Nezara viridula o chinche verda, pudenta

El dimecres 11 de febrer, per casualitat vaig veure un insecte al balcó de casa que era de color verd, i que al tocar-lo va desprendre mala olor. Vaig preguntar-li a la senyo que si tot això era per camuflar-se dels depredadors i em va acabar dient que fes una mica més de recerca.

Doncs bé, aquí comença la meva recerca sobre aquest insecte:

Prové d’Etiopia, però actualment està distribuït per llocs càlids, com per tota Europa, Àsia, África, América i Australia. Els adults hivernen dins d’algun arbre i quan arriba la primavera surten per reproduir-se, i posen els ous sobre les fulles

A la viquipédia he trobat aixó:

Familía: Pentatomidae

Nom científic: Nezara viridula

Nom comú: Chinche verda, pudenta

Segons es va desenvolupament, va canviant els seus colors. Les adultes, i també les petites, arriben a mesurar 15mm. El líquid que treuen és per quan alguna cosa els pertorba,  per a que els depredador no se’ls acabin menjant.

També he trobat que són una plaga en els hivernacles, principalment en el cultiu de pebrot ja que són insectes que s’alimenten d’aquest aliment. Així, poden picar els fruits i provocar que hi hagi brutícia. Concretament, s’assembla a la picadura de la vespa. Per exemple, si et pica alguna, s’ha de ficar la picada abaix d’aigua molt molt calenta i aguantar durant 1 o 2 minuts. També, es pot aplicar vinagre de sidra o pasta de dents sobre la picada.

1 thought on “Nezara viridula o chinche verda, pudenta”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *