Torna la casset.

Sony ha decidit apostar per aquesta tecnologia i ha creat un dispositiu capaç d’emmagatzemar fins a 185 terabytes d’informació. O el que és el mateix: gairebé 65 milions de cançons d’uns tres minuts de durada.

Més info.

 

 

 

 

 

 

 

 Supertelevisors de pantalla corba d’ultra alta definició

L’Ultra HD, també coneguda com a 4K, ofereix imatges que quadrupliquen la qualitat de l’actual alta definició, fet que permet un augment brutal de la mida de la pantalla sense que se’n ressenti la nitidesa de la imatge. I per aquest camí s’han llançat  televisors corbats de 2,66 metres de diagonal. 

Més info.

 85 anys de Mickey Mouse

El celebèrrim ratolí va nàixer el 18 de novembre del 1928, amb l’emissió del curtmetratge ‘Steamboat Willie’, i des d’aquell moment ha anat evolucionant amb el temps. El seu creador, Walt Disney, sempre recorda que, en un principi, el personatge es deia Mortimer i no havia de ser un ratolí.

Més informació.

Història Mickey Mouse.

 Mestres de la fotografia de la natura

 Fotògrafs que han aconseguit captar com ningú la bellesa que ens envolta amb les seves càmeres de fotos. Són cinc dels millors fotògrafs de natura del segle XX.

Més informació

 El vídeo mòbil online

Una empresa va prendre la davantera en el món del vídeo curt, en permetre als seus usuaris gravar sis segons d’imatges en moviment i compartir-les amb el món. El resultat (en general) ha estat una explosió de creativitat atès que cal planejar bé quin és el missatge que es vol transmetre en els escassos 6 segons o 150 fotografies contínues.

Ampliar informació

 Tutorial de fotografia

Com millorar les nostres fotografies? Com treure-les-hi més partit?

Veure web.

 Una nova tecnologia 3D sense ulleres per a mòbils i tauletes

Nova tecnologia d’imatge tridimensional sense ulleres, basada en òptica difractiva, que ofereix bones perspectives per a la seva utilització en telèfons mòbils, rellotges i tauletes. Podria fins i tot arribar a imposar-se com televisió 3D sense ulleres si s’aclareixen els reptes tecnològics.

Ampliar informació

 

 Nou tipus de pantalles plegables i tàctils flexibles

S’està treballant en una nova tecnologia de pantalles plegables i de sensors tàctils basada en una pel·lícula ultra fina que permetria la creació de pantalles flexibles molt més eficients.

 

 

 

més informació i imatges

 film “La vida de Pi”

La companyia del director canadenc James Cameron és darrere de l’increïble 3D de ‘La vida de Pi’, la pel·lícula d’Ang Lee. El director taiwanès ha adaptat el best-seller de Yann Martel sobre les aventures d’un jove indi que, després d’un naufragi, es troba en un pot salvavides que va a la deriva pel Pacífic. Els seus únics companys són una hiena, una zebra, una orangutan i un tigre de bengala.

 

Entrevista als autors.

Trailer.

la novel·la.

 Re-fotografiar

 

 

 

 

Re-fotografiar podria voler dir fer una foto d’algú que està fent el mateix, però aquest terme que sembla que és el que ha quallat, consistiria en repetir des del lloc exacte la mateixa presa d’una fotografia prèvia. Quelcom com voler atrapar dues realitats en una sola imatge, dues realitats separades només per el temps. El medi digital ens permet jugar a ajuntar-les i fer present les dues.

L’article