TROBADA ESPORTIVA DE LA ZER

Ahir 20 de juny ens vam trobar tots els alumnes de la ZER a Sant Feliu. Vam començar amb els tradicionals partits de bàsquet i futbol; alumnes de sisè contra mestres. Aquest any els mestres vam aconseguir empatar al futbol!
Després d’esmorzar vam anar en grups a fer una cursa d’orientació. A l’arribar vam recuperar forces. I finalment ens vam acomiadar cantant l’hora dels adéus.

1a CURSA D’ORIENTACIÓ

El diumenge 29 de maig ens vam trobar les famílies de les dues escoles de la ZER, unes 120 persones, per celebrar una matinal esportiva.
Vam fer la primera cursa d’orientació a Sant Feliu Sasserra.
Hi havia dos circuits, un per petits (P3-P4 i P5) d’uns 2 Km. i l’altre per grans, d’uns 4 Km.
Vam iniciar la jornada amb una explicació del funcionament al pati de l’escola i tot seguit vam començar les curses, amb un total de 14 equips del circuit llarg i 10 dels petits. Cada equip estava format per 4, 5 o 6 corredors.
Malgrat hi va haver algun equip que va voltar i voltar per trobar alguna fita (tots teníeu anècdotes per explicar quan arribàveu), les vau trobar totes!
Enhorabona orientadors!
Ens ho vam passar pirata!
Guaiteu les fotos!

Sortida al Centre d’Apropament a la Natura

La setmana passada tots els nens i nenes des de P3 fins a 2n vam anar a fer una visita al Centre d’Apropament a la Natura que hi ha a El Mujal. L’objectiu era observar, tocar i aprendre moltes coses dels animals que allà hi tenen, tan domèstics com salvatges, autòctons o forans. I la veritat és que ens n’hem adonat que moltes vegades som poc conscients de la fauna que ens envolta i en canvi estem ben al cas de com és la vida d’animals que viuen molt lluny dels nostres boscos. El que ens ha quedat clar, sigui com sigui, és que hem d’aprendre a respectar-los dins dels seu hàbitat natural.

COLÒNIES CM-CS a TARRAGONA

El 20, 21 i 22 d’abril vam anar de colònies al camp d’aprenentatge de Tarragona, ens hem convertit en uns experts del món marí i de l’època dels romans.
Us adjuntem les fotos!
Primer dia

Segon dia

Tercer dia

Hem après molt, ens ho hem passat d’allò més bé!

SORTIDA AL JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA

El dia 1 de febrer els nens i nenes de la ZER Gavarresa vam anar a Barcelona, a visitar el Jardí Botànic. Allà vam poder gaudir d’un dia esplèndid, que ens va permetre realitzar els diversos tallers. Els petits van gaudir del taller de papallones on van descobrir com es relacionen aquestes entre elles, i els grans van descobrir la interació dels 4 elements de la natura i la seva implicació en el creixement de les plantes.

XERRADA DELS VALORS EN L’ESPORT a CM i CS

El passat 15 de desembre el psicòleg Pere Alastrué va venir a les dues escoles de la ZER i ens va fer una xerrada molt interessant sobre el valors de  l’esport que ens va fer reflexionar molt. Va començar amb la següent pregunta :

QUI DE VOSALTRES ALGUN COP HA FET…

Podem mirar-ho a les fotografies:

La ruta del pa

El passat dimecres 28 d’octubre vam fer la ruta del pa del Lluçanès, les dues escoles de la ZER i vam anar juntes.

Aquí us deixem les impressions que n’han tingut l’alumnat de la ZER.

______________________________

El dimecres 28 d’octubre, a ¾ de 9 ens va venir a buscar un autocar i conjuntament amb els alumnes de St.Feliu ens vam dirigir cap a al Mas Terricabres d’Oristà. Allà en Miquel ens va explicar les diferències entre el blat Forment, la xeixa i el blat modern. Del blat forment en vam aprendre moltes característiques: creix més alt que els blats moderns i la xeixa, porta menys gluten, no és tan necessari tirar-hi tants insecticides gràcies a l’alçada de la seva espiga. El van deixar de conrear i ara l’han recuperat.

Després vam anar a veure el Molí de Santa Eulàlia de Puig-Oriol. Allà vam veure un molí d’aigua que anava molt ràpid. L’aigua feia moure engranatges i aquests fan moure les moles que molien la farina. És molt antic i està molt ben conservat.

Finalment vam anar a Sant Boi a visitar el forn de pa. Vam veure un forn molt gran on hi posen llenya i l’encenen. Un cop està cremada treuen el caliu i el posen a un bidó. Per fer el pa primer barregen aigua, farina (amb una mica de farina de blat forment), sal i llevats (massa mare). Tot seguit en fan el pa i el posen en uns calaixos a fermentar. Un cop el pa ha pujat el posen al forn que està molt calent i es cou. Un cop fet el pa el treuen , l’espolsen i ja el poden vendre.

La sortida de la Ruta del pa ens ha agradat molt perquè ens han explicat tot el procés que se segueix amb l’elaboració del pa. Hem après moltes coses interessants. Hem conegut el territori proper, en el qual vam poder observar el paisatge del Lluçanès.

També ens ha agradat el fet de fer uns tallers previs a l’activitat, anar a la masia, anar al molí i el procés d’elaboració del pa.

NOU LOGO DE LA ZER

Ja tenim el nou LOGO de la ZER!

El curs passat l’il·lustrador Valentí Gubianas va venir a l’escola a fer uns tallers i ens va oferir aquest magnífic dibuix!
LOGO ZER PETIT
Moltes gràcies Valentí!