NBA de desembre

Integrants del grup:

Iago Aranega, Cristina Lopez, Lorena Rancu, Joel Malgrat

 

Introducció:

La setmana pasada, la professora de Ciències Aplicades ens va posar un vídeo sobre una teoria, la qual deia que els nens nascuts a la primera meitat de l’any tenien més probabilitat d’obtenir èxits que els que havien nascut a la segona meitat de l’any. Així que vam decidir comprovar si aquesta teoria era certa fent una llista de 100 jugadors de l’NBA i mirant quan van néixer.

Materials i mètodes:

El que vam utilitzar va ser un ordinador solament.

Vam fer un full de càlcul compartit entre el grup i la professora, classificant els 100 jugadors de l’NBA amb les seves respectives dates de naixement.

Desprès, vam fer una taula de freqüències, per saber la mediana, la moda i la mitjana.

Amb aquesta taula de freqüències, vam fer uns gràfics, de barra i circular, respectivament.

Conclusió:

A les gràfiques podem veure  que la teoria del vídeo es compleix, però amb una petita diferència entre cada meitat, la qual cosa, vol dir, que si haguéssim fet una recerca més extensa, hi hauria més possibilitats de que la segona meitat tingués un major nombre de jugadors de l’NBA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *