Qui viu en caus? Tots els caus són forats?

20170130_094940

Aquest projecte de la classe de tercer va sorgir arrel d’una conversa sobre coses que tenen forats. El que més agradava eren els túnels i els caus. Hem aprofitat que a tots els nens i nenes els agrada molt el món animal, per cercar informació sobre els animals que viuen en caus.

Vam començar fent 6 grups i construint caus de diversos materials: cau terrestre, cau aquàtic, cau semi aquàtic, cau de sorra fina, cau als arbres i cau d’invertebrats i insectes.

Hem desenvolupat activitats a totes les àrees: a coneixement del medi hem treballat els caus, els animals invertebrats i vertebrats i les seves característiques, l’alimentació i la reproducció, també hem elaborat un llibre d’ocells; a llengua hem ampliat vocabulari, hem fet descripcions d’animals, hem expressat opinions, hem fet exposicions amb murals…; a matemàtiques hem elaborat un gràfic de barres i l’hem analitzat; a plàstica hem fet animals en volum amb fang i pasta de colors i dibuixos amb aquarel·les;  i de valors hem reforçat la presentació de les feines, el bon tracte a la natura, la col·laboració en el treball cooperatiu, la responsabilitat en les tasques individuals i en grup, escoltar i prendre decisions compartides, argumentar les opinions…

Per últim hem fet l’exposició a les famílies.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *