COMIAT VIRTUAL de Cicle Inicial

Avui era el darrer dia d’escola d’aquest curs i ens hem acomiadat amb les nostres reunions de classe dels companys i companyes i també dels mestres que han estat amb nosaltres durant aquest curs 2019-20.

Heu estat treballant moltíssim durant tot el curs, i al llarg dels mesos heu aprés un munt de coses. Hem comprovat que els vostres esforços van donant fruits i ja podeu llegir molt millor i déu-n’hi-do els números que sou capaços d’escriure ara.

Però sobretot, el més important, és que heu compartit espai, temps i il·lusions amb els altres i amb generositat, paciència i carinyo hem anat aprenent tots junts.

Heu de saber que els vostres mestres estan orgullosos de vosaltres i del vostre progrés i per això us mereixeu el contingut d’aquest sobre…

Tampoc no ens oblidem de que tot això no hagués estat possible sense la col·laboració i ajut de les vostres famílies. I des d’aquí volem agrair tot el seu recolzament, sobretot durant els darrers mesos.

Ara només ens resta desitjar-vos a tots un BON ESTIU!!!   😀  😀

Molts petons i una forta abraçada !!!

Els Reptes del Jocs dels Mims i les Màscares

Què ens agrada jugar és una cosa que tots tenim ben clara i quina millora manera d’acomiadar el curs que fent una de les coses que més ens agraden: jugar i parlar de jocs. 😀

Jugar a les cartes i al dòmino és una manera de passar l’estona amb amics o amb la família. Però també ens permeten un altre tipus d’activitat, més originals, més imaginatives, que hem volgut posar a prova.

Amb les cartes heu intentat fer alguns castells i no és gens fàcil anar col·locant els diferents nivells. Tot i això, no us heu donat per vençuts i hem pogut veure que hi ha companys que aconsegueixen una alçada considerable.

L’efecte dòmino ja el feim a la classe, us enrecordeu les espirals tan xules que construia el Juanmi? Ara us hem reptat a fer-les vosaltres, mirant de trobar noves formes i circuits. Ens han sorprés força les respostes, mostrant-nos circuits ben originals i també proposant-nos nous reptes, com l’efecte papallona o amb altres elements.

Ja hem parlat del reciclatge i la importància de no utilitzar tan els plàstic per tenir cura del Medi Ambient. Així que us vam proposar la creació de les vostres pròpies joguines o jocs, donant noves oportunitats als materials que tenim per casa. Heu construit cotxes, telèfons, cistelles i un munt de coses més. De ben segur que mirant-les encara ens animen a fer unes altres!

Però on realment es nota que us ho heu passat “PIPA” és jugant amb els ninos i creant les vostres petites històries, amb molta imaginació i fantasia. Quina gràcia teniu, són super divertides!!!  Qui sap si acabeu sent director/es de cinema!  😀

Pel que fa als jocs i les cançons, l’Aina i el Biel, ens han fet una llista dels jocs on es canta. Segur que han preguntat als seus pares o avis, perquè molts dels jocs que han trobat, porten una pila d’anys jugant-se. Bona investigació!

Seguidament en el repte dels videojocs d’abans i d’ara, també s’havia de fer una recerca preguntant als pares quin eren els videojocs més populars de la seva època. Als avis no que en el seu temps no existien encara. Per cert, molts dels jocs dels pares, són els que nosaltres també jugàvem.

Els nens i nenes sempre han jugat molt, però no ara, això ha estat sempre així. Els vostres pares i mares, els vostres avis i àvies també ho feien. Alguns de vosaltres heu parlat d’aquest tema amb la família i fins i tot hi ha qui ha aprés un joc ben tradicional i han comprovat que continua sent igual de divertit.

Ha estat un bon tancament de totes aquestes setmanes dels reptes, fets des de les especials circumstàncies del confinament a casa.

Enhorabona a tots pel vostre treball i il·lusió!!!   

La conferència de la Violeta

La Violeta volia fer la conferència del seu germà Víctor. Ella se l’estima molt i hem pogut veure moltes vegades que fan moltes coses plegats.

Ha buscat unes fotos molt maques i ens les presenta amb molt carinyo. Mireu quin muntatge tan bonic!!!

Felicitats, Violeta!! T’has esforçat molt i has fet una bona feina!

De trobades i plantes

Fa uns dies, l’Àlex ens va explicar que li havia fet molta il·lusió trobar-se amb alguns companys quan va sortir a passejar. El que arriba a ser la casualitat, perquè cap d’ells no sabia res en sortir de casa. Després de la primera impressió de sorpresa van posar per aquesta foto, que de ben segur serà un bon record per a tots quatre.

I aquí tenim la foto de l’hort que amb tanta cura cuiden l’Àlex i el seu pare. Les plantes han crescut molt i ja es veu que tindran una bona collita.

Recordeu que als primers Reptes, als de Primavera vau plantar llavors de mongetes, llenties i cigrons. Els heu estat cuidant durant tot aquest temps i ara ja han començat a sortir les flors. Ahir, el Roger va descobrir amb alegria que a la seva planta de llenties havia sortit una flor blanca. Mireu que bonica!!!

El misteri de les NOTES

Ja estem arribant a la recta final del curs i no ens volíem acomiadar sense fer un dels jocs que més ens ha agradat durant aquest trimestre: un Breakout.

“A punt d’acabar el curs, uns pirates han amagat els informes dels Mims i les Màscares.  😯  Sereu capaços de solucionar el misteri i donar les notes a temps?”

Vinga, no perdeu temps i ajudeu-nos !!!

El repte de les xapes

La Mireia i el seu germà Guillem ens mostren un joc que han creat amb xapes, tal com ens proposava el David en els darrers Reptes. Han pensat unes normes força clares i ens les expliquen molt bé. Potser pot servir d’inspiració i us podeu animar a inventar-nos un nou joc com han fet ells.

Els reptes dels Contes

En els reptes de la setmana dels contes hi havia cinc diferents tipus de reptes. Tot ells crec que molt engrescadors i divertits, com sempre intentem que siguin. De fet hem tingut una bona resposta per part de tot el cicle inicial. I aquí us porto una bona mostra de tots ells.

Comencem amb el repte “Els contes i els números”.

L’Aina, l’André, el Biel, la Paula i la Júlia s’han aventurat a la recerca de contes que porten números en el títol. Han trobat bastants i han tret nombre força alts. Mireu i veureu.

Continuem amb el repte “Endevinar títols de contes”.

Teníeu pistes en els tres idiomes en els que treballeu a l’escola, català, castellà i anglès. Sembla que no ha estat molt difícil i s’han animat un bon grapat de companys.  L’Aina, l’André, el Biel, la Paula, la Júlia, la Sofia i l’Eloi. Molt bé fet companys.

Desprès el repte de “L’audioconte”

Els companys, el Biel i la Paula s’han atrevit a contar-nos un conte i gravar-lo en un vídeo. Les dues propostes són bastants diferents, però totes dues molt interessants. A veure que us sembla.

Seguidament en el repte “Barreja de contes” el nostre company André ens ha escrit una història mesclant el conte del Pinotxo i el d’Aladin i la llantia meravellosa. Li ha quedat força bé.

Per acabar el repte “Contes amb títols de llibres” .

En aquest repte, que no era gens fàcil, s’han endinsat els nostres companys l’Eloi, l’André i la Sofia. I jo crec que les històries els han sortit força bé. Què en penseu vosaltres?

Aprenem a escriure a l’ordinador

Durant aquest darrer mes, algunes companyes s’estan animant a enviar les tasques i activitats utilitzant l’ordinador per escriure. Han practicat amb el Word el canvi de tipus, tamany i color de les lletres i també a insertar imatges.

La Laia ha fet una de les propostes d’escriptura dels animals i ha creat un abecedari amb els noms i fotografies dels animals que comencen amb cadascuna de les lletres. La veritat és que li ha quedat molt xulo. Penso que estaria molt bé poder tenir-lo a les aules de Cicle Inicial.

Felicitats, Laia, és un gran treball!!! 😀

Audiocontes

Quan ens llegeixen un llibre és com si algú ens endinsés en un món de fantàsia. Les pauses, el to de veu, l’expressivitat es converteixen en elements tant importants com les pròpies paraules escrites.

El Roger, l’Eila, l’Oriol, l’Héctor, el Juanmi, la Bàrbara i la Mireia ens expliquen uns contes amb molta traça. Se’ls han preparat i llegeixen de manera molt expressiva, fent servir canvis de veu i, fins i tot, sorollets per fer més atractiva la lectura.

Disposeu-vos a gaudir dels contes que ens expliquen i veureu què bé ho fan!!!   😀