MISSIÓ 1: A PER LES DIMENSIONS!

Data: 20/01/21

Hora: 15:00-17:30h

Assitents: Sílvia Ortiz, Josep Vilaró, Vicky López, Laura Casas, Anna Martínez , Àlex Rosa, Carol Barberán, Fran Sanconstantino, Nuria Marot, Sandra González.

     Són les tres de la tarda, els docents que formen part de l’equip impulsor de l’Institut Escola Baldomer Solà s’afanyen per reunir-se. Després d’haver desentranyat l’eina d’autoconeixement, van detectar que hi havia uns quants descriptors que, en general, a totes les comunitats es valoraven amb gradacions de gens o poc. Ara tocava aplicar una visió més global i esbrinar a quines de les set dimensions feien referència aquests descriptors per saber quines eren les més urgents d’abordar.

     Van anar entrant a la sala, segurament amb el cap funcionant a tota màquina, eren moltes coses sobre les quals cavil·lar si algun dia volen arribar al tresor que tant es parlava. Canviar la mirada d’un centre educatiu i, per tant, canviar tot el seu funcionament d’arrel, és una tasca titànica, quan creus que tens una bona idea, aquesta es va fent cada cop més gran i recargolada, provocant un efecte dòmino, per cada cosa que creus que pots modificar, et surten dos o tres més que per fer-ho també hauries de reorganitzar.

     En Josep va donar peu al començament de la sessió, tothom ja era preparat amb els portàtils i la paperassa davant. Començaren a marcar les dimensions en funció de si estaven força assolides, en procés o si calien reforçar-les. Un per un van anar exposant els resultats. 

     Després d’aquesta recollida de dades ja començaven a veure un senyal que seguir i continuar aquesta senda de la transformació, totes les comunitats havien donat uns resultats similars, es repetien molt els mateixos números, és a dir les mateixes dimensions.

     L’efectiu equip de docents ja tenia per on començar, però abans de continuar perfilant aquest camí, era moment de reflexionar una mica. En Josep va demanar a la resta de l’equip que escriguessin un animal amb el qual se sentissin identificats i algunes paraules sobre el motiu de l’elecció. Tots van començar a escriure alguna cosa en els papers, alguns amb les idees més clares que uns altres. El van plegar i el ficaren en una bossa, després cadascú en va agafar un a l’atzar. Havien d’esbrinar qui era el propietari del paper que els havia tocat.

     Després d’uns quants intents fallits i d’altres amb més èxit, van sortir tots els animals escollits. Es podia esperar una pluja d’animals variats, però no va ser el cas, apareixeran quatre dofins, dos lleons, un esquirol, una llúdria, un gos i una cotorra, una curiosa combinació. Per què aquests animals? Cada investigador té el seu propi món i, com en el món dels somnis, tot s’ha d’interpretar. Les respostes amb les quals argumentaven la seva elecció n’eren una porta d’entrada.

Àlex (Cotorra): Un animal considerat xerraire per naturalesa, sembla que l’Àlex té alguna cosa en comú amb ell, no sabria dir el què…

Anna (Esquirol): Un animalet simpàtic i àgil com l’Anna, sens dubte se li escau molt.

Nuria (Gos): Té pinta que la Nuria quan té un objectiu o s’estima algú deu ser molt fidel.

Laura (Llúdria): Una professora molt maternal, segur que el seus grups li agraeixen.

Josep i Sandra (Lleó): Per aquí sembla que tenim un parell de docents que saben treure les urpes…

Vicky, Fran, Silvia i Carol (Dofí): Per aquest cantó potser tenim quatre persones buscadores de llibertat, fans de la immensitat del mar.

     Però com jo no sóc cap gitana experimentada capaç d’interpretar aquests somnis interiors, potser els nostres protagonistes decideixen, en algun moment, narrar-ho en primera persona, qui sap?

     Després d’aquests moments més íntims entre companys, s’havia de concloure la sessió. Amb la informació obtinguda ja podien reunir-se amb les seves respectives comunitats i escollir en quins objectius o descriptors es centrarien i quantes dimensions reforçarien durant el temps de curs que els queda per endavant.

Propera missió: CREANT UNA VISIÓ COMPARTIDA PART 1

Aquest article ha estat publicat en 1- A per les Dimensions!. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *