El curs 2008/09 vàrem construir aquesta piràmide dels aliments, en 3 dimensions. Nosaltres portàrem a l’escola envasos d’aliments (brics de llet, llaunes, caixes de cereals i formatgets, ampolles d’aigua i d’oli,…) i també aliments que són més perdurables (pa torrat, llenties, nous, cigrons, pasta,…), la majoria farinacis. La mestra va comprar joguines d’aliments que es fan malbé aviat (croaissant, pebrot, taronja, pera,…).
Per realitzar l’estructura utilitzàrem tres taules i una caixa de folis. A sobre posàrem un tros de tela vermella. A la cara frontal de la piràmide hi ha cartolines amb els aliments enganxats al damunt.
– A la base el color marró amb tots els aliments rics en hidrats de carboni, (patata, arròs, galetes,…) són dels que hem de menjar més.
– A l’altre pis els colors verd fort per les verdures (tomàquet, ceba, porro,…) i verd fluix per les fruites, (poma, plàtan, maduixa,…) rics en vitamines i minerals.
– Al següent pis els làctics, (iogurt, quefir, mató,…) al color blanc; i la carn, el peix, els ous i els llegums, al color vermell. En aquest pis els aliments són rics en proteïnes.
– Al pis de sobre, el color groc amb aliments rics en greixos.
– I a la cúspide els dolços (caramels, gelats, coca-cola,…) de color blau.