III Concurs de relats curts

Des de l’ICE en diuen que el jurat ha gaudit moltíssim amb la lectura de tots els relats: padrines que preparen plats de llenties, màquines que transformen la proteïna dels cigrons en dolça xocolata, super herois que volen impulsats pel seu propis pets… humor, tendresa, emocions, crítica i consciència.

Encara no sabem quin dia, en concret, les nostres representants hauran de compartir amb la resta del món les seves creacions. No obstant, sí sabem que serà durant el mes de febrer (noies ja us podeu fer a la idea!)

Per a la resta de companys i companyes de 4t ESO B i A, ens van dir que també hi ha un petit reconeixement. Totes i tots tindreu un diploma com agraïment de la vostra participació!

En el següent enllaç podreu consultar l’alumnat guanyador en cadascuna de les categories. I també, podreu gaudir de les deliberacions del jurat incloses en l’acta oficial .

Concretament, es poden destacar alguns dels fragments:

Els jurats valoren molt positivament el nombre d’originals presentats en aquesta tercera convocatòria del premi, especialment els escrits en llengua castellana i occitana, ja que aquestes llengües participen al concurs per primer cop. Els jurats destaquen l’alta qualitat de molts dels relats, i en especial de les dotze obres finalistes.

Després de múltiples valoracions, el jurat dels relats escrits en llengua catalana ha considerat per majoria absoluta concedir:

El segon premi de la categoria corresponent a l’Educació Secundària a l’original presentat amb el títol Carlos Fartutxer i els llegums. Un cop oberta la plica, resulta ser-ne autora la Naia Mora Carrera, de 4t d’ESO de l’Institut Maria Rúbies de Lleida. El jurat vol agrair a l’autora la bona estona que han passat llegint i comentant la seua història. Destaquen el bon nivell d’escriptura i estructura narrativa però sobre tot la originalitat d’imaginar un super heroi que aconsegueix volar amb un recurs ben curiós.

Després de múltiples valoracions, el jurat dels relats escrits en llengua castellana ha considerat per majoria absoluta concedir :

El primer premi de la categoria corresponent a l’Educació Secundària a l’original presentat amb el títol Un plato de lentejas. Un cop oberta la plica, resulta ser-ne autora Isabel Delgado Firmiano, de 4t d’ESO de l’Institut Maria Rúbies de Lleida. El jurat valora que el relat estigui ple de referències literàries i escenes quotidianes molt ben descrites. L’ús del llenguatge directe desperta les emocions de la persona que el llegeix.

Enhorabona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *