PETITS I MARIA

<!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–>

Mares i fills/es

de la nostra

classe


Fem un petit resum del projecte que estem fent

 

Comencem el projecte mirant 4 fotos de’n Bru Rovira a través del canó i les comentem en gran grup. Posteriorment en poques paraules diem el que ens transmeten, el que hi veiem, … i comentem que en totes les fotografies que hem vist hi ha amor i també una mare i un fill. Cada nen escull una foto, s’inventa una història, fem conferències de les nostres històries i posteriorment les veiem i les comentem en gran grup.


cimg6854

<!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–>

Ens convertim en fotògraf i fem fotos de nosaltres amb les nostres mares, per posteriorment fer-ne una exposició.

50

Parlem sobre com és d’important la nostra mare per nosaltres i dibuixem la cosa que més ens agrada fer amb les nostres mares.

Els hi plantegem la següent qüestió, vosaltres heu estat dins la panxa de la mare?

501

 

Mirem a través d’un power point molts tipus d’animals on hi surten només mares  amb les seves cries i ho comentem posteriorment. Sorgeix la següent pregunta: “les plantes tenen mare?” Ho investiguem …

 

Portem diverses imatges de mares i fills i fem un mural fent una classificació si són escultures, pintures, dibuixos,…

cimg71421

Situem en la nostra línia del temps en Bru Rovira i a la Isabel Muñoz i en parlem una mica.

Anem a veure una exposicó de fotografia al Caixa Fòrum de la Isabel Muñoz sobre la infàcia, abans però veiem per mitjà d’internet una noticia que parla sobre l’exposició. Agafem la camara de fotos de l’escola i anem fent diverses fotografies de l’exposició.

cimg7184cimg7182

Parlem de l’exposició, de les fotos que hi havien, dels sentiments que transmeten, dels nens d’arreu del món, … I com podem començar a muntar una exposició de fotografia. En dibuixem un croquis.


croquis5

Pensem un títol per l’exposició i en parlem entre tots. Decidim que l’exposició és dira: “Mares i fills/es de la nostra classe”.

Tornem a mirar les fotos del Bru Rovira i les representem gestualment.

503502

Parlem sobre quan nosaltres serem pares i mares i ho representem amb un dibuix

504Fem un díptic per l’exposició i el fem arribar a tota l’escola i a tot el poble.

foto-diptic

Finalment preparem i fem la conferència i l’exposició de mares i fills de la nostra classe.

505507

conferencia-05550150Escrivim i dibuixem el que més ens ha agradat del projecte

 

508Aquests dies en el passadís de primària també tenim l’exposició de Maternitats del Bru Rovira.

509

http://www.youtube.com/watch?v=cwb7qDSxBuk

L’EXPERIMENT DE L’AIGUA I LA


PLASTILINA

FEM UN PETIT RESUM AMB ALGUNES FOTOS PER DOCUMENTAR-HO

Anem provant com podem fer per tal de que la plastilina suri en l’aigua: uns quants nens/es aixafen la plastilina, d’altres li fan com un motor, d’altres agafen una motlle de plastilina i fan un vaixell,…

setembre-09-023-50setembre-09-035-50setembre-09-119-50setembre-09-108-50setembre-09-117-50<!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–>

I entre tots hem comprovat que perquè la plastilina suri en l’aigua ha de tenir forma de vaixell però amb parets.

setembre-09-123-50

<!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–>

En Jan té una pregunta: “com és que les taules de surf si no tenen parets suren?” per aquest motiu la Maria ens porta informació d’internet, però abans el Jan ens porta una taula de surf per tal de que la puguem obrir i veure que hi ha a dins.

cimg5736-50

Hem descobert que a dins la taula de surf hi ha unes boletes que si les poses a dins l’aigua suren i a més a més si mirem la taula de surf per un costat és gruixuda.

Hem agafat aquestes boletes i d’altres materials (fusta, paper, plàstic,…) i hem mirat si totes les coses suraven o no. Els hi hem fet la següent pregunta: la plastilina posada de qualsevol manera sura? I tots els materials plans suren? I hem pogut comprovar que no.


dscn2654-501

<!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–>

La classe dels petits i l’Àngels han estat investigant com és que hi ha algunes coses que suren i d’altres no i ens ho han vingut a explicar.

cimg5676-501

<!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–>

També hem investigat com és que si fem vaixells de plastilina suren i si anem posant pes a sobre s’acaben enfonsant? I d’aquí ha sorgit la pregunta com és que suren els vaixells?

L’Iris ha portat una espelma, el Jan un llibre de vaixells de pirates i la Clara un full on ens parla de la densitat, estem investigant sobre això.

Una de les preguntes que també ha sorgit és: que com és que quan nosaltres tirem una cosa a dins d’un recipient d’aigua surt una mica d’aigua del recipient? I si tirem clips que passa,….

dscn2812-50

Hem estat parlant sobre que deu passar a dins de l’aigua per què les coses surin i ho hem dibuixat entre tots, n’hem parlat i hem escollit un títol: “com és que suren les coses?”

dscn2666-50dscn2656-50

dscn2659-50

<!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–>

També ens estem imaginant com està feta l’aigua per dins i ho hem dibuixat i hem fet maquetes amb diferent material (paper de plata, paper pinotxo, fulls de diferents colors, botons, plàstics, cordills,…) i ho hem explicat als nostres companys.

tallers-079-505doctubre-003-50

Hem mirat fotos i vídeos del Cosmocaixa per veure com està feta l’aigua per dins i com és que suren els vaixells, hem provat si nosaltres suràvem a l’aigua i han vingut 3 nenes de la classe dels grans amb la Carme a explicar-nos que és la densitat.

Hem parlat sobre tot el que hem après i ens hem preperat una exposició. Els nens més grans de la classe (p-5) ho han explicat als pares i els altres els hem ajudat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *