CONSOLIDACIÓ

Tot va començar al setembre quan ens vam assabentar que teníem una assignatura com la de ciències aplicades tot i sent de l’humanistic/social, ens va sorprendre molt i vam arribar a pensar si ens serviria d’algo tot això en un futur. Avui, a un dia de finalitzar el curs puc dir que si que ens ha servit i més del que ens esperàvem o almenys a mi personalment. He après a veure que tot o quasi tot el que fem en la vida quotidiana té sentit i explicació cièntifica, fins a tal punt d’estar a casa o al carrer i automàticament relacionar-ho amb els continguts de classe, per exemple a l’hora de fer el cafè utilitzant la tècnica estudiada: lixiviació, quan anava a l’autobus i recordava que si frenava de cop l’ampolla d’aigua sortiria disparada cap endavant i d’aquí l’utilitat dels cinturons de seguretat per a les persones o animals, l’us de les cadiretes depenent de l’alçada o l’altura del bebè, entre d’altres. Durant el curs hem fet activitats molt interessants com la cromatografia, la comparació dels sucre bru, el relat, etc. També, una eina que ens ha ajudat molt ha estat el bloc (Un món de ciències ple de lletres) sens dubte una eina que hem utilitzat per reflectir els nostres coneixements, de llibre per estudiar i de record per veure de manera fàcil el que hem fet durant tot el curs.

El treball en grup ha estat essencial a les classes com quan vam fer el vídeo imitant el mannequin challenge representant el diferent comportament de les partícules segons el seu estat.

També, quan vam fer el treball sobre els nens de desembre on vam veure un vídeo que afirmava que els de la primera meitat d’any tenien més èxit que els de la segona.

I com no oblidar el mural en forma de mapa conceptual que vam fer entre tots el companys amb les diferents tècniques de separació. Sens dubte un decorat molt útil per a la classe, ja que podíem mirar als exàmens encara que en alguns casos no s’entenia la lletra o no es veia.

També destacar la gimcana, el més divertit de tot el curs, una manera més entretinguda i lúdica d’aprendre.

L’activitat que més em va sorprendre va ser la del bròquil, quan la professora ens va dir que havíem de “parlar amb ell” i portar-lo a tots els llocs on anàvem de vacances per Nadal, fins i tot treure’l a la taula per veure que deia la familia.

Durant aquest curs hem treballat molt i diuen que una imatge val més que mil paraules…

IMG_6863

Tot el que hem fet durant el curs ha estat molt bé. L’únic que canviaria serien els exàmens interminables a primera hora del matí però òbviament la professora necessitava tenir notes nostres i es clar, havíem de preparar les competències bàsiques.
El fet de que aquesta assignatura ens hagi agradat tant es gràcies a la Mireia, que ha fet de classes que normalment són avorrides , siguin divertides i això no es fàcil i a més, sempre amb molta l’originalitat.

Bon estiu duendecillos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *