CepZER


ACTUACIONS EN L’ÀMBIT DE LA DIVULGACIÓ CIENTÍFICA (ACDC)

En el següent enllaç podreu consultar la informació referent als tallers didàctics de recerca transdisciplinar mitjançant l’Arqueologia experimental al CEP de Verdú (Urgell).

https://docs.google.com/file/d/0ByFr8A0jAGdjSE14Yk16NXRtRVE/edit?usp=sharing

TALLER D’ARQUEOBOTÀNICA

Dimecres dia 17, els nens de Ciutadilla vam anar a Vilagrassa i vam fer un taller d’arqueobotànica, i els nens de Guimerà van anar a Verdú a fer el mateix taller.

Quan vam arribar vam treballar amb la pissarra digital, ens van explicar coses dels ibers: com vivien, què menjaven, com eren les cases etc.

Després vam anar a l’hort i vam fer el taller d’arqueobotànica amb dos arqueòlegs. En un cubell vam posar aigua, al damunt hi havia una xarxa, després vam abocar terra, on també hi havia barrejats: ossos, pedres, trossos de carbó, llavors i ceràmica.

Tots vam posar les mans i vam començar a barrejar-ho tot,  i després vam abocar-ho als sedassos, que estaven col·locats un al damunt de l’altre. N’hi havia un de 0,5 mm, un d’1 mm i un de 5mm. Vam agafar els ossos, carbons i ceràmica de damunt dels sedassos i els vam observar.

En acabar, vam anar a la classe i ens van donar una bossa amb una mostra d’ossos, llavors, carbons, pedres, closques, ceràmica i blat.

Els vam classificar, vam posar el ossos en una bossa i les llavors i els carbons en un tub, ara només falta saber què és cada cosa!

Cicle Superior de Ciutadilla