PROJECTE SANTI

Aquesta setmana hem tingut la visita de nois i noies del Servei de Teràpìa Ocupacional Pere Parera de la Fundació Maresme. Els alumnes de primer han realizat i compartit diverses activitats amb ells: Jocs, cançons, balls en el marc del projecte educatiu d’en Santi. Ha sigut una experiència molt maca i enriquidora per a grans i petits. Moltes gràcies a tots i totes, a reveure i fins aviat!!!

 

ENGLISH DAY

The first English Day was led by the students in year six and all the rest students took part as well. It took place on the 8th June.

The students of year six organized and explained English activities to the whole school. They all had fun!

Before the break, all the groups played games. Then, after the break, all the students had arts and crafts activites (decorating their own pictures, bookmarks, masks and board games).

GRAN ÈXIT DEL CONCERT 4CORDES TRALALÀ!

Aquest divendres 1 de juny els alumnes de 3r han protagonitzat el concert final del Projecte 4cordes que hem engegat enguany amb l’aprenentatge del violí i violoncel a l’escola.
Han realitzat l’espectacle Tralalà i el globus vermell amb música original de Ferran Badal. Tot ha anat perfecte i estem molt contents de la feina feta!

A més de l’orquestra del 4Cordes, hem comptat amb l’ajuda d’en Khel López i la Rita Martí per escenificar el conte, així com músics professionals com Nil Villà al saxo, Pep Terricabras a la percussió o la Laia Serra al violí.
Agraïr a l’equip de Musicop: Clara Cuadern, Carmesina Pons i Laia Serra, a l’Ampa de l’escola Les Fonts, a l’Ajuntament d’Argentona, L’equip tècnic i personal de La Sala, Families, mestres i alumnes,… Entre tots hem fet realitat aquest projecte tan bonic. Moltíssimes felicitats artistes!!!

CONCERT FINAL “VEUS COM CANTO?” 2n


Primer any que es realitza el projecte “Veus com canto?” a totes les escoles d’Argentona. El seu objectiu és introduir els alumnes de primària al món de la música a partir del descobriment i del treball de cançons populars. El Projecte neix a partir dels treball discogràfics Musiquetes per la Bressola 1,2,3…Pica Bressola, els quals s’ha publicat per donar a conèixer les escoles bressola de la Catalunya Nord.
A Argentona els nens i nenes de cicle inicial han presentat la cantata sota la direcció musical de Dani Àlvarez i l’acompanyament musical del grup La Coixinera.

CONCERT ARGENTONA VEUS COM CANTO?
Escoles Participants:
Escola Bernat de Riudemeia, Escola Argentona, Escola Sant Miquel del Cros i Escola Les Fonts.
LLoc: Teatre La Sala (Argentona)
Dia: Divendres 25 de maig a les 6 de la tarda

Moltes gràcies a tota la gent i institucions que ho ha fet possible i Felicitar especialment als cantaires i als músics. Va sortir molt bé!!!

VIATGE D’ESTUDIS A GRANADA 2018

A la tornada, sempre hi ha alguna sorpresa i temps per a recordar allò que hem viscut a Granada.

 

TRALALÀ Concert 4Cordes (Alumnes de 3r)

Estem molt contents d’anunciar-vos que el proper divendres 1 de juny a les 17:15 al Teatre la Sala d’Argentona farem el primer concert de 4Cordes, que porta com a títol “Tralalà i el globus vermell” com a cloenda del projecte que hem iniciat enguany amb els nostres alumnes de 3r, i ens agradaria molt comptar amb la vostra assistència.

El projecte 4cordes de la Cooperativa Musicop té com a finalitat oferir nous recursos per abordar les realitats de l’entorn de nens i nenes en edat escolar per mitjà de l’aprenentatge artístic contribuint així al desenvolupament de competències socials, comunicatives i relacionals dels infants.

Procura aportar eines i instruments de creixement personal i de l’entorn per mitjà de l’aprenentatge del violí i el violoncel a través de l’orquestra amb els alumnes de 3r.
Aquest projecte s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Argentona i l’AMPA de l’escola.
L’entrada al concert és gratuïta. Podeu passar a recollir les invitacions a la secretaria de l’escola.
 
Us hi esperem!
En aquests enllaços podreu veure un tastet del nostre treball:


Ferran Badal i Pijuan

 Ferran Badal 

l’Espectacle que podreu veure el proper divendres té música original de Ferran BadalTítol Superior de Música en l’especialitat d’interpretació en Jazz i Música Moderna (Esmuc, 2012), diplomatura en interpretació de flauta clàssica (CMMB, 2002), Recerca internacional entorn la música, l’educació i la comunitat (2013-14). Formació en diferents metodologies interpretatives i pedagògiques i expert en Soundpainting.

Actualment és coordinador intern de l’Escola Municipal de Música de Mataró, director artístic de Comusitària i professor de banda, flauta travessera i projectes de Música i Comunitat a l’EMM Mataró des del 2010. Ha estat professor de banda, big-band, combo, cambra, llenguatge musical i flauta travessera a l’Escola Municipal de Música del Masnou, l’EMM del Prat de Llobregat, l’EMM El Papiol,  i l’EMM Roda de Ter i l’Esquirol .És professor del Departament de pedagogia de l’Esmuc des del 2015.

CONCERT “VEUS COM CANTO” dels alumnes de 2n

Els nostres alumnes de 2n participaran al concert “Veus com canto” que tindrà lloc aquest proper divendres, 25 de maig a les 18:00h al Teatre la Sala d’Argentona.

CONCERT FINAL CANTÀNIA 2018 PARTÍCULES

CANTATA CONTEMPORÀNIA = CANTÀNIA

Aquest any amb la Cantata Partícules hem assistit a l’origen i evolució de l’Univers. Ara fa uns tretze mil vuit cents milions d’anys hi va haver una gran explosió: un magma ben espès que de cop s’espandeix. És l’origen del món; tot és calent i roent. Una mena de sopa caòtica i incandescent…

Els alumnes de 5è de Les Fonts l’han interpretat a l’escenari del Teatre Monumental. Concretament el diumenge dia 13 de maig de 2018 a les 6 de la tarda juntament amb altres escoles que participen en el projecte. Aquest any és el desè cop que l’Escola Les Fonts hi participa.

COR 1:Escola Camí del Cros (Mataró)
COR 2: Escola GEM (Mataró)
COR 3: Escola Les Fonts (Argentona)
COR 4: Escola Meritxell (Mataró)

Moltes gràcies i moltíssimes felicitats a tots i totes.
Va ser un concert preciós!

PROJECTE FEM DANSA 2018

El passat dilluns 7 de maig es va celebrar la ballada final del Projecte Fem Dansa en la que van ballar els nostres alumnes de 1r i 2n de Primària. L’acte va tenir lloc a la Plaça Nova d’Argentona i va comptar amb la participació de totes les escoles del municipi així com també de l’escola Francesc Macià d’Òrrius. Tot va anar molt bé, agrair a tothom que ha fet possible aquest projecte. Estem molt contents de que es vagi consolidant al poble aquesta gran iniciativa artística i cultural. Felicitats balladors i balladores!

FESTA D’ESCOLA 2018

El proper dissabte 5 de maig celebrem la Festa d’Escola.

Us hi esperem!