Avui el Nico ens ha explicat un munt de coses sobre els escorpins: els llocs on els podem trobar, què mengen, quines són les seves parts i fins i tot coses sobre el verí i les picadures.

Finalment ens ha ensenyat un vídeo on es veia un escorpí barallant-se amb un ratolí.

Molt interessant

Publicat dins de Conferencies | Deixa un comentari

CONFERÈNCIA SOBRE SKATES

Avui l’Aaron ens ha explicat un munt de coses sobre els Skates i ens ha demostrat que n’és un autèntic aficionat. Tant li agraden els grans com els petits.

Publicat dins de Conferencies | Deixa un comentari

ÚLTIMA CONFERÈNCIA DEL 2018

Avui la Dora ens ha explicat un munt de curiositats sobre les flautes de bec i les flautes travesseres. Sabieu que les primeres flautes podien ser de fang o fins i tot d’os de voltor?

Al final de tot ens ha fet un petit concertet. Molt Bé Dora!

Publicat dins de Conferencies | Deixa un comentari

Els pingüins

Avui l’Unai ens ha fet una conferència molt interessant sobre els Pingüins emperadors. Hem après que viuen a l’Antàrtida, on poden estar fins a més de 70º sota zero. Quin fred!!! El pare també incuba l’ou i la mare va a buscar el menjar, a vegades pot estar per buscar-lo molts dies i després es tornen entre ells per cuidar l’ou o el petit pingüí. Són uns animals ben alts, només 4 nens de la classe els passarien d’alçada!!

Felicitats Unai, ha estat una bona conferència!

Publicat dins de Conferencies | Deixa un comentari

Les formigues

Aquest dilluns, l’Ariadna ens va mostrar amb la seva conferència la investigació tant completa que havia fet sobre LES FORMIGUES. Hem après que només hi ha una formiga reina al formiguer i que ella posa els ous dels que surten tots els tipus de formigues (les alades o futures reines, les soldat i les obreres). Tenen molta força a les mandíbules i en el seu formiguer hi ha túnels amb diferents cambres. Ens va fer molta gràcia veure que al final d’una d’elles hi havia una mena de lloc per la “brossa”.

També va portar un formiguer que ha comprat  per internet molt complet. Ja portava les formigues i la reina ha posat ous i n’han sortit més, però encara no han fet els túnels a la zona de terra, cal esperar més temps.

És curiós que molts nens comentessin que alguna vegada els havia mossegat una formiga. I moltes preguntes anaven relacionades amb el tamany de la reina i el que li passava a les futures reines.

Felicitats, Ariadna, has fet una conferència molt interessant!

Publicat dins de Conferencies | Deixa un comentari

El Taekwondo

La setmana passada, el David ens va fer una conferència molt completa sobre un esport que practica i li agrada molt: el Taekwondo. Ens va explicar el seu origen, com es practica i quins són els diferents moviments. El més interessant va ser veure’l vestit amb l’equipament complet, fins i tot va portar una armilla protectora i un casc!!!! I sobretot quan ens va fer una demostració en directe. Quin domini !!!

La veritat és que tothom va quedar molt impactat, uns per què ja ho practiquen i uns altres perquè amb l’explicació els hi van venir ganes de fer-ho. I després vam fer un munt de preguntes que va saber respondre amb molta desimboltura.

Felicitats, ha estat una bona conferència!

Publicat dins de Conferencies | Deixa un comentari

Conferència sobre els Bebès

Avui la Nahia ens ha explicat un munt de coses sobre els bebès: quant de temps estan a la panxa de la mare, com s’alimenten, quant pesen al néixer… També ens ha explicat coses a tenir en compte quan el bebè ja ha nascut: què s’ha de fer si el bebè plora, com se li han de canviar els bolquers, com l’hem d’agafar perquè s’adormi…

Finalment ens ha ensenyat el seu nino, la Estrella, que és la joguina amb la qual ella practica per quan sigui gran i hagi de cuidar molts bebès.

Publicat dins de Conferencies | Deixa un comentari

ÚLTIMES CONFERÈNCIES ABANS DEL PONT

El Víctor ens va explicar un munt de curiositats sobre els camions: quins tipus hi ha, quantes rodes tenen, quines llums hi ha, els tipus de cabina, l’espai de càrrega. També vam veure un vídeo sobre curses de camions. Ens vam quedar bocabadats veient aquells vehicles tan grossos competint com si fossin cotxes de fórmula 1.

L’Héctor va fer la la seva conferència sobre la màgia. Ens va parlar dels tipus de mags i d’alguns trucs diferents: treure el conill del barret, tallar les persones en dues parts, endevinar la ment o els clàssics jocs amb cartes. Finalment ens va demostrar que és un autèntic mag fent-nos un truc de màgia que consistia en posar-se una llum dins la boca i treure-la per l’orella.

L’última conferència que hem tingut ha estat la de l’Eva, que ens ha parlat sobre la il·luminació. Hem après molt sobre la llum natural i la llum artificial i ens ha explicat com construir un llum d’oli amb materials que tenim a casa. Ens ha explicat que els llumns d’oli s’utilitzaven antigament quan encara no existia l’electricitat. La conferència ha estat tot un èxit.

 

Publicat dins de Conferencies | Deixa un comentari

Els dinosaures

El Raul va començar el cicle de conferències de la classe La nau Victòria amb un tema interessant: Els dinosaures.

Publicat dins de Conferencies | Deixa un comentari

El Symbaloo de Valors

Ja està disponible el Symbaloo amb els vídeos que anem treballant a les classes d’Educació en Valors. Només cal que aneu a la pestanya d’Educació en Valors d’aquesta web i allí tindreu els enllaços per poder gaudir en família d’aquests materials.

A mida que anem treballant els temes, penjarem els vídeos corresponents, així que només haureu de veure els nous enllaços durant el curs en la mateixa pàgina.

Publicat dins de Generals | Deixa un comentari