Xerrada sobre l’aparell digestiu

Divendres, 17 de febrer, vam tenir una xerrada sobre el sistema digestiu en anglès. Els alumnes de 5è ja havíem treballat el sistema digestiu el trimestre passat, i ara vam escoltar una explicació en anglès.

El doctor Lluís Bassas ens va parlar sobre el viatge d’una galeta des del començament, a la boca, fins al final. Vam poder veure com funciona l’estómac, el fetge, el pàncrees, l’intestí prim i gruixut gràcies a un experiment i al vídeo que ens van mostrar.

Va fer un estómac amb una bossa de plàstic transparent. Una mitja va ser l’intestí prim. L’intestí gros va ser un got de plàstic transparent.
Al final de la xerrada, vam fer preguntes. Vam preguntar com els xiclets afecten el nostre sistema digestiu, sobre el color de la femta i sobre altres temes de salut.

Volem donar les gràcies al Dr. Bassas per la seva activitat i a l’AMPA per l’organització.

 

Aquest és el vídeo que vam veure

Booksup

Dos alumnes de 3r d’ESO de l’Institut d’Argentona van venir a l’escola per parlar als alumnes de 5è i 6è sobre l’ONG booksup.org. Es tracta d’una organització recull llibres en anglès per enviar-los a parts del món que els necessitin.img_1632

Els Kel Mora, que és exalumne de l’escola, i en Guillermo Saénz van explicar a com funcionava Booksup. També van encoratjar els alumnes de Cicle Superior a buscar llibres en anglès per poder-los enviar a altres països.

Ara l’escola disposa d’una caixa per a recollir llibres en anglès que les famílies vulguin donar a aquesta organització.
img_1633

DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i pacificadora, difosa internacionalment.
Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).

Enguany, al nostre centre ens hem centrat en la problemàtica que pateixen les persones refugiades d’arreu del món. A partir del poema Podries de la Joana Raspall, que és un cant a la solidaritat, hem intentat posar-nos en el lloc dels altres per poder entendre la seva situació.

Resultat d'imatges de refugiats

PODRIES…

Si haguessis nascut
en una altra terra,
podries ser blanc,
podries ser negre…
Un altre país
fóra casa teva,
i diries “sí”
en una altra llengua.
T’hauries criat
d’una altra manera
més bona, potser;
potser, més dolenta.
Tindries més sort
o potser més pega…
Tindries amics
i jocs d’altra mena;
duries vestits
de sac o de seda,
sabates de pell
o tosca espardenya,
o aniries nu
perdut per la selva.
Podries llegir
contes i poemes,
o no tenir llibres
ni saber de lletra.
Podries menjar
coses llamineres
o només crostons
eixuts de pa negre.

Podries… podries…
Per tot això, pensa
que importa tenir
LES MANS BEN OBERTES
i ajudar qui ve
fugint de la guerra,
fugint del dolor
i de la pobresa.
Si tu fossis nat
a la seva terra,
la tristesa d’ell
podria ser teva.

Joana Raspall

A continuació us presentem un recull de les activitats que hem realitzat durant aquesta jornada.