La discontinuitat de la matèria

Avui a classe hem confirmat que la matèria és discontinua. La professora ha portat aigua, etanol, sorra i faves.

Primer ha afegit 10ml d’aigua en una proveta i 10ml d’etanol en una altra. Després ho ha barrejat i teníem una mescla homogènia de 10ml d’aigua i 10ml d’etanol. No obstant, el volum resultant ha estat de 18ml.

Això és perquè les molècules d’etanol són més grans que les d’aigua. Llavors, les d’aigua que són més petites han ocupat l’espai que deixen les molècules d’etanol. Per veure-ho més clarament ho hem fet amb sorra i faves (modelització). Ha posat 100ml de sorra i 100ml de faves i al barrejar-ho ha donat menys de 200ml ja que la sorra ha ocupat els espais que deixaven les faves.

1 thought on “La discontinuitat de la matèria”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *