Bròquil Romanesco

Un dia a classe abans de les vacances de Nadal, la senyo va fer una mena d’activitat que consistia en tapar-nos els ulls amb un mocador i intentar saber que era el que ens estava fent tocar i olorar, mentre de fons hi havia música relaxant.

Quan va començar, jo no sabia res d’aquest joc, era com una sorpresa, i quan em vaig tapar els ulls amb el mocador tal i com ella deia, em vaig sentir una mica insegura, però després vaig estar més tranquil.la per la música de fons. Em feia imaginar que estava en un bosc i al costat hi havia una cascada, també hi havia un sol radiant i ocells voletejant. Quan de sobte la senyo em va agafar del braç per ha que toqués una cosa, al tocar-la, vaig pensar que era una verdura, per el tacte pensava que era una col o una coliflor, ja que era rugós i tenia com enciam al voltant.

Tot seguit, em va fer olorar, era un olor molt fort de caldo de verdures. Una vegada acabada l’activitat em va fer treure el mocador dels ulls per mirar que era, i era un bròquil romanesco.

Després d’això, em va fer dibuixar més o menys el que havia sentit en un paper:

L’altre dia em va vindre curiositat d’aquesta verdura, llavors vaig estar mirant per google i vaig treure la següent conclusió:

Aquesta planta, la qual és comestible, està dins el gènere de la col. És originari d’Italia des del segle XVI. Té una forma fractal, i és de color verd gràcies a la fotosintesi, la qual produïda per la llum del sol. Té molta vitamina C, àcid fòlic i és ric en mineral com el Potassi i el Fòsfor. El seu consum habitual és útil per combatre la hipertensió, obesitat, els nivells alts de colesterol o el restrenyiment. Té propietats anticanceroses per un component anomenat Sulforafano.

Aquí una foto del bròquil romanesco.

Durant aquestes vacances de Nadal vaig deixar un tros de romanesco en una bossa amb aire, va passar el dia i quan em vaig donar compte, la bossa ja no tenia aire. Això vol dir que respira, com qualsevol ésser viu. També, quan passen els dies, aquesta s’oxida, perquè al estar tallat el seu interior esta en contacte amb l’oxigen, i això també passa en altres verdures i fruites.

Aquí una foto d’abans i d’ara:

15965335_1296104450455203_3467852856717440386_n

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *