Cas de la vida quotidiana: patates

Amb motiu de la celebració de l’aniversari de la meva mare, vam reunir-nos ahir la família a casa nostra. En el moment de dinar, quan vam treure unes quantes patates fregides per acompanyar el plat principal, mon tiet va preguntar:
– Escolta, i aquestes patates, com és que han quedat tan apegades entre elles?
– És que les he tapat amb un plat per mantenir la seva temperatura.- contestà la mare.
Ràpidament jo vaig dir:
– Té una explicació científica! És degut a que quan les has tapat, s’ha produit una abscència d’oxigen a l’interior del plat i per conseqüència, també entre les pròpies patates, la qual cosa ha provocat que aquestes quedessin juntes i apegades. De no haver tapat el plat amb un altre, l’aire hagués estat present a les patates i no les hagués deixat juntes…
Segons tot el que hem après a ciències aplicades, aquest va estar el motiu que jo vaig pensar que podria estar el que raonés el fenomen ocorregut…

1 thought on “Cas de la vida quotidiana: patates”

  1. Hola Laia,
    La teva experiència m’ha recordat a l’efecte de les ventoses quan es queden pegades entre elles o amb la paret. No sé si tu has pensat amb elles!

    Estudiar el motiu pel qual es peguen les patates seria un bon punt de partida per fer una recerca!

    Gaudeixo molt llegint-te!
    Mireia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *