BTT

L’últim dijous del curs hem fet una sortida amb BTT.

Hem sortit de l’escola tots ben equipats direcció a la Font de la Tosca. Hem pujat fins dalt i ens hi hem refrescat. Després, hem tornat un xic enrrere i hem anat a buscar el camí que porta al pont medieval. Finalment, hem pujat per la depuradora i hem arribat novament a l’escola. Això sí, hem quedat ben cansats!

Btt. Salts. from Escola Vallfogona on Vimeo.

Font de la Tosca from Escola Vallfogona on Vimeo.

Agents Rurals

El passat 19 de maig vam poder gaudir de la visita i les explicacions dels Agents Rurals. Ens vam reunir a la classe dels grans tots els alumnes de l’escola i de l’escoleta.
Vam poder aprendre molt sobre la seva feina, a més ens van ensenyar banyes de diferents animals i fins i tot ens van portar una òliba de veritat!!

Premis JOAN TRIADÚ

En Liam Pewton ha guanyat el tercer premi del concurs literari Joan Triadú que se celebra entre les escoles del Ripollès. MOLTES FELICITATS LIAM!!!!
La Guerradel Nas i l’Ull(function() { var scribd = document.createElement(“script”); scribd.type = “text/javascript”; scribd.async = true; scribd.src = “http://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js”; var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })();

EL MOSQUIT TIGRE

El dijous dia 10 de març a la tarda ens van venir a fer una xerrada sobre el “mosquit tigre”.
La xerrada va constar de tres parts. En la primera, ens van passar una presentació utilitzant la pissarra digital. El noi va explicar com havia arribat el mosquit Tigre a Catalunya i com s’ha anat estenent. També va explicar quin era el seu hàbitat, com es reprodueix i quins són els seus efectes quan piquen a una persona. A la segona part va repartir mostres de mosquit Tigre i mosquit comú en diferents estats de formació perquè els alumnes els poguessin observar. Finalment va deixar uns kits per tal de recollir mostres d’aigua estancada del poble i enviar-les perquè les analitzin. Així nosaltres ajudarem a controlar l’existència del “mosquit tigre” a les nostres contrades.

BRASIL

Ja hem tornat a agafar l’avió, aquesta vegada hem arribat fins a Amèrica del Sud, al Brasil! Ho tenim fàcil, en Gustavo ens ha explicat moltes coses de quan vivia allà, hem practicat cada dia dient: OIÁ! També hem escoltat molta música brasilenya, vídeos… i ens hem fet unes maraques amb ampolles de plàstic i una faldilla ben divertida, amb malles de tots colors! Mireu que bé que ens ho hem passat ballant!

TENIM UN CONVIDAT INESPERAT!

Hem anat a inspeccionar com creixen les plantes i hem quedat molt sorpresos. Totes estan traient el cap!

El més curiós, però, és que han aparegut unes muntanyetes. Són camins que han fet els talps. No sabem quants en tenim però hem decidit que hem de posar-hi remei. Ens hem assessorat i ens han aconsellat posar unes boletes de naftalina a cada forat i després cobrir-los de terra. A veure si amb l’olor se’n van cap a un altre lloc i ens deixen tranquils.

hort 6

Pissarra digital

Aquest any han arribat a les nostres escoles les pissarres digitals, concretament una per cada centre.
Es tracta d’una eina que d’alguna manera substitueix les antigues pissarres de guix oferint-nos moltes més possibilitats (sempre i quant no falli el subministrament elèctric i/o de internet…

Creieu que són una bona eina? Opineu!