LA CLONACIÓ

Avui, a classe de Ciències estàvem llegint un dossier que la nostra senyoreta ens va donar. Està dividit per unitats i la unitat 4 parla de la clonació. Aquest tema em crida molt l’atenció perquè sempre m’he preguntat com seria tenir al teu costat una persona idèntica a tu.

A l’apartat que llegíem hi ha una part que diu que la clonació pot deixar conseqüències en la còpia. LLavors li he preguntat per què i aquí estic resolent un dels meus dubtes.

La clonació en si és una varietat de processos, que s’utilitzen per reproduir copies genèticament idèntiques. S’han clonat molts materials; teixits, organismes enters i cèl.lules. També a Dolly, l’ovella que tan famosa s’ha fet per ser un clon. La trobem també a la natura, per exemple, els bacteris produeixen descendents completament idèntics per un procés anomenat reproducció asexual. Altres clons naturals són els bessons que es presenten en els éssers humans. Això passa perquè quan l’óvul és fecundat es divideix en dos o més, creant embrions que porten un ADN idèntic. Tots els governs han prohibit la clonació de persones, però si jo tingués el poder que té el Donald Trump m’agradaria saber com seria fer clons per tots els Estats Units.

Sense entrar més en les meves curiositats, us diré quines són les conseqüències que deixaria la clonació en persones i les que deixa en els animals.

En les persones podria crear traumes psicològics. Una persona a la que li diuen que va ser creat a un laboratori no se sentirà igual que si li diuen que va ser fruit de l’amor dels seus pares. Però jo no estic d’acord amb això perquè pare no és el que ens dóna l’ADN sinó el que ens cuida. Així mateix, una persona clonada seria més propensa a moltes malalties i possiblement no viuria tant temps. A més, tindria l’edat de l’esser viu del qual han tret la informació genètica (podria començar la vida sent ja adult ). En els animals, passa el mateix… una ovella si la clonen és més sensible a molts aspectes de l’ambient on pot viure. En les plantes, per exemple, havia espècies exòtiques que no es trobaven molt, ara amb la clonació hi ha milions de qualsevol espècie.

Acabaré aquest article donant la meva opinió. Començant per les persones religioses que diuen que la clonació és un joc i que els científics juguen a ser Déu. Jo crec en Déu però no per això deixo de creure en la Ciència. Tot en aquest món té un motiu. Respeto les creences i les religions, però estem al segle XXI, ”open mind”, si us plau.

1 thought on “LA CLONACIÓ”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *