Les Vacunes

Avui a classe hem llegit del dossier el tema 9: Les Vacunes.

La senyo ens ha posat un vídeo que parlava sobre el cas del nen d’Olot, que va morir per diftèria. Aquest nen no estava vacunat, això ens demostra l’importància que tenen les vacunes.

Per una altra banda, un company d’aquest nen, si estava vacunat i també va agafar la diftèria, però ell es trovaba bé i no li ha passat res. Els metges li van dir que havia d’estar sense anar al col·legi perquè podia infectar als nens que no estaven vacunats. La seva mare explicava indignada perquè era el seu fill el que s’havia de quedar a casa, si era el que estava vacunat.

Una vacuna consisteix a que amb una xeringa et punxin al cos per introduir-te un tipus suau de malaltia (la grip per exemple), i quan el teu organisme localitzi aquest virus, el que farà serà crear anticossos per eliminar-la el més aviat possible. En cas de que agafessis la malaltia, el teu cos ja estarà preparat per eliminar-ho abans de que avanci per a pitjor, gràcies a la vacuna, el virus no serà un “desconegut” per l’organisme i l’eliminarà en el menor temps posible.

Després al vídeo sortia una mare que deia que preferia que els seus fills pasesin l’enfermetat, a tindre que vacunar-los. Abans no hi havien vacunes, i molta gent moria, ara que si tenim, encara hi ha gent que no vol vacunar als seus fills (amb el risc que comporta això), i sembla que les persones vulguin tornar enrere enlloc de endavant.

1 thought on “Les Vacunes”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *