Tot i que semblava que el projecte anava finalitzant i que els alumnes havien entès com es feia el vi i el seu procés de fermentació, sabíem que passaria una cosa que faria que el projecte continués, possiblement, els continguts serien uns altres però volíem que hi hagués un enllaç entre un i l’altre.
Un matí, vam dedicar una estona per observar els pots on havíem guardat el nostre most que no s’havia convertir en vi. Començava a fer pudor i volíem decidir entre tots si ja era moment de llençar-lo. Alguns deien:
– Egs! Quina pudor!
– Sembla que està podrit.
– Hi ha coses que es mouen!!
– Deuen ser cucs!
– No! Jo crec que són els bacteris que han menjat molt de sucre i s’han fet grans!
Van sorgir diferents hipòtesis:
Hem vist uns bitxets (cucs) dins del vi.
FEM HIPÒTESIS
- El cuc ve del raïm.
- El cuc ve del sucre.
- Són els bitxets que es mengen el sucre i han crescut.
- Surten de les llavors del raïm.
- Hem vist una mosca, però no té relació amb el cuc. La mosca és un insecte i el cuc no.
Davant d’aquesta situació havíem d’investigar què era allò que hi havia dins els pots de most i d’on havia sortit.