L’ ALIMENT
Per mantenir el bon funcionament de la nostra maquinària cal proporcionar-li determinats elements:
– Hidrats de carboni = proporcionen energia vital
– Vitamines =
– Proteïnes = construeixen
– Greixos = reserves d’energia
– Sals minerals =
I cal fer-ho en la quantitat adequada.
PROPIETATS DELS ALIMENTS
MADUIXA. Té àcid salicílic, és diurètica i bantireumàtica. Vitamina A, B , C, calci ,ferro, i poques calories
FAVA. Rica en proteines, ajuda a baixar el colesterol. Vitamina A, B1, B2, C, i sals minerals.
PÈSOL. Ric en proteines, antioxidant, redueixen el colesterol. Vitamina A, B, C, E i sals minerals.
POMA. Facilita la digetió. Moltes sals minerals i vitamines A, B, C.
PASTANAGUES Vitamines A, B, C, àcid fòlic, ferro, magnesi, manganès i iode, ajuda la vista, el creixement i la reproducció.
CARBASSA. Propietats diuretiques i calmants, ajuda a dormir. Alt contingut en carotè que es converteix en vitamina A
ALBERCOC. Ric en vitamines A i C i ferro, manté la salut de la pell i evita infeccions respiratòries.
OLIVA. Vitamines A, B i sobretot E. Sals mineralsTOMAQUET Vitamines A, C, E, K i moltes sals minerals.
SÍNDRIA. La major part (92 %) és aigua, diurética i refrescant. Vitamines A, C, B1, B2, PP i sals minerals.