Els aliments transgènics

Els aliments transgènics són aliments obtinguts de millor qualitat gràcies que els científics els hi afegeixen al seus ADN uns gens concrets d’un altre (aquests gens solen ser la causa de la seva “millor” qualitat tant interna com externa).

I per a què els volen, els aliments transgènics, si ja en tenim de normals i molt més naturals?

  • Aconseguir resistència a diferents canvis climàtics (glaçades, sequeres, tipus de sòls diferents).
  • Per aconseguir més resistència a herbicides més forts i potenciar la seva defensa davant les plagues i els insectes.
  • Per aconseguir una composició determinada (la quantitat de vitamines, nutrients, fibres, etc., que ens aportarà)
  • Per allargar la venta dels productes.

Encara que aquests sembli que tinguin una millor qualitat, segons la informació que he trobat a Internet, també poden produir seriosos problemes i riscos per a la nostra salut, com per exemple:

  • Aparició de noves al·lèrgies
  • Contaminació en els aliments (per l’ús de productes tòxics) i per lo tant, també a nosaltres.
  • Apareixen nous gens que resisteixen als medicaments.

S’han realitzat varis estudis i cap assegura que aquests productes siguin fiables, ja que tots mostren que aquest consum, a la llarga, podria produir encara pitjors efectes que els que ja provoquen en la nostra salut.

I com podem evitar menjar aquests productes? Realment, fins fa uns anys, solament es provava de fer fruites transgèniques, però ara també s’han trobat casos en la carn. Per lo tant, hem de evitar els aliments que indiquin a l’etiqueta que han estat modificat GENÈTICAMENT i sobretot, caldria evitar els aliments d’origen animal convencional, però això ja seria molt més complicat vivint en una ciutat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *