VISITEM EL PORT DE L’ESCALA

Una de les excursions que hem fet durant aquest projecte ha estat la visita al port de l’Escala i al Maram (centre d’interpretació del peix). Hi vam anar els tres grups de P5 i per tant érem 62 nens per això vam fer tres grups i vam buscar 3 activitats diferents. Així cada grup realitzava una activitat diferent i anàvem rodant.
1. Visita al Maram : van realitzar dos jocs:
• Classificar els animals de mar i els de muntanya a partir d’uns dibuixos donats
• Pescar uns peixos (imitant) i un cop pescats mirar si tenien la mida idonia (comparant en un plafó) per si els podíem agafar o els havíem de tornar a l’aigua.
2. Dibuix del port de l’Escala des de la vesant sud (només amb llapis) Explicació del recorregut que fa el peix des de que se’l pesca fins que arriba a la peixateria.
3. Visita i passejada del port de l’Escala després d’escoltar el conte d’en Paret i la Maximeta (patrons del poble: ell pescador i ella remendadora) tot seguint les seves petjades.

Després de l’excursió es van passar les fotos realitzades a través del canó de projecció.

EXPERIMENTEM AMB PETXINES

Farem un llibre digital a partir de l’activitat feta a l’aula amb les petxines. Les vam observar, tocar, mirar i jugar amb elles. Voleu veure tot el què vam fer? També en realitzarem un a partir d’investigar i jugar amb la sorra. Un cop fets posarem a l’ordinador de l’aula amb fàcil accés pels nens perquè el puguin anar mirant. http://hipolit.xtec.cat/llibres/etorren4_824/llibre/

CREA UNA PETITA HISTÒRIA

 

Després de visitar el port i les diferents maneres de pesca així com les diferents tipus de barques (teranyina, menorquina, esportives zodiac, veler… )

es presenta el joc de  petites històries de l’edu365 en gran grup. Al llarg de la setmana els nens aniran passant pel racó de l’ordinador i ordenaran la història tot escriguin-ne el contingut. http://apliedu.xtec.cat/petites_histories/historia.php?lang=ca&num=3&id_story=11