Per què estornudem?

Com cada any a aquestes alçades de l’any, la meva alergia a “l’alternaria” em provoca continuament estornuts i en un d’aquells, em vaig fer la següent pregunta: Per qué els éssers vius estornudem?

Doncs bé a pesar de que sigui un aspecte de lo més comú que hi ha, els científics no hi han trobat una resposta clara encara. Pero la que sembla més viable es que els estornuts son la manera d’expulsar quelcom que està irritant les nostres fosses nasals i així evita que entri als pulmons. Tambè poden ser causats per un excès de llum, de menjar o per una exitació sexual.

La velocitat dels estornuts pot arribar a ser de 160 quilòmetres per hora, es podria dir que estornudem a més velocitat de la del Mclaren de Fernando Alonso!!!

Ah! I quan algú li diem Jesús quan ha estornudat es perqué en l’Edat Mitjana la gent pensava que a l’estornudar perdeiem l’ánima i d’aquesta manera retornava.

 

1 thought on “Per què estornudem?”

  1. Molt interessant Iago. Només una pregunta… com batalles els efectes de l’al·lèrgia a l’alternaria? Com millores la teva qualitat de vida?

    Seria tan interessant que ens ho compartires.

    Salutacions,
    Mireia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *