Tortitas everywhere

Fa unes setmanes, estava cuinant tortitas, i vaig veure que a la superfície de la massa es formaven petites bombolletes, i em vaig preguntar, per què?

Doncs,bé, li vaig comentar a la professora i em va dir: “ahhhh i això per què creus que és?, què hi ha a la massa?”, així que he estat buscant informació sobre aquest tema, i es veu que és degut al llevat.

Jo, concretament, vaig utilitzar llevat químic, que es caracteritza per no tenir cap microorganisme viu.

Aquest llevat, es un producte químic que permet augmentar el volum de la massa gràcies a la capacitat d’alliberar diòxid de carboni. El contingut del sobre del llevat està compost per àcid no tòxic i sal d’un àcid feble (bicarbonat).

Les bombolles surten com a producte d’una reacció entre l’àcid i el bicarbonat, formant així, bombolles de diòxid de carboni.

Però això no passa només a les tortites, sinó que passa també a altres receptes en les quals està implicat el llevat:

– Magdalenes.

-Pastissos.

-Pa.

Abans de començar el curs, no sabia que hi haguessin tantes explicacions científiques per a gairebé tots els fenòmens que passen al nostre voltant, i cada dia a classe de ciències puc assegurar que aprenia alguna cosa, i es que la professora ens va demostrar que: “la ciència està fins a la sopa”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *