ELS TEIXITS INTEL·LIGENTS

Des de fa uns anys la industria tèxtil cada cop presenta majors possibilitats i funcionalitats. Els teixits intel·ligents es deuen, com molts altres productes e innovacions, a la industria aeroespacial i militar ja que porten molts anys buscant solucions per a fer front a diversos problemes com les condicions ambientals extremes en les que es poden trobar. Aquests teixits intel·ligents es divideixen en dos àrees: els d’us tècnic (resistència mecànica, resistència tèrmica o als rajos UV per exemple) i els intel·ligents e interactius (creats per al oci i utilitat de les persones en el seu dia a dia).

  • Existeixen teixits que no deixen que el líquid penetri en ells, estan pensats per a que si et cau un vas d’aigua al damunt o qualsevol altre líquid aquest no penetri a la roba i aquesta no s’embruti. Això es gràcies a que la seva tela en lloc de se llisa te micro plegs que fan que les partícules de líquid no hi puguin penetrar.
  • També,  hi ha roba en el sector mèdic que ha estat alterada amb microfibres intel·ligents. Aquestes avisen si hi ha un canvi al teu cos, com els problemes cardíacs, si tens una ferida o hi ha una tela que serveix per a la rehabilitació de membres del cos paralitzats (aquesta tela te electrons que transmeten microcorrents per a estimular la part del cos que cobreix).
  • A part de tot això hi ha dissenyadors que han barrejat la moda amb la ciència. Un ha inventat una camiseta que repel·leix als mosquits. Un home ha inventat jaquetes que regulen la seva pròpia temperatura, i una dona a començat el procés de fer roba que filtri la contaminació medi ambiental.

1 thought on “ELS TEIXITS INTEL·LIGENTS”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *