EL FUNCIONAMENT DEL COS HUMÀ

Amb el bloc, ens desenvolupem com a estudiants.
  • rss
  • Inici
  • L’APARELL DIGESTIU
  • INVESTIGACIÓ MISTERIOSA
  • L’aparell respiratori
  • L’APARELL EXCRETOR
  • Transplantament de cor.
  • EL SISTEMA NERVIÓS I LES DROGUES
  • ELS ÒRGANS DELS SENTITS

Transplantament de cor.

En medicina, un trasplantament és una operació quirúrgica que consisteix en reemplaçar un òrgan o teixit que ha perdut la seva funció per un de funcional, provinent d’un donant viu o mort. La diferència entre trasplantament i implant és que el primer és fa amb una anastomosi quirúrgica dels vasos sanguinis nodridors i/o funcionals, mentre que l’implant és avascular. Un tipus de trasplantament particular és la transfusió de sang, tanmateix en un sentit estricte, es parla de trasplantaments quan es tracta d’implantar teixits cohesionats. Una de les dificultats desprès del trasplant és el rebuig del mateix per part del sistema immunitari especialment si el donant és una persona diferent que el receptor.

  • Trasplantament de cor:

  • És un tipus d’operació quirúrgica de trasplantament d’òrgan realitzat sobre pacients en estatd’insuficiència cardíaca o cardiopatia isquèmica severa, en els que s’han esgotat les altres alternatives terapèutiques. El procedimentmés comú és prendre un cor d’un donant recentment mort (aloinjerto) i implantar en el pacient. El cor del propi pacient és extret(trasplantament ortotòpic) o, poc freqüentment, deixat com a suportdel cor del donant (trasplantament heterotòpic). És també possibleprendre un cor d’una altra espècie animal (xenoempelt), o implantar un artificial, encara que el resultat d’ambdós procediments han estat menys satisfactoris fins al moment en comparació amb l’operaciócomuna de loempelts.
  • http://www.youtube.com/watch?v=VRB5X3xxPGE vídeo de demostració de trasplantament de cor.


Comentaris RSS
Comentaris RSS
Retroenllaç
Retroenllaç

17 respostes a “Transplantament de cor.”

  1. afrauca123 ha dit:
    2 març 2012 a les 11:40

    Per què es diu que el vi és bo per al cor?

    Respon
  2. Ana María Borrego Trujillo ha dit:
    3 març 2012 a les 10:43

    Bon article Isaac i Adrià, encara que jo l’he trobat molt breu.

    A la resposta de la pregunta del nostre company he de dir que, avui dia sabem que l’alcohol és un bon ajudant per a la nostra salut, especialment per al cor. Però també sabem que l’alcohol està implicat en una gran part en els accidents de trànsit. L’alcohol contribueix a malalties del fetge, diverses varietats de càncer, hipertensió arterial, vessaments cerebrals, i a un debilitament progressiu del múscul cardíac.

    L’alcohol consumit amb moderació és bo probablement per a moltes persones. Un glop abans del menjar ajuda a relaxar-se després d’un dia estressat, el glop ocasional amb els amics pot ser un tònic social. Aquests efectes tant físics com psicològics poden millorar la salut i el sentir-se bé.
    Segons un estudi que va ser elaborat per investigadors de la universitat francesa d’Angers, el responsable de la bona salut dels francesos seria el vi o, per ser concrets, els seus polifenols.

    Es sabia que aquestes substàncies, presents ja en el raïm, tenen efectes vasodilatadors, és a dir, rebaixen la pressió arterial i prevenen l’obstrucció de les artèries. El que no es sabia és com però ara, amb aquest estudi, els investigadors han conclòs que els polifenols porten a les parets de les artèries a produir òxid nítric, responsable de la dilatació dels vasos sanguinis.

    És clara l’evidència que el consum moderat d’alcohol protegeix contra la malaltia coronària i contra els accidents cerebrovasculars isquèmics (obstrucció d’una artèria del cervell).
    Els francesos de mitjana edat que han patit un atac cardíac i beuen dues o més gots de vi regularment, tenen el 50 per cent menys de probabilitat, que els que no beuen, d’experimentar un segon atac cardíac.

    L’alcohol augmenta el nivell de les lipoproteïnes d’alta densitat (HDL), que són bones per al cor. Però encara que l’alcohol en general (amb prudència és clar) disminueix el risc de malalties del cor i artèries, el vi negre és el millor.

    Per què el vi negre?

    “El vi negre té polifenols i flavonoides, i aquests serien els factors que li donen aquest poder antioxidant”. Els investigadors creuen que alguns dels seus elements químics anomenats “flavonoides”, presenten característiques molt útils:

    – Fan més inofensiu el colesterol LDL impedint la seva oxidació.
    – Eviten que les plaquetes de la sang s’aglutinin formant coàguls.
    – Disminueixen les inflamacions.

    En els raïms, els flavonoides es concentren a la pell. Quan els vinaters fan el vi negre, li deixen la pell en el brou a fermentar. En contrast, en el vi blanc, la pell és remogut. Com resultat el vi negre té nivells més alts de flavonoides que el vi blanc.
    En conclusió, l’hàbit de prendre vi amb els àpats, especialment el vi negre, permet protegir el cor.

    Aquí deixo un enllaç d’un petit vídeo explicatiu del cicle cardíac:
    http://www.youtube.com/watch?v=H5sATC3Z2OI&feature=related

    Respon
  3. JULIAN DE LA FUENTE BELDA ha dit:
    4 març 2012 a les 18:44

    Molt bé Ana Maria.

    Respon
  4. Raúl Platero Borrego ha dit:
    5 març 2012 a les 16:30

    Bon article pero amb acord de la meva compaña una mica breu i tambe es una tema que al decembre quant la TV3 va donar la reunio per al tema de la marato ja va parlar-hi dels diferents transplaments i i la dificultat de transplantar un organ vital sense que i hagi un rebuitg per part de les defenses

    El video al ser bastantes imatges rapides no es molt detallat.

    Respon
  5. Arianne Falguera Albalat ha dit:
    10 març 2012 a les 10:54

    A mi m’ha semblat que han escollit un molt bon tema els meus companys. El que més m’ha sorprès, és que sigui possible el transplantament d’un cor d’una altra especie a l’esser humà.

    El video és una bona elecció tot i que és molt variat i es veu molt per sobre, però ens podem fer una idea pel que es veu del risc i el difícil que ha de ser per a un doctor i per al pacient fer-se un transplant tant de cor com d’un altre òrgan. També penso que si haguessin posat un altre video mes concret hagues sigut més fort i port-ser alguns companys li costaria poder mirar per la impressió.

    Jo tinc una pregunta, QUAN PODRIA COSTAR UN TRANSPLANT XENOEMPELT? Perquè he estat buscant informació, i posava que eren els transplants més cars però no sé quan pot costar.

    Per altra banda, penso que la meva companya Ana a respos molt bé la pregunta de l’Adrià, jo anava a posar alguna cosa més, però em sembla que ja és massa complet i que si poses més coses es faria pesat

    Un salut 🙂

    Respon
  6. francisco santander castan ha dit:
    11 març 2012 a les 14:44

    molt bon article , un tema una mica dificil , pero que si se enten es molt entretingut , em fascina el funcionament del cor i tot el que es pot fer :transplantament , etc.. , el video i la explicacio de la ana maria a sigut molt bon aport , el article una mica curt pero se enten per cert el meu avi te problemes de cor , i em va dir que veure vi era bo perque ayuda a fer que la sang fluja millor . aqui una mica de informacio :
    Beber medio vaso de vino al día puede ser suficiente para incrementar la expectativa de vida en cinco años, al menos en hombres, según sugiere una investigación publicada en el Journal of Epidemiology and Community Health.

    Los autores holandeses del estudio basaron sus hallazgos en un total de 1.373 hombres seleccionados al azar cuya salud cardiovascular y expectativa de vida a los 50 años fueron monitorizadas repetidamente entre 1960 y 2000.

    Los investigadores tuvieron en cuenta qué cantidad de alcohol tomaban, de qué tipo, y durante qué periodo, con el propósito de establecer si ello había tenido impacto en el riesgo de su fallecimiento por enfermedad cardiovascular, cerebrovascular y de todas las causas en su conjunto.

    repeteixo molt bon aport i d’acord amb el que diuen els meus companys , per cert la informacio estava al castella perque no la e trobat al catala 🙂

    Respon
  7. Noemy ha dit:
    12 març 2012 a les 12:45

    Hola!
    Aquest article com el meu amic Raúl a dit, vam fer alguna cosa pareguda del trasplantament D’Òrgans amb TV3, a la resposta del nostre amic Adrià Frauca, vui dir que el vi es bo per el cor, perquè el vi negre és bo per a la salut, ja que l’alcohol exerceix un efecte de protecció contra la malaltia coronària perquè eleva els nivells de l’anomenat “colesterol bo” en la sang. I que el consum de vi negre permetria protegir al cervell del dany que produeix un accident “cerebrovascular” . Un got de vi negre redueix la mortalitat, retarda l’envelliment i evita l’obstrucció de les artèries, també, el vi negre protegeix a les persones fumadores perquè “contraresta l’efecte” hipertensor que provoca el consum de tabac.
    A més el vi negre ajuda a millorar l’aspecte de la pell, el vi també posseeix propietats que alleugen les enrampades musculars, contraresten les “varices”, disminueixen el risc d’hemorroides, pugen les defenses, milloren la artritis, combaten les al·lèrgies i redueixen la tensió arterial
    La quantitat que es recomana prendre és d’1 a 2 copes per dia proveiria aquesta protecció per endavant.
    Igual que el vi negre, la cervesa ajuda a reduir a la meitat les possibilitats d’adquirir el càncer de pròstata en els homes. I en les dones la cervesa té la capacitat de prevenir i atacar el càncer de mama, còlon i ovaris.
    També han sortit estudis que argumenten les propietats de la cervesa per combatre la osteoporosis i els càlculs renals. Que és un excel·lent antioxidant per un micronutriente que té el llúpol i que això pot anar reduint la oxidació del colesterol dolent.
    En el cas de la cervesa diuen que per a les dones és recomanable 1 al dia i que l’home no passada de dues.
    Recorda que tot a l’excés és dolent, així que, el prendre el recomanat diàriament no et converteix en alcohòlic, doncs la fi amb el que estàs prenent aquestes begudes és per a la teva salut. Dolent fos si prenguessis tots els dies a l’excés i posessis com a fi d’estar prenent la teva salut., aquí si crec que si seria com a tal.
    A més al mercat també existeixen els vins “desalcoholizados” que presenten les mateixes propietats.

    És bé prendre una copa de vi al dia perquè t’ajuda a la circulació. La cervesa et neteja els ronyons (No has de prendre’t un *six, clar). El tequila és magnífic per evitar la artritis, també diuen que és bo per a la digestió dels aliments, també diuen que evita els infarts. Són moltes coses, segurament no serà tot cert el que diuen, però pel que es veu una mica d’alcohol no és dolent per al nostre organisme.

    Adeuuu :D!!!!!!

    Respon
  8. Adrian Perez ha dit:
    12 març 2012 a les 12:51

    Molt bon article, responen a la pregunta:

    Un consum molt moderat de vi negre o blanc redueix el colesterol ‘dolent’ i desinflama les artèries.Aquests efectes s’atribueixen tant als polifenols que conté el vi -substàncies que contenen nombroses fruites i verdures en variada proporció- com a la fermentació bacteriana del sucre del raïm, és a dir, a l’alcohol. És per aquest motiu que la majoria d’investigacions portades a terme per Estruch hagin comparat diferents vins amb la ginebra, una beguda d’alta graduació (40º), desproveïda d’altres substàncies, que s’ha cotejat reduint la dosi diària per poder jutjar concentracions alcohòliques equivalents.

    Jo tinc una pregunta sobre els tranplantaments de cor: si hi ha molt poques donacions de cor, per que no fan més transplantament de cors artificials? no seria millor?

    Molt bon article, salutacions.

    Respon
  9. sandro lopez narvaez ha dit:
    12 març 2012 a les 13:17

    L’article que han fet els meus companys esta molt bé, però jo crec que haurien de haver-ho fet una mica mes extens.

    A la pregunta que han fet, responc: Els antioxidants que conté el vi poden ajudar a prevenir malalties cardiovasculars perquè augmenten els nivells de colesterol ‘bo’ i provoquen un efecte protector de les artèries. Però compte! Un consum excessiu pot tenir conseqüències molt greus per a la salut.

    Segons l’Associació Americana del Cor, nombrosos estudis científics han abordat durant les últimes dècades el consum moderat d’alcohol i la seva associació amb el menor nombre de morts per malalties del cor en certs nuclis de població. La majoria de les investigacions suggereixen que els beneficis poden ser degudes al consum de vi, especialment el negre, una beguda rica en flavonoides (que proporcionen un efecte vasodilatador, beneficiós per a les artèries), tanins i polifenols (presents en les llavors i la pell de el raïm), que funcionen com a antioxidants contra les molècules conegudes com radicals lliures.

    Altres estudis mostren que el resveratrol, una altra substància present en el vi, podria estar relacionat amb un menor risc d’inflamació i coagulació de la sang, el que tindria un efecte preventiu sobre el desenvolupament de malalties cardíaques.

    Aquí deixo un vídeo, es mol interesant : http://www.dailymotion.com/video/x791qz_vino-tinto-y-salud-polifenoles_school

    Respon
  10. Miguel Hernández Martín ha dit:
    12 març 2012 a les 18:37

    Penso que han escollit un von tema, però, amb poca informació des del meu punt de vista os deixo un vídeo on es veu part per part com es un transplantament de cor.
    http://www.youtube.com/watch?v=9Ec5rN-7DAA&feature=fvwrel
    a la pregunta de Per què es diu que el vi és bo per al cor? es bo per al cor perquè el vi negre té polifenols i flavonoides, i aquests serien els factors que li donen aquest poder antioxidant . Els investigadors creuen que alguns dels seus elements químics anomenats flavonoides , presenten característiques molt útils:

    1- Fan més inofensiu el colesterol LDL impedint la seva oxidació
    2- Eviten que les plaquetes de la sang s’aglutinin formant coàguls
    3- Disminueixen les inflamacions

    Respon
  11. Xavi Vázquez Torres ha dit:
    12 març 2012 a les 19:01

    El tema que han escollit els meus companys ha sigut bastant bo, però estic d’acordar amb els companys que han comentat que hi ha poca informació.
    Aquest era un tema on és podia trobar molta informació, en canvi ells han posat una informació escassa.
    Per Exemple:

    http://es.wikipedia.org/wiki/Trasplante_de_coraz%C3%B3n

    Aquest es un enllaç de la famosa web “wikipedia” i aquí he trobat mes informació interessant sobre aquest tema, com per exemple la historia sobre el primer trasplantament de cor.

    Respon
  12. iliass ha dit:
    12 març 2012 a les 19:02

    D’acord a la tradició, el vi és una beguda que s’utilitza amb més freqüència.Però quin és el vi que hem de consumir, i més, pensant en la nostra salut cardiovascular? Avui dia se sap que l’alcohol és un bon ajudant per a la nostra salut, especialment per al cor. Però també sabem que l’alcohol està implicat en una gran part en els accidents de trànsit. L’alcohol contribueix a malalties del fetge, diverses varietats de càncer, hipertensió arterial, vessaments cerebrals, ia un debilitament progressiu del múscul cardíac.L’alcohol consumit poc a poc és bo probablement per a moltes persones. Un glop abans del menjar ajuda a relaxar-se després d’un dia estressat, el glop ocasional amb els amics pot ser un tònic social. Aquests efectes tant físics com psicològics poden millorar la salut i el sentir-se bé. A Europa, i especialment a França, s’ha vist que el consum de greixos saturats provinents d’animals és de 3 vegades més que el dels americans, així com l’hàbit de la cigarreta és més gran que als Estats Units, però tenen 3 vegades menys malalties del cor. I una de les explicacions és que l’hàbit de prendre vi amb els àpats, especialment el vi negre, permet protegir el cor. Per què el vi negre? El vi negre té polifenols i flavonoides, i aquests serien els factors que li donen aquest poder antioxidant “. Els investigadors creuen que alguns dels seus elements químics anomenats flavonoides, presenten característiques molt útils. En els raïms, els flavonoides es concentren a la pell. Quan els vinaters fan el vi negre, el deixen la pell en el brou a fermentar. En contrast, en el vi blanc, la pell és remogut. Com a resultat el vi negre té nivells més alts de flavonoides que el vi blanc.

    Respon
    • ibrahim ha dit:
      16 març 2012 a les 15:45

      me ha gustado

      Respon
  13. Xavi Vázquez Torres ha dit:
    12 març 2012 a les 19:07

    Respecte a la pregunta sobre, si el vi es bo per al cor, aquí deixo un link:

    http://elperiodico.cat/ca/noticias/societat/per-cor-1090926

    Apart d’això, també volia añadir que em sembla que no es “Transplantament”, crec que s’escriu “Trasplantament”.

    Respon
  14. Xavi Vázquez Torres ha dit:
    12 març 2012 a les 19:08

    Volia dir, afegir.

    Respon
  15. Marina Fuentes Salces ha dit:
    12 març 2012 a les 21:26

    L’article que han fet els meus companys m’agrada’t molt ja que crec que donar un òrgan es tornar vida a altres persones. Jo quan em mori si funcionen bé els donaria, ja que la gent te dret a viure.
    En aquest cas és un transplantament de cor, que sense aquest òrgan no podríem viure.

    Qui limita el seu consum de vi, millor si és negre, a poc més d’una copa diària afavoreix totes les funcions del seu cor i fins i tot aconsegueix mantenir una salut cardio-vascular millor que les persones abstèmies. Aquesta curiosa observació ha quedat confirmada en les quatre investigacions que un equip de metges de l’Hospital Clínic, de Barcelona, coordinats per Ramon Estruch, han realitzat en els últims set anys sobre l’efecte que diferents vins de taula, i alguna beguda de més grau alcohòlic, exerceixen en el cos humà.

    Respon
  16. aoutmane ha dit:
    16 març 2012 a les 15:47

    me ha gustado

    Respon

Fer un comentari

Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.

 

TREBALLEM EN EL BLOC

  • L’aparell respiratori
  • L’APARELL DIGESTIU
  • INVESTIGACIÓ MISTERIOSA
octubre 2025
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« maig    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categories

  • General (1)

Meta

  • Entra
  • RSS dels articles
  • RSS dels comentaris
  • WordPress.org
rss Comentaris RSS valid xhtml 1.1 design by jide powered by Wordpress get firefox