Producte final

Deprés de la primera presa de contacte amb el que és la primera presentació davant d‘un públic ( els mateixos alumnes de les altres classes) ens hem plantejat com a producte final del nostre projecte la grabació d’un petit video per al Pau Vila Televisió que en realitat és un altre projecte que engloba tota  l‘escola i  en aquesta gravació expliquem tot el que hem après, es fa un passi i es convida a les famílies a veure’ls.

Intercanviem informació

En els inicis del projecte i donat que la motivacio dels projectes de l’escola és el nom del grup, un cop triat i havent fet una primera recerca d‘informació, es planteja des de l‘escola exposar a les altres classes el que s‘ha fet durant el primer trimestre. Per això organitzem l’escola en parelles de projectes i P4 hem exposat al grup de 1er A i ells van venir a exposar a la nostra classe que estaven fent el seu projecte sobre la Lluna.

Rúbrica

L’ avaluació del projecte la fem mitjançant la rúbrica de grup.

Hem reflexionat i arribat a la conclusió que els nens i nenes de P3 i P4 no són encara capaços de fer una auto avaluació amb la reflexió que això implica.

Ala rúbrica del grup hem prioritzat en tot moment els següents objectius :

  • Escolta activa
  • Participació en les converses
  • Actitud davant les activitats
  • Explicació curta de conceptes apresos.

Pensem que s’han de prioritzat aquests objectius ja que són la base de tot procés d’aprenentatge i aconseguir-los els permetrà més endavant avançar en el treball cooperatiu i en totes les dinàmiques que implica el treball per projectes.

Rúbrica de grup

Exposem el que hem après

Els dic que jo també faré la meva recerca per l‘escola a veure si trobo alguna cosa sobre les flors…i sí!!! Trobo unes imatges precioses que ens ajuden a completar la informació sobre quines flors coneixem??? Treballem  l ‘expressió oral   i la memòria i fem una petita exposició oral al grup de 1er A

Dificultats

A l‘hora de fer la recerca d‘informació ens adonem que ens és difícil fer arribar a les famílies com ens poden ajudar a fer el recull d‘informació.

Tot i que els fem notes especificant molt clarament  què volem saber, poques famílies hi participen i les que ho fan ens porten alguna cosa relacionada amb les flors però no el que específicament se‘ls demanava.

QUINES FLORS CONEIXES? COM SÒN? ON ES PODEN

TROBAR?

PER A QUÈ

SERVEIXEN

LES FLORS?

QUE NECESSITEN

 PER VIURE?

 

VENUS

ADAM

RODAYNA

ARWA

KARTIK

SHEYLA

 

 

MAHADI

ALEXA

ERNI

INAS

MAYTE

 

AMTHONY

DIEGO

RUANWANG

SLEISY

GABRIELA

 

ERIK

SARA PAEMLA

ANAHÍ

ANGELA

ALEXÍ

 

LILI

NOEL

GREGORY

MUSSA

JULIAN

Què aprenem?

A l‘hora d’introduir la recerca hem vist que a p.4 el què aprenen són conceptes com:  investiguem o què vol dir informació, cóm i on podem trobar aquesta informació. I tot això ens ajuda a fer la recerca en sí.

La recerca és també una activitat molt guiada ja que és la primera presa de contacte que ténen amb la dinàmica de treball per projectes.

Fem equips

Un altre tipus d‘activitats són les que aprofitem per a què entrin en la dinàmica de treballar en petits grups, o en parelles. No hem utilitzat un sol model de treball. La mateixa activitat ens ha portat a treballar d’una manera o d‘una altra:  s‘ha fet en gran grup, com l‘exposició de la informació que porta cada nen a la resta del grup o el buidatge de contes de la biblioteca cercant imatges de flors.

pla 1

També hem desdoblat el grup i cada grup ha fet una activitat  fent-ne després  una posada  en comú, per exemple: mig grup cerca informació als racons/ biblioteca que hi ha als passadissos de l’escola mentre l‘altre mig grup busca el material per plantar els bulbs de les tulipes.