MONGETA TENDRA I PATATES
Ingredients
- Mongeta tendra
- Patates
- Oli
- Sal
Preparació
3.Hem posat l’aigua a l’olla.
4. Quan l’aigua bullia hem posat la patata i la mongeta.
5. Hem deixat que bulli 20 minuts.
6. Hem colat la verdura amb un escorredor.
COCA DE VIDRE

Ingredients:
500g farina
100 llet
20 sucre
10 sal
60 oli d’oliva
50 mantega
25 llevat
Elaboració.
1.Tamisar la farina
2.Barrejar la farina, la llet, el sucre, la sal i l’oli d’oliva. Amassar.
3.Barrejar a la massa la mantega i el llevat. Posar una mica d’aigua i amassar.
4.Anar amassant i fer una bola.

5.Deixar reposar la massa tapada amb un drap 10 minuts.
6. Fer trossos de 100 gr. 8 peces. Amassar i fer boletes i deixar reposar 5 minuts tapats Amb un drap.
7.Posar paper a la llauna i untar d’oli el paper. Escalfar el forn.
8. Estirar la massa. Ha de quedar molt fineta.
9. Posar oli sobre la massa. Pintar-la amb un pinzell.

10. Posar sucre en abundància.
11. Al forn a 250 graus dalt i baix durant 8 minuts.
GALETES DE NADAL
Ingredients:
400 g farina de blat,
un ou,
240 mantega i
120 sucre glacé
Elaboració:
1) Barregem la farina, el sucre glacé, la mantega i l’ou. Ho amassem ben amassat.

2) Estirem la massa amb un corró. Si no teniu corró podeu fer servir una ampolla de vidre.

3) Tallem les formes amb els motlles. Atenció que es poden trencar!

4) Posem les formes en una safata, sobre paper de forn.
5) Amb el forn calent a 180º, posem la safata entre 10 i 15 minuts.