Ara anem a explicar com fer els torrons dde nadal
TORRONS DE NADAL
Ingredients
Per al torró de Xixona:
– 250 grams de sucre
– 250 grams de mel
– 250 grams d’ametlles picades
– 250 grams d’avellanes picades
– 5 clares d’ou
per fer-ho necessitarem també
– Una batedora elèctrica o unes varetes
– Dos motlles rectangulars
– Dos cassons
– Una cullera o una forquilla per remenar
– Un cremador de rebosteria
Preparació
1. Posa’t el davantal i agafa els ous. Vigila! No tots alhora, que tens les mans molt petites i acabaran al terra!
2. Un cop tots els ous sans sobre la taula, trenca’ls i separa els rovells de les clares.
3. Ara, per facilitar-te la feina, amb una batedora elèctrica o amb unes varetes, bat les clares fins que arribin a punt de neu.
4. Si ho fas amb les varetes, demana ajut perquè acabaràs sense sentir-te les mans de tant batre i batre i batre.
5. vessa-les a la mescla de les avellanes i les ametlles picades i mescla-ho tot bé.
6. A part, fica en un cassó el sucre i la mel, i posa’ls a foc molt lent. Veuràs com la mel es va fonent poc a poc però remena-ho tot per a què no es vagi pegant al cul del cassó.
7. Quan vegis que el sucre i la mel s’han fos, pots afegir-hi la mescla de fruits secs i clares muntades que tenies reservada. No t’oblidis de no deixar de remenar durant almenys 10 minuts. Passat aquest temps, retira el cassó del foc.
8. Agafa un dels motlles i, si vols, folra’l amb les oblies. Un cop folradet, vessa-hi la mescla del cassó i deixa que tot es refredi. Pots cobrir-lo amb un paper d’alumini. Quan estigui fred (t’aconsellem que el deixis uns dos dies quiet), podràs treure el torró del motlle i estarà llest per menjar. Ja sabem que el que t’ha sortit no és com el veritable torró de Xixona de la tenda, però t’assegurem que està dolç i que és molt bo.