L’EFECTE HIVERNACLE

Aquests dies a classe estem treballant un “petit” dossier en el qual surten diferents temes, entre ells està l’efecte hivernacle, que és el que hem treballat avui. I pot ser us preguntareu “Què és l’efecte hivernacle?”. Doncs ara intentare resoldre aquest dubte.

L’atmosfera actua com una capa protectora en la superfície de la Terra. Una de les funcions que té aquesta capa és què gràcies a ella la temperatura en la Terra és adequada per a que hi puguem viure en ella. Per una altra part, el Sol emet energia constant en forma de llum i calor, de la qual una petita part és absorbida per la superfície del Planeta(terra, edificis,…) i l’altra petita part l’absorbeix l’atmosfera. Així doncs, podem dir que l’atmosfera té la funció que fa un hivernacle: mantindre la temperatura alta, ja què deixa entrar els rajos del Sol però com no els deixa sortir i aquesta calor queda atrapada. D’aquí ve el nom d’aquest efecte.

Resulta que des de fa uns quants anys a causa de l’emissió constant de gasos (com per exemple diòxid de carboni, metà i òxids de nitrogen) cap a l’atmosfera ha augmentat l’efecte hivernacle i això l’ha perjudicat. En conseqüència, la temperatura mitjana de la l’atmosfera està augmentant. Això pot portar a greus canvis en la Terra, com per exemple els pols s’estan desfent, és a dir, el gel està passant a estat líquid i els animals que viuen en aquella zona tenen més riscs de morir.

 

1 thought on “L’EFECTE HIVERNACLE”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *