L’ENERGIA EÒLICA

Amb aquesta energia s’aprofita la velocitat del vent per fer girar les aspes d’un aerogenerador. Aquest gir s’utilitza per generador poder produir electricitat en un generador.

Per muntar un parc eòlic cal avaluar el vent (durant un període de temps oscil·lant de sis mesos a dos anys) i determinar quina serà la rendibilitat del parc. Per realitzar aquesta mesura s’instal·la una torre amb anemòmetres (aparell que amida la velocitat del vent) a diferents altures. Si no es mesuren al menys 2000 hores de vent/any a una velocitat òptima, es descartarà la possibilitat de construir un parc eòlic.

A més, s’han de comptablitzar els beneficis locals, globals, econòmics, socials, energètics i mediambientals per considerar o no fer el parc eòlic.

D’altra banda, s’ha d’estudiar i controlar les afeccions que pot provocar el parc i assegurar-se que és compatible amb el paisatge, l’avifauna i el soroll. Cal consultar la població propera per conèixer quina percepció del paisatge tindran i definir si es desestimarà o no la instal·lació del parc eòlic.

1 thought on “L’ENERGIA EÒLICA”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *