
Primer ens hem rentat les mans, hem rentat els codonys, els hem tallat i pelat. N’hi havia més de 2 kg ! Un cop tallats, els hem posat dins d’una cassola i hi hem afegit més d’un quilo de sucre. Ara, ens toca esperar a que el foc faci la seva feina. Després, el triturarem i el posarem en safates en algun lloc fred. Quan estigui a punt, el compartirem amb tota l’escola. BON PROFIT!

We take part in a contest!

Students from CS are happy to tell that they have participated in a contest organised by Cambridge University Press called THE POWER OF IDEAS.

We have sent three pieces of work.

1. An advert about very special chewing gum: Speak Foreign Languages with special chewing gum. Watch it!

2. A radio programme about a fantastic WEATHER MACHINE. No more problems with rain, storms, droughts, etc. Listen to it!

WEATHER

3. No more homeless people. Have a look at this comic, HOMELESS APP!

icon

 

 

LA CLASSE DE 3r: ELS DIABLES

Aquest curs, els alumnes de tercer hem decidit ser la classe dels diables. Després de moltes propostes i idees hem pensat que podríem aprendre moltes coses de les festes, danses i tradicions de Catalunya. Estem molt emocionats i ja estem esperant que algun d’ells ens vingui a fer una visita.De moment nosaltres ja ens hem vestit …voleu veure’ns?

LA CLASSE DELS POLÍTICS: COMENTEM L’ACTUALITAT

COMENTEM L’ACTUALITAT   19/09/14

A ESCÒCIA GUANYA EL NO

Dijous, dia 18 de setembre, Escòcia va decidir el seu futur com a país.

David Cameron va obrir portes a tota la població perquè podés opinar-ne em referèndum. Segons el periodista ,Antoni Bassas ,amb aquesta estratègia s’ha guanyat el vot de tots el indecisos.

Els resultats han estat molt ajustats ,NO 55,4 % i SI 44,6%.

Ens agrada el David Cameron perquè ha donat l’oportunitat de que la seva gent opini votant .

Si a Escòcia hagués guanyat el SI, a Catalunya ens aniria millor. Un dels fets més importants és que hi hagi participat tanta gent. Ens agradaria que en unes properes eleccions guanyés el SI.

Creiem que sí en David Cameron hagués posat inconvenients al procés de votació, hauria pogut guanyar el SI a la independència, el seu líder, ha dimitit , en espera que hi hagi un nou líder els propers anys.

 

COMENTEM L’ACTUALITAT   26/09/14

ATAC XENÒFOB A LLEIDA

El passat dilluns 22 de setembre, un jove de 21 anys, estudiant de medicina, va apunyalar a sang freda a cinc persones pel carrer.

Després de ser detingut per la Guàrdia Urbana, està en mans dels Mossos d’Esquadra i aquest divendres declararà davant del jutge.

Després d’haver-li fet un reconeixement mèdic s’ha confirmat que aquest acte no ha estat fruit de cap trastorn mental.

Aquest jove té antecedents d’altres agressions xenòfobes. Creiem que aquest odi cap als estrangers és del tot intolerable i que la justícia hauria d’haver pres mesures molt abans.

Pensem que caldria fer una revisió i una reforma de tot el sistema judicial al nostre país per tal de resoldre millor aquests casos.

Equip de redacció: Joan, Adrià, Iulia, Avril i Xènia.

 

Equip de redacció : La classe dels Polítics. 6è.

Torà, 19-setembre-2014

 

COMENTEM L’ACTUALITAT   26/09/14

   ABUSOS D’ UNA MENOR A CALAF

Divendres, 19 de setembre, uns pares de Calaf denuncien a un professor, de catequesi musulmana, que s’ensenyava l’Alcorà, per abusar d’una nena de 6 anys.

Els pares a l’anar a recollir-la van veure que el professor li feia tocaments .

Ara la policia investiga si només ha estat aquell dia o és un fet habitual i amb més víctimes. De moment ha estat detingut.

Sens dubte, aquest professor deu patir alguna malaltia ja que no és propi de cap persona i menys d’ un professor fer actes tant insòlits. També ens estranya que es tracti d’ un professor de religió, ja que la religió musulmana tampoc permet els abusos sexuals.

Certament , segons la nostra opinió   l’ haurien de posar a la presó o bé portar-lo a un psiquiatra, per curar-lo         d’ aquesta malaltia mental.

No sabem perquè, però a vegades sembla que la nostra societat estigui malalta.

 

Equip de redacció: Lluís, Genís, Jesús i Josep.

La classe dels polítics, 6è. Curs 2014-15

 

COMENTEM L’ACTUALITAT 3/10/14

EL PRESIDENT  DE LA GENERALITAT, ARTUR MAS, CONVOCA LA CONSULTA PEL 9-N PERQUÈ EL POBLE DONI LA SEVA OPINIÓ
Dissabte, 27 de setembre, el president de la Generalitat, Artur Mas,després d´haver fet i aprovat  una llei de Consultes convoca una consulta per tal que els catalans puguin decidir el seu futur i es pugui fer una votació.
En primer lloc dir que tots aquest partits polítics CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP es van posar d’acord per un referèndum, que ara és només una consulta, amb dues preguntes: “Vol que Catalunya sigui un Estat?” i, en cas afirmatiu, “Vol que aquest Estat sigui independent?
El secretari del govern, Jordi Baiget, tiet del Genís de la nostra classe, va llegir el decret al saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat i seguidament Artur Mas va signar-lo amb una ploma, de marca catalana, que passarà a ser una peça del Museu d’ Història de Catalunya.
Després de signar, el president va sortir al balcó de la Plaça St. Jaume i va ser aclamat per una multitud que li donava suport. Segons, el mateix Artur Mas, aquest va ser un dels actes més important de la seva vida.
Per finalitzar, cal dir també, el mateix dilluns 29 de setembre, es presentà el Llibre Blanc a la població. Un llibre que explica com es governaria una Catalunya independent. El president també va fer un discurs dirigint-se a tot el món parlant en català, anglès i castellà.
Creiem que aquesta diada és històrica i que per la seva importància sortirà en el futur, als llibres d’ història dels nostres fills.

Equip de redacció: Avril, Iulia, Joan i Adrià
La classe dels polítics cs, 6è. Curs 2014-15

 

COMENTEM L’ACTUALITAT 3/10/14

EL TC SUSPÈN LA LLEI DE CONSULTES

El passat dilluns 29 de setembre, es van reunir els membres del TC per suspendre la llei de consultes aprovada pel govern català.

No ha fet falta ni una hora per tombar una llei que ha estat fruit de la voluntat de tot el poble català.

Un 90% dels ajuntaments catalans recolzen la consulta i com a acte de protesta el mateix dimarts van convocar a tota la ciutadania a davant dels seus ajuntaments per manifestar el rebuig d’aquesta sentència.

És impressionant que 12 persones puguin tombar la decisió consensuada per gairebé 7 milions de persones.

Realment sembla que haguem viatjat en el temps i estem en aquella època on les decisions només les prenien els més poderosos.

És incoherent fer-nos creure que vivim en una societat democràtica però que no pot opinar lliurement.

Equip de redacció: Xènia, Jesús, Josep, Genís
La classe dels polítics cs, 6è. Curs 2014-15