Hola de nou

Ara que ja tenim l’estiu aquí, les temperatures es disparen, i comencem a suar. Quan això passa, el primer que cridem és: “Ufff, però quina calor tinc!”. I bé, ja sé per què suem (el pare m’ha comentat una mica la raó, i jo he investigat un xic més). Seguiu llegint si desitgeu esbrinar el motiu!

La suor és natural en les persones, i podem suar per diferents motius a través de la transpiració (procés en el que l’aigua en forma de suor, s’evapora i ocorre en la pell, gràcies a les glàndules sudorípares, que tenen una forma allargada similar a la d’un tub, les quals es troben per tot el cos i s’encarreguen de produir la suor), però la raó principal per la qual les glàndules sudorípares del nostre cos expulsen suor és per regular la temperatura d’aquest. És un mecanisme que pretén refrigerar i refredar el nostre cos quan patim tanta calor, per tant, adaptar el cos a una temperatura més adient i suportable. Si no suéssim, no seríem capaços de tolerar la calor, i en efecte, la que el nostre propi cos desprén.

Glàndules sudorípares

Com a dada curiosa, el nostre cos té una mitja de 2,6 milions de glàndules sudorípares. Determinades investigacions científiques al voltant de la sudoració, han estudiat que els homes tenen glàndules sudorípares amb moltes més capacitats que les de les dones, vet aquí la raó per la qual suen molt més. Sorprenentment, una persona estàndard en plena sudoració aconsegueix suar més de 3,5L/h.

En la meva anterior entrada en aquest blog, havia dit que potser aquella era la última que realitzava, però m’equivocava. Hem acabat el curs, i tot i així, la ciència segueix present en el meu dia a dia, per tant volia compartir això. Aquesta sí que serà la meva última publicació. O no… No t’ho afirmo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *