A la classe hem pensat que estaria bé penjar al bloc algunes receptes.
TORRONS DE NADAL
INGREDIENTS
Per al torró de Xixona:
– 250 grams de sucre
– 250 grams de mel
– 250 grams d’ametlles picades
– 250 grams d’avellanes picades
– 5 clares d’ou
per fer-ho necessitarem també
– Una batedora elèctrica o unes varetes
– Dos motlles rectangulars
– Dos cassons
– Una cullera o una forquilla per remenar
– Un cremador de rebosteria
PREPARACIÓ
1. Posa’t el davantal i agafa els ous. Vigila! No tots alhora, que tens les mans molt petites i acabaran al terra!
2. Un cop tots els ous sans sobre la taula, trenca’ls i separa els rovells de les clares.
3. Ara, per facilitar-te la feina, amb una batedora elèctrica o amb unes varetes, bat les clares fins que arribin a punt de neu.
4. Si ho fas amb les varetes, demana ajut perquè acabaràs sense sentir-te les mans de tant batre i batre i batre.
5. vessa-les a la mescla de les avellanes i les ametlles picades i mescla-ho tot bé.
6. A part, fica en un cassó el sucre i la mel, i posa’ls a foc molt lent. Veuràs com la mel es va fonent poc a poc però remena-ho tot per a què no es vagi pegant al cul del cassó.
7. Quan vegis que el sucre i la mel s’han fos, pots afegir-hi la mescla de fruits secs i clares muntades que tenies reservada. No t’oblidis de no deixar de remenar durant almenys 10 minuts. Passat aquest temps, retira el cassó del foc.
8. Agafa un dels motlles i, si vols, folra’l amb les oblies. Un cop folradet, vessa-hi la mescla del cassó i deixa que tot es refredi. Pots cobrir-lo amb un paper d’alumini. Quan estigui fred (t’aconsellem que el deixis uns dos dies quiet), podràs treure el torró del motlle i estarà llest per menjar. Ja sabem que el que t’ha sortit no és com el veritable torró de Xixona de la tenda, però t’assegurem que està dolç i que és molt bo.
CREPS
Els creps són típics de França, tal i com hem vist a la balena Blanca, i com que ens agradaria fer-ho a casa, anem a dir-vos com es fa:
INGREDIENTS
– 250 gr. de farina
– 2 ous
– 1 got de llet
– una cullerada sopera d’oli
– una cullerada sopera de sucre en pols
– sal
PREPARACIÓ
1. Fiqueu la farina en un bol. Fe-hi un forat al mig i poseu els dos ous.
2. Afegiu-hi l’oli, una mica de sal i una mica de llet.
3. De mica en mica afegiu la resta de llet i continueu treballant la pasta fins que formi una cinta en caure. Deixeu-lo reposar una hora.
4. Escalfeu una paella petita greixa amb una mica d’oli.
5. Poseu una cullerada de pasta i moveu la paella perquè la pata cobreixi tot el fons.
6. Deixeu-ho coure durant mig minut. Cal vigilar la paella, perquè la pasta no s’hi enganxi quan sigui el moment de girar-la.
7. Podeu farcir la crep amb un formatge francés, el que més us agradi!